HP S650 laptopta FPS düşmesi

Erroxz

Hectopat
SSD veya HDD modeli
HP S650 480GB
Merhaba. Geçen günlere kadar bilgisayarda herhangi bir sıkıntı yoktu ancak yaklaşık 1 ay önce PC'ye SSD aldım ve bilgisayarın termal macununu falan değiştirdim. SSD almama rağmen önceden HDD ile rahat oynadığım oyunlarda FPS düşmesi yemeye başladım ve genellikle işlemcinin %100'ü kullanılıyor.

Not: Bilgisayar ilk açılışta BIOS'a giriyor tekrar kapa aç yapınca Windows açılıyor. (BIOS'u güncelledim düzelmedi)

Merhaba. Geçen günlere kadar bilgisayarda herhangi bir sıkıntı yoktu ancak yaklaşık 1 ay önce PC'ye SSD aldım ve bilgisayarın termal macununu falan değiştirdim. SSD almama rağmen önceden HDD ile rahat oynadığım oyunlarda FPS düşmesi yemeye başladım ve genellikle işlemcinin %100'ü kullanılıyor.

Not: Bilgisayar ilk açılışta BIOS'a giriyor tekrar kapa aç yapınca Windows açılıyor. (BIOS'u güncelledim düzelmedi)

Sisteminizi ve oynadığınız oyunları yazsanız daha rahat yardımcı oluruz,böyle bir şey demek zor.Muhtemelen işlemci darboğazı yaşıyorsunuz.

Sisteminizi ve oynadığınız oyunları yazsanız daha rahat yardımcı oluruz, böyle bir şey demek zor. Muhtemelen işlemci darboğazı yaşıyorsunuz.

Windows 10 Single Language
i5 5200U 2.20GHz(hızı genelde 2,50 civarında)
NVIDIA 840M 2 GB
HP S650 480GB
8 GB RAM

CS:GO (oyuna girilmiyor bile ban yiyorum bundan)
Valorant
Human: Fall Flat(oyuna geçen girdim oynanmaz halde sürekli drop yiyorum)

Windows 10 Single Language.
i5 5200u 2.20GHz(hızı genelde 2,50 civarında)
NVIDIA 840M 2 GB.
HP S650 480GB.
8 GB RAM.

CS:GO (oyuna girilmiyor bile ban yiyorum bundan)
Valorant.
Human: Fall Flat(oyuna geçen girdim oynanmaz halde sürekli drop yiyorum)

Hatta şu an daha kötü oldu hiçbir şey yokken masaüstüne drop giriyor. İşlemci sıcaklığı dün 57 derece olarak görmüştüm.

Son düzenleme:
Termal macun değiştikten sonra soğutma bloğunu tam oturttuğunuzdan eminseniz oyunlarda bir sıcaklık takibi yapın.5200u zaten zayıf bir işlemci olduğu için arada bir darboğaza girmesi normal ancak kesinlikle oynatabiliyor olmalı,aynı işlemcili 940M'li bilgisayarda CS:GO 80-100 FPS verebiliyor.

Bilgisayarınızda en çok işlemci tüketen uygulamayı tespit edin ya da bir virüs taraması yapın.İşlemci zayıf olduğu için arkaplanda çalışan en ufak bir uygulama bile darboğaz yaşamasına sebep oluyor olabilir.

Termal macun değiştikten sonra soğutma bloğunu tam oturttuğunuzdan eminseniz oyunlarda bir sıcaklık takibi yapın. 5200u zaten zayıf bir işlemci olduğu için arada bir darboğaza girmesi normal ancak kesinlikle oynatabiliyor olmalı, aynı işlemcili 940M'li bilgisayarda CS:GO 80-100 FPS verebiliyor.

Bilgisayarınızda en çok işlemci tüketen uygulamayı tespit edin ya da bir virüs taraması yapın. İşlemci zayıf olduğu için arka planda çalışan en ufak bir uygulama bile darboğaz yaşamasına sebep oluyor olabilir.

Arka planda genelde Discord falan oluyor.

Arka planda genelde Discord falan oluyor.
Discord fazla cpu tüketmez normalde,discordun ayarlarından donanım hızlandırmasını kapayıpp deneyebilirsiniz.Bence bir virüs buna neden oluyor olabilir,bir virüs taraması yaptırın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı