HP Victus 16-E0073NT laptopa Windows kurulumu

carryy

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bugün elime HP Victus 16-E0073NT modeli ulaştı. Daha önceden hazırlık olarak Rufus aracılığıyla bir USB'ye Windows 10 kurdum. Laptop elime geldiği gibi açma tuşuna bastım ve karşımda boot menu başlığı altında "FreeDOS" ve "HP documents" başlıkları yer alıyor. Bazı yerlerde hiç açma tuşuna basmadan ESC birçok kez basarak startup menüsüne ulaşılmış. Acaba laptop elime gelir gelmez açma tuşuna basmamalı mıydım hata mı yaptım yoksa "FreeDOS" veya "HP documents" kısmından birini seçerek devam edebilir miyim? Ya da laptopu kapatıp açıp ben de mi ESC'ye sürekli basayım ne yapayım bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler.

*Ek düzenleme : Tüm bu Windows 10 kurulum işlemlerini şarja takılı halde yapsam daha sağlıklı olur değil mi?

Ben aynı sorunu yaşamıştım. Şu an Victus'u sattığım için BIOS tuşunu tam hatırlayamamakla birlikte, BIOS'a girip boot sekmesinden flash diskinizi ilk sıraya yerleştirin. Sonrasında yeniden başlatın. Direkt olarak USB'nizden başlayacak. Windows yüklemesi tamamlandıktan sonra ise yeniden başlatma butonuna bastıktan sonra USB'yi cihazdan çıkarın. Aynı hatayı yaptığımdan dolayı tekrar Windows yükleme kısmına geliyordu. Böylelikle Windows'u sorunsuz şekilde kurabilirsiniz.
Not: Harici bir mouse kullanmanızda fayda var, aksi takdirde Touchpad'in sürücüleri yüklü olmadığı için kullanamayacaksınız. Ayrıca ilk kurulumu Ethernet kablosuyla yapmanız gerekiyor. Wi-Fi sürücüsü de kurulu olmadığından dolayı herhangi bir driver yüklemesi gerçekleşmeyecek.

Hocam bilgisayarı kapatın yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girip Boot sıralamasında ilk sıraya USB yi alın.

Ondan sonra bilgisayarı kapatın, Rufus'ta yazdığınız Windows USB sini takın ve o şekilde tekrar başlatın. Bu şekilde kurulum başlayacaktır.

Ve evet şarjdayken kursanız daha iyi olur.

Yanıt için teşekkürler , yani bu "FreeDOS" veya "HP Document" muhabbetiyle hiç uğraşmamak en mantıklısı o zaman.Şimdi BIOS tuşunu bulmaya gidiyorum

Y
Yanıt için teşekkürler , şu an deniyorum

Yanıt için teşekkürler , yani bu "FreeDOS" veya "HP Document" muhabbetiyle hiç uğraşmamak en mantıklısı o zaman.Şimdi BIOS tuşunu bulmaya gidiyorum

Y

Yanıt için teşekkürler , şu an deniyorum
Rica ederim. Sonradan yazdığım için mesajın son kısmını belki görmemişsinizdir diye tekrardan alıntı yapıyorum. "Not: Harici bir mouse kullanmanızda fayda var, aksi takdirde Touchpad'in sürücüleri yüklü olmadığı için kullanamayacaksınız. Ayrıca ilk kurulumu Ethernet kablosuyla yapmanız gerekiyor. Wi-Fi sürücüsü de kurulu olmadığından dolayı herhangi bir driver yüklemesi gerçekleşmeyecek."

Tekrardan sağ olun.Harici bir mouse yardımıyla şu anda Windows Home,Pro vs. sürümlerini seçeceğim yere geldim.Şu anlık anahtar kodum yok ancak saglamlisans diye bir sitede ucuza almayı düşünüyorum, şu anlık da sanırım Home'u seçmek en mantıklısı sizin de görüşlerinizi almak isterim.

Proyu kurun hocam uyguna lisans alacaksanız madem.

Proyu kurun hocam uyguna lisans alacaksanız madem.
Tamamdır, öyle yaptım.Yanıtınız için teşekkür ederim.

@chaturanga etiketlediğim için kusura bakmayın, şu an "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz?" kısmındayım da bir sürü "Sürücü 0 ve Bölüm 1" tarzı depolama birimleri var.Bir yerde kurmak istediğiniz yeri "Biçimlendir" yapıp kurun diyor bir yerde de diğer diskleri silin ondan sonra kurun diyor biraz arada kaldım yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:

Merhaba sonradan eklediğiniz mesaj için uyarı gelmediği için şimdi gördüm. Yaptınız mı?

Bahsettiğiniz menüden toplam diskinizi istediğiniz şekilde birkaç sürücüye ayırabilmenizi sağlıyor. (C: D: sürücüsü gibi..)

Merhaba, öncelikle yanıtınız için sağ olun, o kısmı bir kısım uğraştan sonra hallettim.Şu an başka bir sorunum var ve site tarafından onay bekliyor, mümkünse ona bakabilir misiniz biraz sıkıntılı gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…