HP Victus 16-D0030NT laptopa format atıldıktan sonra oyun performansı düştü

Nutration

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
8 GB (2x4GB)-DDR4-2933 MHz
SSD veya HDD modeli
NVMe SSD-512 GB
Ekran kartı
NVIDIA®-RTX 3050-4 GB
İşlemci
intel 11.Nesil-Core i5-11400H-2.2 GHz Turbo Boost
Merhaba arkadaşlar, sorun normalde çok hızlı olan bilgisayarıma hızlanması için format attığım laptopumla alakalı.
1 yıl önce aldığım HP - Victus oyun bilgisayarına format atayım dedim.
ISO dosyası oluşturup Rufus ile format flash bellek oluşturdum bu da daha önce de yapıp sorun yaşamadığım bir yöntemdi.
Daha sonra 11. nesil Intel işlemci olduğundan dolayı SSD tanımadı bunun içinde gerekli bir driver gerekliydi bu işlemi de HP'den driver bulup hallettim.
Sorunsuz bir şekilde Windows 10 kuruldu ancak bilgisayar açıldığında çok yavaş olmasa da inanılmaz bir FPS sorunu vardı. Ve bu sorunu maalesef çözemedim Google da bayağı bir araştırma yaptım driverları siteden kurun diyorlar ancak HP sitesinde driver almaya çalıştığımda driverları bana vermiyor 3 dk bekleyin diyor bir türlü indiremedim siteden driverları.

Formattan önce Full grafiklerde League of Legends oyununda 200-220 FPS alırken şu an 04 FPS alıyorum.
NVIDIA güncelleştirmelerini de yaptım ancak sorun devam ediyor bir türlü çözemedim ne yapmalıyım acaba?

PC modeli: Victus-by-HP-16-D0030NT-CORE-i5-11400H-2-2GHz-8 GB-512SSD-16-1-RTX3050-4 GB-Windows 10.

Evet kurdum ancak NVIDIA uygulaması bile dona dona ilerliyor. Hatta HP onarım - bakım uygulamalarını bile kurdum. Performans arttırma videoları bile izledim ancak bir türlü çözüm bulamadım.

ISO dosyasını windows un sitesinden(Media Creation Tool) kurdum daha önce freedos olarak değil içinde windows10 olarak aldım. Dolayısıyla format atarken ürün anahtarı transfer oldu.

Evet kurdum ancak NVIDIA uygulaması bile dona dona ilerliyor. Hatta HP onarım - bakım uygulamalarını bile kurdum. Performans arttırma videoları bile izledim ancak bir türlü çözüm bulamadım.

Hocam belki virüslü bir ISO dosyası kurmuş olabilirsiniz başıma gelmişti 60 90 FPS aldıgım oyunlarda 30 FPS'i göremiyordum.

Forumda yeniyim sorun olmayacaksa telefondan 04 fps aldığımı gösteren fotoğrafı yükleyebilirim siteye.

Windowsun sitesinden Media Creation Tool'u indirdim. Flashdiski biçimlendirdikten sonra Media Creation Tool dan indirmiş olduğum ISO dosyasını Rufus progamıyla yazdırdım. Tavsiyeniz var mıdır acaba ?

04 FPS aldığım için şaşırtan fotoğraf 😢

Hocam belki virüslü bir ISO dosyası kurmuş olabilirsiniz başıma gelmişti 60 90 FPS aldıgım oyunlarda 30 FPS'i göremiyordum.
Virüslü olmaması için ne yapabilirim

Dosya Ekleri

• IMG_1714.jpg
    IMG_1714.jpg
    151,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı