Hp Pavillion DV6 İntel T4300 2.10 GHz'e Çıkmıyor

Pili cıkarttım 5 dakika bekledm daha önce, Şöyle olması gerekmıyormu; Suan guncellemeyle bıosu f.44e getirm ama satın aldığımda F.24 vardı, F.44'den F.24'e Donmesi gerekirken Halen Daha bios F.44, Nasıl bi laptop anlamadım :) -Ek Bilgi; Bataryayıda Cıkartmıstım bios pilini cıkartmadan :)

1,90GHz ile 2,10GHz arasında ki farkı fark edemezsin Batarya'yı çıkartma Anakart zarar görebilir aksilik olursa.
Farkı farketmek değil amacım, ben alırken 2.10 chz için para verdım zamanına.. Farketmez dusunsem 2.0ghz yada daha asağısını alırdım.. 2008 yılında 2.10ghz dual core baya iyiydi hani

Güç ayarlarını Performans yap.
Ekran Alıntısı15.PNG

Donanımdada Aynı konuyu açmıştım, Orada bir arkadaşta aynı cpu'yu kullandığını Ondada aynı sekılde 1.91'i geçmediğini söyledi. Büyük İhtimal yeni nesil bir laptop aldığımda sorun çözülecek :)

Bios'u resetledin mi? ne oluyor? Düşük ihtimal ama CPU sorunlu olabilir yada Anakart sorunlu.
Bios-mods'dan Biosumun Unlock Versiyonunu indirdim, Bios ayarlarıma "Advanced CPU setting" Bölümü geldi biraz kurcaladım, az öncede format attım 1.93ü gördü :)

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    57,9 KB · Görüntüleme: 533
Onu ne yapıçan? onu buzdolanında beklet bataryasız öyle dene ne oluyor? HP ısınma sorunlarından hızı göze batmıcak şekilde düşürmüş.
Hani Gram ısınsa diyecem tamam ısındığı ıcın cpu kendısını koruyor, Laptobun ayaklarının altına Çay tabaklarını ters cevırıp koydum yerden bı 10cm yüksekte, tozlanmasına dikkat ettiğim içide fandan ses bile gelmiyor, elimi ızgaraların olduğu yere tuttuğumda buz gibi üflüyor..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı