Başarılı Kurulum HP Probook 4530S - Mavericks + Windows 8.1 (Dual Boot)

Mac kurarken ikinci bölümü fat yaptıktan sonra sıkıntı çıkmaması gerek ben öyle yapmıştım.

Evet bende oyle yaptım. Hdd ıkıye boldum. asayı fat formatladım. Mac kurdum ve boot sorunu yasadım.
mbr secili atladıgım bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde yok. Windows kurmaya başlayınca tam ne hatası veriyor? Windows kurulum ekranı geliyorumu?

Daha windows yapmadan soyle anlatıyım. İlk once 2 ye bolup mbr yapıp mac yukluyoruz. Sonra probook pach yukledim restart verince mac sistem gelmesi gerekmiyor mu? Yoksa devam edip windows kurup programla mbr gostermem mi gerekiyor?

Kısacası windows yuklenince problem kayboluyor mu?

Mac yukleyim arkadan windosw işlemine gecip yukardaki yazıyı uyguladıktan sonra mı problem kalkıyor?

mac yukleyim arkadan windows işlemine gecip yukardaki yazıyı uyguladıktan sonramı problem kalkıyor mu ?
Eksik yazmışım.

Günaydın probookta birşeyleri eksik yapmışsın sanırım. O nedenle açılmamış. Probook installer da kurulum tam olduğunda usb takmadan yada Windows kurmadan da mac açılması gerek.

Sorunu çözdüm. 500 gb üstü hdd'lerde Boot sorunu oluyormuş. Özellikle mbr ise iki türlü çözümü var. 1 USB den sistemi açıp terminalden komut yazmak ikincisi wizardan baska bir mac sistemden yeniden yukleme yapmak.

Gpu sistemd sıkıntı çıkmıyor ama mbr de sıkıntı çıkıyormuş. Su htmi ses işinizde çözersem sıkıntı kalmayacak. Cok karışık anlatılıyor ne yazıkki. Cözersem onuda yazacağım.

Öncelikle herkese merhabalar. Sistemimin özet raporunu çıkardım. 1-2 deneme yapmama rağmen bir türlü kurulumu yapamadım. Önerilerinizi bekliyorum. Laptop'ta amd ve intel işlemci var.

Dosya Ekleri

• Report.txt
    437,5 KB · Görüntüleme: 1.197
Merhaba iyi günler, @smyrna82 . Sormak istediğim bir soru var. Ben Mavericks için flashı boot edebildim ve sonrasında da kurulum ekranına gelebildim. Kısa bir süre sonra da kurulumu yapacağım. Hp Probook Installer gibi olan uygulama var mı? Örneğin, Hp Pavilion G6-1217 st modeli için böyle bir program var mı? Çünkü sürücüleri başarabilir miyim bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin.

Abi Easy BCD 2.1.2 programında mac' i seçtikten sonra mbr' yi seçeceğiz demişsin. Fazla birşey bilmiyorum da bunun sebebi ne ? Zaten diske ilk baş Mac kurulduğu zaman GTP olmuyor mu ?

Mac te ilk kurulum sırasında disk bölümlerken MBR yapıyoruz. O nedenle easybcd ile MBR seçtik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…