HP Victus 16 CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

EfeMert60fps

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1uOAVYu70G8zMylmsOKBoeXOizlq8Hk7N?usp=drive_link
RAM
16gb RAM (sanırım gddr5 mi oluyor bilmiyorum)
SSD veya HDD modeli
1TB SSD
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
HP
İşlemci
İ7 14700HX
HP Victus 16 kullanıyorum. i7 14700HX RTX 4060 16 GB RAM 1TB SSD var sistemde. İlk başlarda hiç mavi ekran almıyordum. Sonra bilgisayarda ders çalışırken veya video izlerken sürekli mavi ekran hatası almaya başladım. Oyun oynarken, kod yazarken veya bilgisayarı belli bir stres ve yük altına soktuğumda mavi ekran hatası almadığımı fark ettim. Minidump dosyamı paylaştım. Not: Bazen bilgisayar kendi kendini bir anda yeniden başlatıyor ancak yeniden başlatılıyor yazısı gelmiyor ve ekran gidiyor sonra klasik bilgisayar kapalıyken tuşuna sanki basmışım gibi kendini yeniden başlatıyor. Bu dediklerim sadece bilgisayar boştayken başıma geliyor.

"Clock Watchdog Timeout" böyle bir mavi ekran hatası yedim şimdi de. Disk testini daha yapamadım internete yeterli erişimim olmadığı için. Critical Process Died mavi ekran hatasını da birkaç kez yedim aynı şekilde. Clock Watchdog Timeout mavi ekran hatasının minidump dosyası oluşmamış oluşsaydı sizinle paylaşacaktım. Disk testini yarın akşam yapıp sonucunu sizinle paylaşacağım. Bu arada normal bir şekilde bilgisayarımı kullanırken ekran dondu ve bzzzttt gibi bir ses gelmeye başladı. Sonra beklesemde ekran gelmedi ve ses kesilmedi. Bilgisayarı güç düğmesinden yeniden başlatmak zorunda kaldım. Yarın akşam disk testinden sonra bilgileri vereceğim yapmamı istediğiniz başka test var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun diskten kaynaklı olmadığını öğrendim testi yaparak.
Sorunun ramde de olduğunu düşünmüyorum. Bence windows dosyalarım bozulmuş olabilir.
1746891401699.png

@EfeMert60fps minidump oluşmaması genelde RAM veya disk yüzünden olur. HD Tune ile her diskimizi Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan uygulayalım. Böylece disk testimizi yapmış oluruz. Sonucu atın. Sorun diskten kaynaklı olabilir belki.
https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_575_trial.exe
Bunu kurun. HD Tune linkidir.
SSD için HD tune yapılmaz.
Sorunun diskten kaynaklı olmadığını öğrendim testi yaparak.
Sorunun ramde de olduğunu düşünmüyorum. Bence windows dosyalarım bozulmuş olabilir.
Eki Görüntüle 2488160
Hiç bir şey öğrenemedin çünkü okuduğuzu net olarak algılayamıyorsunuz. Test sonuçları eksik.

Disk Test.png

Disk Benchmark.png

Testleri elimden geldiğince yapmaya çalıştım sanırım böyle sonuçlara ulaştım. RAM testini şu an elimde olmayan imkanlardan dolayı yapamıyorum. Cihaz elime ilk ulaştığında yapmıştım ancak şimdi bunun için konuşmak zor. @claus Bana sunduğunuz her şeyi yükleyip kurdum. Hatalar devam ediyor. Eğer test eksiği var ise yapmaya hazırım. Teşekkür ederim ilginiz için.

Bilmediğimden soruyorum ama sorunun neyde olduğunu tespit edebildik mi acaba? Çünkü çok anlamıyorum bilgisayarın donanım kısmından. Şu anda farklı bir disk takıp deneyemem çünkü bilgisayarı nasıl açacağımı bilmiyorum. Elimde başka bir diskte bulunmamakta maalesef. Mavi ekranlar daha da artmaya başladı. Ders çalışmak için bir PDF dosyası açtığımda oluyor. YouTube'dan video izlerken oluyor. Oyun oynarken ve bilgisayar yük altında hiç mavi ekran almadım. Hatalar genel olarak hep aynı sonuçları veriyor. Hata kodları: CRITICAL_PROCESS_DIED ve CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT. Ne yapabilirim başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Edit: Başka mavi ekran çözümlerine baktım ve aynı markayı kullanan birinin sorunu sanırım bilgisayarda kullanılan fare, klavye veya kulaklık sürücüsünü sildikten sonra düzelmiş. Denemeli miyim bunu? Bende Rampage sürücüsü var kulaklık için, Logitech sürücüsü var fare için.

Edit 2: Bilgisayarı açtığımdan beri mavi ekran almadım ancak bilgisayar açıldıktan sonra HP Omen uygulaması 0x0.. gibi bir bellek hata kodu ile kapatılacaktır diye sordu. Bende kapattım o andan itibaren şu ana kadar bir mavi ekran sorunu yaşamadım.

Bilmediğimden soruyorum ama sorunun neyde olduğunu tespit edebildik mi acaba? Çünkü çok anlamıyorum bilgisayarın donanım kısmından. Şu anda farklı bir disk takıp deneyemem çünkü bilgisayarı nasıl açacağımı bilmiyorum. Elimde başka bir diskte bulunmamakta maalesef. Mavi ekranlar daha da artmaya başladı. Ders çalışmak için bir PDF dosyası açtığımda oluyor. YouTube'dan video izlerken oluyor. Oyun oynarken ve bilgisayar yük altında hiç mavi ekran almadım. Hatalar genel olarak hep aynı sonuçları veriyor. Hata kodları: CRITICAL_PROCESS_DIED ve CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT. Ne yapabilirim başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Edit: Başka mavi ekran çözümlerine baktım ve aynı markayı kullanan birinin sorunu sanırım bilgisayarda kullanılan fare, klavye veya kulaklık sürücüsünü sildikten sonra düzelmiş. Denemeli miyim bunu? Bende Rampage sürücüsü var kulaklık için, Logitech sürücüsü var fare için.

Edit 2: Bilgisayarı açtığımdan beri mavi ekran almadım ancak bilgisayar açıldıktan sonra HP Omen uygulaması 0x0.. gibi bir bellek hata kodu ile kapatılacaktır diye sordu. Bende kapattım o andan itibaren şu ana kadar bir mavi ekran sorunu yaşamadım.

Son düzenleme: Bilgisayar mavi ekran veriyor. İlk başta bahsettiğim kendini bir anda yeniden başlatma ve ekranın anlık donması sorunları da devam ediyor. Bir anda yeniden başlatırken zaten kendiliğinden açılıyor ancak ekran donunca güç düğmesine basılı tutuyorum ve ben tekrar açıyorum. Gerçekten bu iş çok can sıkıcı olmaya başladı. Ne yapmamı önerirsin @claus? Yarın sınavım var ve ben ders bile çalışamıyorum sürekli bilgisayar ile sorun yaşadığım için.

Son düzenleme:
Tamam her şey için teşekkür ederim. Sorun çözülürse bir gün size haber ederim.

Tamam her şey için teşekkür ederim. Sorun çözülürse bir gün size haber ederim.

Edit: Memtest86 testi yaptım ve error sayısı sıfır. Bellekler tamamen sağlıklı.
Sanırım artık format denicem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı