Başarılı Kurulum HP Probook 4530S - Mavericks + Windows 8.1 (Dual Boot)

Acer için yok maalesef. Ancak özelliklerini belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Son çıkan 10.9.2 güncellemesinin ardından HP'nin Probook Installer eklentisinin 6.1.12 sürümü ile kext ve yamaları da güncelledim.

Sonuç; Sistem hala sıkıntısız çalışmakta.

Selam. Bende de 4530s model var. Fakat izlediğim yolda bir hatamı yapıyorum? Su raw dosyası 10.9.2 atıyorum, boot yapmıyor. Bende hazı baska boot loder'la hazırladıgımla 2 sıradaki chemelon calıstırıyorum. Komutu veriyorum resetliyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ilk mesajda verdiğim linkteki anlatımı var. O konudaki gibi yapsan yeterli olur. Farklı bir bootloader kullanmana gerek yok. Raw dosyasını yazdır ve 2 ye basarak Chamelon ile boot etmeye çalış. Olmadığı takdirde yardimci olurum.

Zannedersem bios eski idi. Simdi update yaptım. Son versyon bir bakacağım.

Bios update oldu evet 1 e basıp 2. Panelde acıyorum fakat yukarıdaki link gibi cash olayınıza sildim ve -v komutu ile başlattım. Bir yerden sonra Reset yiyor. Siz kurarken nereyi sildiniz ve ne tür bios ayarları yaptınız? Bir zahmet anlatir misiniz? Mesela yukleme yaptığınız hardisk formatımı gibi ince hassas kaçırabileceğimiz detaylardan bahsederseniz, özellikle bios ve yüklediğimiz USB içindeki gereksiz kex Lee gibi. Simdiden teşekkürler.

Son durum nedir yapabildiniz mi?

Evet bu arada ilgi alakan için teşekkür ederim. Malum işler gücler blog giremedik. Öncelikle Nerede hatalar yaptığımı yazayımki diğer kuracak arkadaşlar hata yapmasın.

Bir cok blokta ozellikle yabancı kaynaklar cok karısık anlatmış. Kısaca x blogta ki bir kısmı uygulayım y blogda işlemleri yanlışlık oluyor.

Arkadaşımız anlatmış zaten onu yormayıp biraz daha detay anlatıyım. Öncelikle 4530s i güzel bir bios update yaptım şuan guncel f41 dir. En azından sata secenekleri cogalıyor 3 ve 6 ghz gibi sonra bios ayarlarını kesinlikle fabrika yaralarına ceviriyorsunuz (defauld) yapıcaksınız.

F9 basıp usb den acın ama yukarda anlatıldıgı gibi 1 tusuna basın not-bazen baska bir menu cıkabiliyor zamanlamayı iyi yapın. Sonrası zaten arkadışımızın anlatıldıgı gibi -v ile basla devam.

Update yaptıktan sonra 9.2 ye yine usb den acıp bu sefer hdd secip calıştırın. Yine hp programından yuklemeleri yapıyorsunuz.

Benim sorunum su an hdmı dan ses alamama sorunu bunla alakalı bi cözümü olan var mıdır?

O sorunu bende yaşıyorum. Hala kesin bir çözüm bulunamamış gibi. Neyse kurulum olduysa hayırlısı olsun.

Teşekür ederim ilgi alakan için. Cözüm bulursam buraya yazacağım.

Bir sorum daha olacaktı. Cift sistem kurayım dedim. Windows ve mac hdd boldum. Disk secenekerinden ikiye boldum. mbr sectim yuklemeyi yaptım fakat panel boot hatası veriyor. Daha windows yuklemedim. Sıkıntı nedir basına geldı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…