İnceleme HP Victus 15-FA1008NT ile deneyimlerim

Öncelikle düzeltme için teşekkürler. Yazıda da belirtmiş olduğum üzere işlemcide ufak bir throttle mevcut, Cinebench'te aldığı puan bu yüzden biraz daha düşük.
Bilgisayara bakım yapıp stok macun yerine Honeywell PTM7950 gibi bir macun sürersek throttle durumunun ortadan kalkarak işlemcinin gerçek performansını gösterebileceğini düşünüyorum.

Time spy testine gelirsek, 3050 Ti'ın bellek veri yolu 128 bit iken, 3050 6 GB'ın bellek veri yolu 96 bit. Throttle durumunu da hesaba katınca sizin bilgisayarınızın daha iyi bir puan alması gayet normal.

Thermal throttle çözülür fakat diğer limitleri kaldıramayabilirsin.

Güzel konuşmuşsunuz. Teşekkür ediyorum haklısınız.

Beni üzen biraz da yüksek bütçelerde bile bu cihazlara çıkmak oluyor işte. 60000 civarında bile güzel Victus'lar var ya, işte bu. Umarım herkese öğretebilirim şu durumları. Çok gördük üzücü Victus ve giriş seviyesi konuları.

Keşke herkese kaliteli ürünler önerebilsek fakat bu ekonomide kaliteli cihazlara ulaşmak gerçekten güç. 60.000 TL'ye elbette kimseye Victus önermem alternatifi çokken fakat dominant olduğu 25-35.000 TL bandında rakibi de yok Victus'ların. ASUS TUF var desek oda aynı şekilde limitler ile dolu. Her şey bütçeye bağlı. Zaten eskisi gibi ürün önerisi yapmıyorum, bende yoruldum her gün artan fiyatları takip etmekten, ulaşılamayan ve hayal gelen laptoplardan. 6 ay önce 22.000 TL'ye alınabilen laptoplar 35.000 TL oldu. Ne yapsan bu millet. F/P ne varsa bütçede onu alabiliyor ancak. Ondan dolayı 30.000 TL'ye satılan Victus önerenlere de sen bunu attın ama o laptop asla tam performans vermiyor diyemiyorum çünkü alternatifide öyle.

Aldığıma pişman olduğum bir cihaz. CS:GO düşük ayarlarda verdiği FPS 90-160 arasıydı bende. İade istedim almadılar THH'ye şikayet ettim ve tam 2 ay 20 gündür cihazı kullanamıyorum. Kullanan birkaç insanı buldum forumda onlar 180-250 arası FPS alıyormuş. Benimki sıkıntılı olsa da bu FPS bile düşük bence. Bu FPS değerlerini i5 11400H'li laptoplar rahatça veriyor zaten. CS:GO oynayacağım için işlemciyi en üst almaya çalıştım ve sonuç bu belki de iade kararı çıkmayacak ve ben 120 FPS CS:GO oynayacağım cihazı alıp. Kimseye önermem. Bu değerleri daha düşük donanımlı daha uygun fiyatlı laptoplar bile veriyor. Sorunun ne olduğunu forumdaki hiçbir bilgili insan çözemedi. En basitinden bir tanıdığımın RTX 3050 i5 11400H'li laptop CS:GO düşük ayarlarda 200-300 hatta bazen 400FPS'lere bile çıkıyor ki bunu kanıtlayan testler bile var YouTube'da. Diyecek söz yok.

@erengore hocam throttle diyordu birtek başka kimse bir sebep söylemedi.

Bilmezler de ondan. Throttle oluyor deli gibi cihazın.

Bilmezler de ondan. Throttle oluyor deli gibi cihazın.

Kimseye önermem hocam para israfı. Low ayarda 180-200 FPS ne i5 13500H için? Sizin 1050 laptop bile 160 küsur veriyordu yanlışım yoksa. Ayıptır günahtır öve öve bitiremedi Vatan Bilgisayar bana. Lanet olsun gerçekten.

@403976 Linux'ta kaç FPS aldığını söylese sana kalpten gidersin muhtemelen. O da 1050 kullanıcısı. 400 FPS mi ne alıyordu?

İyi donanımlı sistem almayın, iyi dizaynlı sistem alın. Hep söylüyorum. Sonra insanlar üzülüyor.

Sözün bittiği yerdeyim. Size bir şey soracağım hocam ne kadar darboğaz yok deselerde ben darboğaz olduğunu düşünüyorum. Bu durumda CS2 çıktığı zaman ekran kartına binilen yük biraz daha artacağından FPS'de bu cihaz için biraz artabilir mi?

Ortalama FPS 399du en son. Maç içinde 470 görüyordum.
Dolandırıldım resmen. Bide Hp yetkilileri fps 130larda sürünürken “fps değerleri gayet normal” diyorlardı uzaktan bana bağlandıklarında. Sövmemek için dişlerimi sıktığımı hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…