İnceleme HP Victus 15-FA0000NT

Herkese merhaba,
Bu laptop ile yarın tam olarak 1 yarıyılı dolduracağım. 6 ay olacak bu laptopa sahip olalı. Deneyimlerimi, testleri, artı ve eksi yanlarını paylaşacağım. Renk olarak 2 seçenek vardı önümde, mavi ya da gri. Gri olandan yana kullandım tercihimi.

Tercih Sebebi
Mimarlık öğrencisiyim, okulda, ödevlerde(PS, Illustrator, SketchUp, AutoCAD, Revit) ve render(Lumion, 3DS Max vb.) Alma kısımlarında işime yarasın ve oynadığım tek tük oyunlarda, oyun oynarken beni üzmesin istiyordum. MediaMarkt'tan 27 bin TL'ye almıştım. İçinde Windows 11 Home vardı. FreeDOS olanlarının fiyatı internette bir tık daha ucuzdu (22 bin - 25 bin TL arası). Laptop başkası tarafından alınacağı için alınacak yer seçimine müdahale edemedim maalesef. Öneriler doğrultusunda bu fiyat bandında sorunsuz sayılabilecek tek marka/model HP Victus'tu. Etrafımda hemen hemen aynı özelliklerde Monster kullanan da, ASUS TUF kullanan da Casper Excalibur kullanan da vardı. Fakat forumlarda yorumları okuduğumda dediğim gibi HP Victus fiyat açısından ve özellik açısından diğerlerine nazaran daha az sorunlu olması nedeniyle daha cazip geldi. 6 aydır herhangi bir sorunla henüz karşılaşmadım donanımsal ve yazılımsal olarak. Umarım da karşılaşmam :)

Ürünün Görseli.

Image Main1.png

(Görsel HP resmi sitesinden)

IMG_3303.jpeg

IMG_3302.jpeg

Oyuncu bilgisayarları arasında şık bir görünüşe sahip olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan bakıldığı zaman fazla renk ve RGB klavye aydınlatmasının olmaması sebebiyle bir ofis laptopu olarak bile gözüküyor.

Teknik Özellikler.
-
Intel Core i7-12700H (14C 20t)
-75W GeForce rtx™ 3050 Ti (4bg VRAM)
-16 GB DDR4-3200 MHz RAM (2 X 8 GB)
-1 TB pcıe® gen4 nvme™ TLC M.2 SSD

Ekran Özellikleri
-15.6 inç IPS, anti-glare ekran (güneş ışığı direkt arkamdan vurduğu ve resmin kontrast ayarlarıyla oynandığı için o kadar parlama gözüküyor)
-1920 X 1080 çözünürlük.
-300 nits ve 100% sRGB (satın aldığım zaman görevli bana 500 nits olduğunu söylemişti, emin değilim)
-144 Hz yenileme hızı

Portlar
-
1 USB Type-C
-2 USB type-a
-jak
-SD kart okuma yuvası
-Ethernet portu
-HDMI 2.1

Daha fazla teknik özellik için linki buraya bırakıyorum hemen:
HP Victus 15 Gaming Laptop

yaptığım Testler

CrystalDiskMark_20230914115155.png

SSD okuma ve yazma hızları bu şekilde

Ekran görüntüsü 2023-09-14 104852.png

Multicore CPU skoru bu şekilde

Ekran görüntüsü 2023-09-14 111646.png

Singlecore CPU skoru bu şekilde

Omen Gaming Hub

İçerisinde bulunan kendi yazılımı çok fazla detay(istatistik) içermese de laptopu benim kadar kullanacak kullanıcılar için gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.

Ekran görüntüsü 2023-09-14 112025.png

İçerisinde System vitals kısmında güncel sistem olaylarını görebiliyorsunuz. Network booster kısmında internet yönlendirme ayarlarını yapabiliyorsunuz. Performance Control kısmında ise laptopu hangi modda kullanabileceğinizi seçiyorsunuz. Çoğu zaman unutsam da oyun oynarken performance modunu açıyorum, diğer zamanlarda Default'u kullanıyorum.

Ekran görüntüsü 2023-09-14 122207.png

Ekran görüntüsü 2023-09-14 122213.png

Ekran görüntüsü 2023-09-14 122219.png

Bazı Oyunlarda Aldığım FPS Değerleri.
-
Valorant [En yüksek ayarlarda] (haritadan haritaya değişmekle birlikte 250-390 FPS)
-GTA V [Bazıları çokyüksek bazıları yüksek] (90-120 FPS)
-Skyrim [144hz ekran desteklemiyor mecbur 60hz alıyordum ekranı, en yüksek ayarlar] (60 FPS sabit)
-PUBG [2-3 ayar çok düşük, gerisi ultra] (90-110 FPS)
-Fall Guys [En yüksek ayarlarda] (250-300 FPS'Ti sanıyorum)

Yorumlarım
#Oyunlarda beni üzmedi. FPS değerleri oldukça tatmin ediciydi benim açımdan. Gördüğünüz üzere çok da fazla oyun oynayan bir insan değilim, hevesimi alıp geçiyorum.
#Laptop tek elle açılabiliyor, sanıyorum ki yeni nesil Laptop'ların hemen hemen hepsi tek elle açılabiliyor.
#Klavye aydınlatması var fakat RGB değil, yalnıza beyaz rengi. Klavyedeki aydınlatma tuşu sadece aç/kapat yapabiliyor, klavye aydınlatmasının parlaklığı gayet iyi bir seviyede.
#Hoparlörü maalesef çok iyi değil fakat kullandığımdan beri neredeyse sürekli kulaklık kullandığım için beni üzmüyor.
-> İçerisinde yüklü gelen b&o uygulamasından ekolayzır ve yapay zeka mikrofon ayarları yapılabiliyor.
#Touchpad'i yalnızca elimdeki MacBook Air ile karşılaştırabiliyorum. Boyutları tamamen aynı diyebilirim, touchpadi oldukça büyük; yeterli.
#Bataryası bence genel gaming Laptop'lara göre gayet iyi. 2 saati kesin götürüyor. Gerekli ayarlarla 4 saati de bulabilir eminim. İnternet sitesinde 8 saat yazıyor ama ben pek inanmıyorum.
#Uyku modunda dahi olsa en düşük hızda fanları çalışmaya devam ediyor. Ortalık sessizken bu ses bazen sinir edebiliyor çok düşük de olsa.
###Eksi bir yön olarak maalesef ekranı sallanıyor. Bu kaçınılmaz maalesef. Arkadaşlarımın gaming Laptop'larını da denedim, özellikle bundan önce aktif olarak MacBook Air kullanıyordum onda da denedim, yalnızca eski laptopların ve HP Victus serisinin ekranı sallanıyor diyebilirim.
#Genel itibarıyla şık ve gayet kullanışlı bir laptop olduğunu söyleyebilirim.

İncelemeye eklenecek ekstra bir şey olursa müsait bir zamanımda eklemeye hazırım.

HP Omen 16 serisi var ASUS ve MSI kalitesinde değil çok ta ısınıyor fakat bütün oyunları 60FPS üstü alıyorum Ultra da Apex 80FPS en düşük ayarda 110-160FPS RTX 4050 Intel 13420h var memnunum

Evet hocam bu donanımla bile ben de oynadığım bütün oyunlarda 60 FPS üstü aldım belirttiğim gibi. Zaten oyun canavarı değilim, işimi görsün yeter kafasındayım. Benim için çok da iyi oldu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı