HP ProBook 4540s Win7 Ekran Kartı Driver sorunu

moonson

Kilopat
Daha fazla  
Bildiğiniz gibi AMD ekran kartı bulunan laptoplarda sürekli sıkıntı çıkıyor. Bana gelen bir HP laptopta da aynen böyle bir sorunla karşılaştım. Intelin HD 4000 graphis driver'ı yüklememin ardıdan AMDnin 7500/7600M driver'ını yükleyemiyorum. Görüntü gidiyor ve siyah ekran çıkıyor, bu siyah ekranın sol üst köşesinde bir "-" yani tire yanıp sönüyor ve bilgisayar öyle kaliyor. Bu, tam da driver'ın yüklemesi bittiğinde oluyor. Ben de güç düğmesiyle kapatmak zorunda kaliyorum. Güvenli modda açıp driverı aygıt yöneticisinden silerek ancak bilgisayarı tekrar kullanılabilir hale getirebiliyorum. Bir diğer ilginç durum ise eğer Intelin ekran kartı driver'ını da silersem ve önce AMD'ninkini yüklersem, bu sefer yükleyebiliyorum fakat ünlem işareti çıkıyor. Ardından Intelinkisini yüklersem yine başa dönüyoruz ve PC'yi yeniden başlattığımda yine siyah ekranda "-" tire yanıp sönüyor. Garip olan ise bunun Windows 7de(64 Bit)meydana gelmesi. Sistemin 8 GB RAM'i mevcut.

Windows 8'de denemedim ama bir resimde sorun olmadığını görmüştüm. Windows 10 yüklediğimde ise sorun çıkmıyor ve driver yükleniyor, ayrıca çalışıyor üzerinde ünlem de olmuyor. Fakat bu seferde sistem akıcı çalışmıyor ve kasıyor. Windows 7'de ise oldukça akıcı ve hızlı çalışıyor. Bu sebepten dolayı Windows 7'de bu driver'ı kurup çalışmasını sağlayabilirsem çok güzel olur.

Windows 7'deyken pek çok çözüm denedim, diğer tüm driverlar Driver Pack programıyla yüklü olarak denedim. Net Framework, Directx, Microsoft Redustrible gibi yan programları güncelledim/yükledim. Değişik driverlar indirerek denedim. AMD'nin sitesindeki 2 farklı driver, driver pack ve başka bir siteden 2 farklı driver'ı teker teker denedim. Tek sorun driverın Windows 7de çalışmıyor olması. Umarım sorunun sebebini biliyorsunuzdur ya da bulabilirsiniz @Recep Baltaş

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 çok eskidi artık. Bazı bilgisayarlarla sürücü sorunu vermesi normal. Desteklemeyebiliyor yani. Siz o bilgisayarda HDD var ise SSD takın. BIOS'u güncelleyin. Windows 10'u kurun ve rahat çalıştığını görün.
Not: Donanım sorunu yok ise tabiki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı