HP teknik servis geri dönmedi

Gokberkkr

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, HP Victus 16-D1011NT Intel Core i5-12500H 16 GB DDR5 512 GB 6 GB RTX 3060 144Hz 16.1" model bilgisayarım oyunlara girdikten yaklaşık 5 dk sonra FPS düşüşleri yaşıyor, aynı laptopla yapılan testlerde 80-120 FPS almam gereken oyunlarda 20-30 FPS alıyordum. Ayrıca uzun süre açık kalmalarda (6-7 saat) ekran bütün uygulamalarda takılmaya başlıyordu buna arayüz de dahil. Teknik servisi aradığımda uzaktan bağlanarak yaptığı kontroller ve ayarlardan sonra ( format dahil ) sorun çözülmeyince laptopu teknik servise göndermemi söyledi.

Bayramdan önce teknik servise gönderdiğim garantisi devam eden bilgisayarım sorunlar çözülmemiş üstüne kasada çizik, çarpma oluşmuş ve ekranın sol üst köşesinden ışık sızdırır halde 2 gün önce geri gönderildi. Hemen teknik servisi arayıp durumu anlattım, hasarlı kısımların fotoğrafını aldıktan sonra 1-2 gün içinde geri dönüş yapacaklarını söylemelerine rağmen arayan olmadı. Bu durumda ne yapmam gerekir? Başına benzer şeyler gelen varsa yol göstermenize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20230719_215929.jpg
    IMG_20230719_215929.jpg
    168 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20230719_215904.jpg
    IMG_20230719_215904.jpg
    235 KB · Görüntüleme: 49
Servis raporu tarzında herhangi bir belgeye erişiminiz var mı? Servisin yaptığı işlemleri belgeleyebilirseniz THH'ye başvurup hakkınızı kolayca ararsınız.

İlk 6 ay içerisinde üründe ortaya çıkan ayıplarda tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir, yani bir işlem yapılmadan önce sizden sözlü veya yazılı beyan alıp ona göre işlem yapmak zorundalar.

Servis raporu tarzında herhangi bir belgeye erişiminiz var mı? Servisin yaptığı işlemleri belgeleyebilirseniz THH'ye başvurup hakkınızı kolayca ararsınız.

İlk 6 ay içerisinde üründe ortaya çıkan ayıplarda tüketici seçimlik haklarından istediğini kullanabilir, yani bir işlem yapılmadan önce sizden sözlü veya yazılı beyan alıp ona göre işlem yapmak zorundalar.
Cevap için teşekkürler. Dün teknik servisten arayıp cihazı tekrar yollamamı istediler. Göndereceğim ancak teknik servisin sorunun kaynağını bildiğini ve düzeltebileceğini düşünmüyorum. Cihaz tekrar sorun çözülmemiş halde gönderilirse sıfır ürün talep etme hakkım var mıdır? Okullar açıldıktan sonra gönderme şansım olmayacak, yaz boyunca servislerde gezsin de istemiyorum.

Ürünü 20 Ocak'ta hepsiburada üzerindeki bir satıcıdan aldım. Bir aylık servis süresiyle beraber altı ay sanırım dolmuş oluyor.

Cevap için teşekkürler. Dün teknik servisten arayıp cihazı tekrar yollamamı istediler. Göndereceğim ancak teknik servisin sorunun kaynağını bildiğini ve düzeltebileceğini düşünmüyorum. Cihaz tekrar sorun çözülmemiş halde gönderilirse sıfır ürün talep etme hakkım var mıdır? Okullar açıldıktan sonra gönderme şansım olmayacak, yaz boyunca servislerde gezsin de istemiyorum.

Ürünü 20 Ocak'ta Hepsiburada üzerindeki bir satıcıdan aldım. Bir aylık servis süresiyle beraber altı ay sanırım dolmuş oluyor.

Belirttiğiniz sorun çözülmedi ve üründe hasarlar mevcut değil mi?

Kanuna göre garanti süresi içerisinde ürün tekrar arızalanırsa yine seçimlik haklarından istediğini kullanabilir.

Servise ürünü yollarken bunu özellikle belirtin hocam. Haklarınızı bildiğinizi vurgulayın. Mail atarsanız elinizde belgede olmuş olur.

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ

Tüketicinin diğer hakları
MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;
A) Garantisüresi içinde tekrar arızalanması,
B) Tamiri için gereken azamisürenin aşılması,
C) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkiliservis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,
Durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep
Edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçımüteselsilen sorumludur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı