HP Victus 15 laptopta AFMF 2 kullanılmıyor

efmsubal

Hectopat
Daha fazla  
HP Victus 15 Ryzen 5 5600H RX6500M modeline sahibim. Laptopta MUX özelliği olmadığı için oyunlarda RX6500M'den hem tam performans alamıyorum. Hem de AFMF 2 gibi özellikleri kullanamıyorum. Harici monitör bağlamadan bunun bir çözümü var mıdır?

Merhaba dostum aynı laptopa ben de sahibim bir önceki sorduğun soruyu da inceledim. Biraz araştırma yaptığımda ise şu bilgileri buldum. öncelikle bu AMD full system laptopların( cpu+gpu her ikisi de amd olanların) aynı outputslara sahip olduğunu öğrendim. (nvidia ekran kartına sahip laptoplarda HDMI vs vs yalnızca monitore bağlıdır ve direkt olarak görüntü almak mümkündür.) ancak tam aksine ortak kullanılan outputslara rağmen RX6800M serisi GPU'ara sahip kişiler Mux switch ile görüntü verebiliyor. Mux switch kullanmayanlar ise USB Type C Display Port bağlantısı ile verebiliyor harici ekrana.

"Can you use it with an external display through usb C since it bypasses the igpu?" şeklinde type c ile igpu yu bypass edebildiğini söyleyenler de olmuş. type c ile denemek şart gibi görünüyor.

"Use an external monitor with USB-C port NOT your HDMI so it directly hooks up to your GPU. This is how I've gotten FMF to work with my 6800m laptop"

Harici monitör bağlamadan bunun bir çözümü yok çünkü Mux switch yok HP Victus 15'te. ancak televiyon veya monitorlere ise Type C to Display Port ile bağlanırsan afmf2'yi etkinleştirmen mümkün görünüyor.

Merhaba dostum aynı laptopa ben de sahibim bir önceki sorduğun soruyu da inceledim. Biraz araştırma yaptığımda ise şu bilgileri buldum. Öncelikle bu AMD full System laptopların( CPU+GPU her ikisi de AMD olanların) aynı outputslara sahip olduğunu öğrendim. (NVIDIA ekran kartına sahip laptoplarda HDMI vs. Yalnızca monitore bağlıdır ve direkt olarak görüntü almak mümkündür.) Ancak tam aksine ortak kullanılan outputslara rağmen RX6800M serisi GPU'ara sahip kişiler MUX switch ile görüntü verebiliyor. MUX switch kullanmayanlar ise USB Type-C DisplayPort bağlantısı ile verebiliyor harici ekrana.

"Can you use it with an external display through USB C since it bypasses the iGPU?" şeklinde Type-C ile IGPU'yu bypass edebildiğini söyleyenler de olmuş. Type-C ile denemek şart gibi görünüyor.

"Use an external monitor with USB-C port NOT your HDMI so it directly hooks up to your GPU. This is how I've gotten FMF to work with my 6800M laptop"

Harici monitör bağlamadan bunun bir çözümü yok çünkü MUX switch yok HP Victus 15'te. Ancak televiyon veya monitorlere ise Type-C to DisplayPort ile bağlanırsan AFMF 2'yi etkinleştirmen mümkün görünüyor.

Cevabın için teşekkürler ama ben HDMI ile televizyon ve monitöre bağladığımda çalışıyor ancak elimde iyi bir monitör olmadığı için monitörsüz çözmek istedim. Sanırım tek yolu monitör almak.

@540611 Hocam birde ben de aradada sıcaklıktan dolayı takılmalar oluyor siz bu sorunu nasıl çözdünüz?

Son düzenleme:
Evet tek çözüm yolu ne yazık ki monitör almak çünkü gerek MUX switch in olmaması gerekse R5 5600H'ın integrated GPU sunun AFMF'yi desteklememesinden ötürü (yeni işlemcilerinde desteklediği için onlarda MUX olmasa bile AFMF çalışıyor. Benim özellikle Type-C önermemin sebebi BIOS ekranında "high resolution mode when connected to a USB-C DP alt mode dock" modunun olması yanılmıyorsam 8K ya kadar destekliyor.

Sıcaklıktan dolayı olan takılmaları tamamen geçiremiyorsun ne yazık ki dostum. Bunun birkaç sebebi var,
İşlemci 54W Max TDP olmasına rağmen 80W'lerde geziyor. Turbo Boost'u kapatırsak sıcaklıklar önemli ölçüde azalıyor. FPS de azalıyor.
HWMonitor ile baktığımızda ekran kartının hotpoint sıcaklığı 100 derecelere ulaşıyor diğer sebebi bu. Bunun bir çözümü yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linki incele always shader ayarları dxnavi ayarları oldukça işe yarıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı