HP Victus 16-E0008NT termal pad kalınlığı ne kadar?

huseyinaslan77

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2020
Mesajlar
25
Merhaba, HP Victus 16-E0008NT kullanıyorum ve termal macun ve termal pad değiştirmek istiyorum. Termal macun aldım fakat termal pad kalınlığını bilmediğim için, konu açmak istedim. Aranızda kullanan varsa veya bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim teşekkürler.
 
Termal pad hemen bozulacak bir yapıda değil, orijinal termal pad sonradan alınanlardan daha iyi oluyor. Tavsiyem sadece macun değiştirmeniz olur. Bu arada termal pad yerinde macun bile olabilir.
 
Termal pad hemen bozulacak bir yapıda değil, orijinal termal pad sonradan alınanlardan daha iyi oluyor. Tavsiyem sadece macun değiştirmeniz olur. Bu arada termal pad yerinde macun bile olabilir.

Hocam kondansatörler için sıkıntı yaratmaz mı?
 
Evet, hemen bozulmadı ama 2 yıl oldu ve artık sıcaklıklar sinirimi bozuyor bu konu ile ilgili tüm sitelere girip baktım ama kimse birşey bilmiyor. Bir yerde hp fabrikada çıkışı termal puddy diye birşey kullanıyormuş termal ped gibi değil daha çok silikona benziyor fakat o da türkiyede satışı bulunmuyor sanırım. En son 1.0mm termal ped alıp denemek zorunda kalıcam.
 
Evet, hemen bozulmadı ama 2 yıl oldu ve artık sıcaklıklar sinirimi bozuyor bu konu ile ilgili tüm sitelere girip baktım ama kimse bir şey bilmiyor. Bir yerde HP fabrikada çıkışı termal puddy diye bir şey kullanıyormuş termal ped gibi değil daha çok silikona benziyor fakat o da Türkiye'de satışı bulunmuyor sanırım. En son 1.0mm termal ped alıp denemek zorunda kalacağım.

Eğer normal kalınlığına fazla olursa sorun olabilir. Orada dediğiniz gibi sivi bir şey hatırlıyorum bende ve akışkan olduğu için baskı yapmaz fakat pad baskı yapabilir. Asıl sıcaklığı çip sağlar. VRAM veya kondansatörler için direkt 2 yıl gibi bir sürede aktif soğucu ekipmana değişimine gerek olduğu düşünmüyorum.

Bazı padlar kondansatör üstünde.

Sıkıntı yaratacak şeyi anlamadım.
 
CLG-3500 white thermal gel kullanım kılavuzunda şöyle bir bilgi buldum fakat internette satılmıyor. Ve doğru düzgün bilgi bulamadım. Hala araştırıyorum.

Bu tarz bilgilerle ulaşmak biraz zor evet. Cok kuytu köşe yerlerde bazı kullanıcılar yazıyor bazen. Doğru bir bilgiye ulaşırsanız burayada yazmanızı isterim.
 

Geri
Yukarı