HP Victus 15 Ryzen 7 RTX 4060 alınır mı?

doktor civanum

Hectopat
Hocam HP Victus'larda Hall sensör kronik sorunu mevcut. Her model de vs. oluyor mu bilmiyorum ama bu kronik soruna dikkat ederek almanızı tavsiye ederim.

Merhaba aşağıda linkini bıraktığım laptop iyi midir sizce? Ya da yerine önerebileceğiniz laptop var mı? Bütçe en fazla 50-55k arasında çıkabilir.

Victus 15 kötü bir cihaz. Ekran kartı 75w limitli. Kendim kullanıyorum ve tavsiye etmem.

Bütçe çıkarsa :

50bin bandında GameGaraj'ın 5050 cihazı da çıkacak onu beklemeni tavsiye ederim.

HP'nin Victus 16 s0xxxnt yani AMD 7000 serisi işlemcilere sahip modellerinde hall sensörü sorunu tespit edildi. Nedir bu hall sensörü diye soracaklarınız için şöyle açıklayayım. Laptopun kapağı kapatıldığında laptopu uyku moduna alan sensörün is midir? Bu parçanın ısıya daha dayanıksız halini kullanırsanız sensör sapıtmaya başlar ve cihazı yük altındayken uyku moduna alır.

Sorunu nasıl tespit edebiliriz?
Bu sorunun bir benzeri HP Omen WF0xxxnt kasalarında mevcuttu. Onlarda 3 ila 6 ay arasında yüksek ısılarda yük altındayken bir anda ortaya çıkmaktaydı. Victus 16 s0Xxxnt'de ise cihaz daha serin çalıştığı için 6 ay ila 1 yıl arasında ortaya çıktığını söyleyebilirim.

Sorun çözümü.
Sorunun yazılımsal bir çözümü bulunmuyor. Windows üzerinden kapağı kapatınca yapılacakları seçin üzerinden yaptığınız ayarı tamamen geçersizdir. Zaten çözümü böyle olsaydı bu duruma sorun bile diyemezdik. Sorunun tamamen donanımsaldır. Ya Victus 16 s0xxxnt serisine ait hiçbir cihazı almayacaksanız ya da resimde görmüş olduğunuz iç tasarımda kırmızı kutucuk içinde yer alan mavi Flex kablosunu çıkartmanız gerekiyor. Aksi takdirde sorunu yaşamanız olasıdır. Kendiniz söktüğünüzde cihaz garanti kapsamından çıkar mı emin değilim. Servise verdiğinizde de bu kabloyu sökeceklerdir ama bazılarına nedense yeni anakart siparişi yapılmış.
Yeni bilgi: Kabloyu cikardiginiz zaman işlemci 45 veya 50 watta sabitleniyor, bilgisayarda daha fazla ısınma olabiliyor bu yüzden garantiye vermek sizin için iyi olacaktır.(Sorun hakkında yeni cihaztv videosu eklenmiştir)

Eki Görüntüle 2444106

Bu sorun Victus 16 s1xxxnt veya gelecekteki serilerde olabilir mi?
Açıkçası net olarak bir bilgi sahibi değilim. Mesela Omen WF0xxxnt kasalarda bu durum varken WF1xxxnt kasalarda böyle bir problem bulunmuyor. Bir benzeri Victus 16'lar için de geçerli olabilir. Yine de bugüne kadar çıkmaması bundan sonra da çıkmayacağı anlamını taşımaz.

Sorun Victus 16 r0xxxnt veya r1xxxnt modellerinde var mı?
Henüz bu cihazlarda bu sorunu yaşayan kimse bulunmuyor.

Bu yazı tamamiyle Cihaztv moderatörlerinden Acerkiller'a aittir. Sadece forumda paylaşıyorum sürekli Victus öneriliyor, eğer böyle bir şey yaşarsanız paniklemeyin diye forumda okunacak bir şekilde paylaşıyorum. Bu konuyu önüme getiren Cihaztv'ye de çok teşekkür ediyorum. Benim önerim garanti devam ediyorsa servise vermenizdir.
Kaynaklar:
(yeni video)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rehber: HP Omen 16 2023-2024 kronik sorunları (Benzer sorun HP Omen 16'da görülmüş)

Burayı okuyun bence bence dediğiniz bilgisiyar alınır sorun çıkmaz amcam kullanıyor şuan herhangi bir sorun yok.

Hocam Lenovo LOQ'larda aynı şekilde kronik anakart yanma sorunu mevcut. Aynı ürünü bende kullanıyorum bu yüzden tavsiye etmem. 2024 Ağustos sonrası üretilen ürünlerde sorun yok diyenler var ve anakart yanma sorunu bildirileri azaldı fakat yine de dikkat etmek gerek. Acer Nitro'lar ise alınabilir, ben zamanında bütçem yetseydi bende Acer Nitro alacaktım.

Hocam Lenovo LOQ'larda aynı şekilde kronik anakart yanma sorunu mevcut. Aynı ürünü bende kullanıyorum bu yüzden tavsiye etmem. 2024 Ağustos sonrası üretilen ürünlerde sorun yok diyenler var ve anakart yanma sorunu bildirileri azaldı fakat yine de dikkat etmek gerek. Acer Nitro'lar ise alınabilir, ben zamanında bütçem yetseydi bende Acer Nitro alacaktım.
AMD'li cihazlarda yasayan hiç görmedim, var diyenlere kanıtla diyorum cevap gelmiyor. Kanıtlayın önermeyi bırakalım.

AMD'li cihazlarda yasayan hiç görmedim, var diyenlere kanıtla diyorum cevap gelmiyor. Kanıtlayın önermeyi bırakalım.

Çok basit bir arama ile karşılaştığım bağlantı. Kendim de birçok kere yine AMD işlemcili versiyonlarında bu sorunu yaşayan insanları gördüm. İnsanlar başta sadece Intel işlemcili cihazlarda sorun olduğunu düşünüyordu fakat zamanla AMD işlemcili cihazlarda da anakart yanma sorunları bildirildi. Bu sorunlar büyük çoğunlukla Hindistan da yaşanıyor fakat ülkemizde de ben dahil olmak üzere sorunu yaşayan insanlar var.

Çok basit bir arama ile karşılaştığım bağlantı. Kendim de birçok kere yine AMD işlemcili versiyonlarında bu sorunu yaşayan insanları gördüm. İnsanlar başta sadece Intel işlemcili cihazlarda sorun olduğunu düşünüyordu fakat zamanla AMD işlemcili cihazlarda da anakart yanma sorunları bildirildi. Bu sorunlar büyük çoğunlukla Hindistan da yaşanıyor fakat ülkemizde de ben dahil olmak üzere sorunu yaşayan insanlar var.
Attığın kaynak Türkiye'den değil, Türkiye menşeili cihazlardan söz ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı