HP Victus 16 GPU watt'ı düşüyor

canikop

Picopat
Daha fazla  
HP Victus 16'da CS2'de ana menüde ekran kartı 80-90 wattları görürken oyunda 50-60 watt civarlarında geziyor. Bunun sebebini bilen var mı?

HP Victus 16'da CS2'de ana menüde ekran kartı 80-90 wattları görürken oyunda 50-60 watt civarlarında geziyor. Bunun sebebini bilen var mı?

Lobideki arka plan yüzündendir bende de lobide cihaz 65 derecedeyken oyuna girince 60 dereceye düşüyor.

Yok hocam sıcaklık değerinden bahsetmiyorum watt değerinden ana menüde ekran kartı 80 watt çekerken oyunda 50-60'lara düşüyor.

Hocam kastettiğim lobide daha fazla enerji harcadığı için daha fazla watt çekerken oyuna girince daha az enerji harcadığıydı. Benim yaptığım 1440x1080 4:3 orta grafiklerde GPU sanırım 20-30 watt civarında oynuyordum, yani zaten 80 harcamaması lazım diye düşünüyorum.

Hocam kastettiğim lobide daha fazla enerji harcadığı için daha fazla watt çekerken oyuna girince daha az enerji harcadığıydı. Benim yaptığım 1440x1080 4:3 orta grafiklerde GPU sanırım 20-30 watt civarında oynuyordum, yani zaten 80 harcamaması lazım diye düşünüyorum.
Hocam ana menüde 80 çekiyorken oyunda neden çekmiyor onu anlamadım. Diğer hp victus 16 laptopların testlerinde oyun sırasında 70-75 watt arası çekiyor. Ayriyeten işlemcim de 30-40 watt çekiyor testlerde ise 50-55 arası çekiyor.

Hocam ana menüde 80 çekiyorken oyunda neden çekmiyor onu anlamadım. Diğer HP Victus 16 laptopların testlerinde oyun sırasında 70-75 watt arası çekiyor. Ayrıyeten işlemcim de 30-40 watt çekiyor testlerde ise 50-55 arası çekiyor.

Performans modu vs açmış olabilirler dengeli moddaysan cihaz hız aşırtması yapmıyordur, veya oyunun grafik ayarları farklı olabilir. Misal Control'de dengeli modda 80W çekiyorken performans moduna alınca 105wlara çıkıyor.

Hocam ana menüde 80 çekiyorken oyunda neden çekmiyor onu anlamadım. Diğer hp victus 16 laptopların testlerinde oyun sırasında 70-75 watt arası çekiyor. Ayriyeten işlemcim de 30-40 watt çekiyor testlerde ise 50-55 arası çekiyor.
Lobide islemci GPU'yu besleyebiliyor ancak oyunda cok daha fazla hesaplama yapildigi icin beslemekte gucluk cekiyor anlayacagin.

Performans modu vs açmış olabilirler dengeli moddaysan cihaz hız aşırtması yapmıyordur, veya oyunun grafik ayarları farklı olabilir. Misal Control'de dengeli modda 80W çekiyorken performans moduna alınca 105wlara çıkıyor.
Hocam performans modunda ana menüde 100w'a kadar çıkıyor lakin gene oyun içinde 40-50 wattlara düşüyor. Bence hiç normal değil bu durum. Tamam oyun içi 100w görmek gibi bir beklentim yok da 40-50 watt baya düşük neredeyse 90-100 fpslere düşüyor oyun. Ayriyeten bundan 2 ay önce cs2 test videosu çekmiştim orada oyun içinde watt değerleri 70-75 arası değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı