Çözüldü HP Victus 16-D1034NT (68p19EA) SSD takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

schopenuidas

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H
Bellek: 16GB
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3060
Monitör: FHD 144Hz IPS
Laptopumun halihazırda gelen depolama alanı 512 GB ama aşırı dolu. 1 TB'a artırmak istiyorum hatta mümkünse 2 TB bile yapmayı düşünüyorum.

İlk sorum depolamayı harici olarak artırabiliyor muyum? Ekstra USB tarzında harici SSD takabilir miyim?

Böyle bir imkanım yoksa içini açıp takma gibi bir imkanım var mı slot var mı yani?

Şu anki SSD'yi hiç çıkarmadan üzerine 1 tane daha 512'lik takıp 1 TB yapabiliyor muyum?

Ve maksimum kaç GB destekliyor?

Saygılar.

Windows 11 kurulu geldiği için eğer sıfırdan hepsini silip yeni şeyi takacaksam onu da nasıl geçireceğim bunu da söyleyebilirseniz çok mutlu olurum. Hiç silmeden yeni bir SSD takıp direkt depolamayı artırabiliyor muyuz? Veya yanına takamıyorsam eskisini çıkarıp yeni 1 TB'lık takınca eski 512'likteki W11 ve verileri nasıl yenisine aktarırım? Çünkü W11 orijinal olarak yanında gelmişti.

2 M.2 slotu var, isterseniz 1+1TB yapabilirsiniz.

Çözüm
2 M.2 slotu var, isterseniz 1+1TB yapabilirsiniz.
Hocam öncelikle cevabın için çok teşekkür ediyorum.

Merak ettiğim şey şu:

İçini ben açabilir miyim? Zaten garanti gibi bir derdim yok 2 aya garantisi bitiyor.

Kolayca takabilir miyim?

ve

Zaten şu anda w11 kurulu olan 512 gb'lık bir ssd var. Kurulu gelmişti. Buradaki veriler silinecek mi?

veya 512'liği hiç çıkarmadan yanına 1 TB takabilir miyim?

Merak ettiğim şey şu:

İçini ben açabilir miyim? Zaten garanti gibi bir derdim yok 2 aya garantisi bitiyor.

Kolayca takabilir miyim?

Ve.

Zaten şu anda W11 kurulu olan 512 GB'lık bir SSD var. Kurulu gelmişti. Buradaki veriler silinecek mi?

Veya 512'liği hiç çıkarmadan yanına 1 TB takabilir miyim?

Hocam 2 tane M.2 slotunuz var zaten takabilirsiniz bir sorun olmaz 512 GB olan ssdnizdeki Windows ise silinmez hiçbir sorun yaşamazsınız bende kendi laptopuma aynısını yaptım.

Hocam 2 tane M.2 slotunuz var zaten takabilirsiniz bir sorun olmaz 512 GB olan ssdnizdeki Windows ise silinmez hiçbir sorun yaşamazsınız bende kendi laptopuma aynısını yaptım.

Hocam bu M.2 slotlar NVMe midir yoksa düz M.2 mi?

Hocam araştırdığımda 2 slotu var ve ikisi de SSD için mevcut diyor(biri mevcut SSD'niz birisde sonra takabileceğiniz), SSD takmak zor bir şey değil kolayca takabilirsiniz, ama tavsiyem söktüğünüz vidaları numaralandırın ve dikkatlice ayırıp çıkardığınız yere takın, buna dikkat edip uyumlu bir SSD alırsanız sorun yaşamazsınız.

Hocam araştırdığımda 2 slotu var ve ikisi de SSD için mevcut diyor(biri mevcut SSD'niz birisde sonra takabileceğiniz), SSD takmak zor bir şey değil kolayca takabilirsiniz, ama tavsiyem söktüğünüz vidaları numaralandırın ve dikkatlice ayırıp çıkardığınız yere takın, buna dikkat edip uyumlu bir SSD alırsanız sorun yaşamazsınız.

Uyumlu SS nasıl alabilirim? Pek bilgim yok. Bir de SSD'im NVMe mi çünkü sanırım ona göre almam gerekiyor. Başka nasıl filtrelendirip uyumlu alacağımı bilmiyorum

Bir de boyutu farklı olabiliyormuş m2 ssd'lerin. Benim laptopuma uygun nasıl bulabilirim?

Son düzenleme:
Uyumlu SS nasıl alabilirim? Pek bilgim yok. Bir de SSD'im NVMe mi çünkü sanırım ona göre almam gerekiyor. Başka nasıl filtrelendirip uyumlu alacağımı bilmiyorum.

Samsung 970 EVO Plus(gen3), Kingston KC3000(Gen4) ve Crucial P5 Plus(Gen4) uyumlu sanırım. Aralarında en hızlısı kc3000.

İnternete göre laptopunuz 2280'lik SSD'leri deskteliyor fakat laptopunuz gen3 mü Gen4 mü onu daha araştırıyorum, Gen4 ise gen3 taksanız bile desteklenen hızda kullanırsınız, gen3 ise Gen4 takarsanız gen 3'ün desteklediği Max hızda kullanırsınız.

Edit: Galiba Gen4 çok fazla bilgi bulamıyorum ama.

Son düzenleme:

Merak ettiğim şey şu:

Kolayca takabilir miyim?

Ve.

Zaten şu anda W11 kurulu olan 512 GB'lık bir SSD var. Kurulu gelmişti. Buradaki veriler silinecek mi?

Veya 512'liği hiç çıkarmadan yanına 1 TB takabilir miyim?

Veriler gitmez yanına takarsanız. Zarar vermeden M.2 SSD takarsanız garantiniz de etkilenmez. İçini açabilirsiniz rahatlıkla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı