HP Victus 15-FA1020NT alınmalı mı?

Bütçe
30000
Hocam denediniz mi acaba bilgisayarı? Ben de almayı düşünüyorum.
Evet, dün geldi ve denedim. İçerisinde eksileri olsa da epey beğendiğimi söyleyebilirim. İnceleme yazısı yazmayı düşünüyordum ancak sizin için söyleyeyim. Performans olarak epey iyi durumda. DLSS ve kare oluşturmayı açınca performansı çok artıyor ve laptoplara göre bayağı az ısınıyor. Bunun dışında fan sesi de çok az. İçerisinde birkaç eksi nokta var. Bunlar ikinci SSD yuvasının olmaması, hoparlör ve ekran kalitesi. Kasanın tipi olarak harika gözüküyor, klavyede yazı yazdığım için oyundan çok yazı yazmaya yönelik. Yani dışarıda açıkçası rengarenk değil daha şık bir bilgisayar kullanacaksınız.

NVIDIA Denetim Masası sistem bilgisi kısmından GPU TDP'sine bakabilir misiniz acaba hocam?

NVIDIA Denetim Masası sistem bilgisi kısmından GPU TDP'sine bakabilir misiniz acaba hocam?
75w hocam.
Bellek arayüzü de epey düşük ancak açıkçası kâğıt üzerinde değil de gündelik kullanımda bize ne sunduğuna daha çok bakmaya başladım.

Bu videodaki 140W RTX 3060 mobile ile çok benzer performans alıyorum. Sıcaklık ve kullanım değerlerine yönelik 15 dakikalık oynayışımda aldığım birkaç ekran görüntüsünde sıcaklık değerleri 70-75 derece arasında değişiyor ancak temel fark fan sesinin çok az olması yani Xbox One S ya da PS4 fan sesine yakın bir ses yüksekliğine sahip. Bu noktada soğutma performansının iyi olduğunu söyleyebilirim. Kasa içerisinde çift fan var ancak yan yana yerleştirildiği için tek bir bölgeden hava üflüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-31 153232.png
    32,3 KB · Görüntüleme: 131
  • Ekran Görüntüsü (12).png
    1,8 MB · Görüntüleme: 122
  • Ekran Görüntüsü (10).png
    2,6 MB · Görüntüleme: 110
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    3,1 MB · Görüntüleme: 124
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    72,6 KB · Görüntüleme: 118
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    86,7 KB · Görüntüleme: 99
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    80,2 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:
Hocam, testi fanlar otomatik hızda ayarlı şekilde başlattım. Bu nedenle 98 derece pek doğru bir sonuç vermedi. Çünkü o sıcaklık 5. saniyede oluştuktan sonra fanlar çalışmaya başladı ve tam RPM'de hiç çalışmadı. Bu nedenle testin ortalarında sıcaklık değerlerini de ekliyorum ki doğru bir sonuç alabilmek adına.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (14).png
    614,5 KB · Görüntüleme: 105
  • Ekran Görüntüsü (15).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 102
  • Ekran Görüntüsü (16).png
    784,4 KB · Görüntüleme: 108
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 122

Eksi noktalar olarak yazdığınız ekran kalitesinden kastınız nedir? İçinde 2.5"HDD yuvası var mıdır? Hoparlörden kastınız da az ses vermesi midir?

Son düzenleme:
Ekran renk gamı NTSC 45% olduğu için çok yüksek değil ancak IPS ve parlaklık olarak yeterli. Hoparlörü de gündelik kullanıcı için yeterli olsa da Macbook Air kullandığım için aralarında bariz kalite farkı var ancak çoğunlukla kulaklık kullanıyorum. HDD yuvası bölümü sanırım boş yani bildiğiniz üretici var olan HDD ve M.2 portlarına port takmadan yolluyor.

Ekran kartı Max-Q mu yoksa Max-P mi? Bir de size zahmet laptopun arkasını açıp HDD ve SSD yuvalarının fotoğrafını atabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…