HP Victus 16 Hall effect sensör kablosu nasıl sökülür?

Batuuu80

Zeptopat
Daha fazla  
Cihazım HP Victus 16 S0047NT ekran kapanıp kapanıp açılıyor. Formdan bakınca Hall effect sensörden kaynaklı olduğunu gördüm. Cihaz garanti kapsamında değil. Servise gidince anakart değişimi isteyip 8000 TL ücret talep edildiği söyleniyor. En mantıklı çözümün sensör kablosunu sökmek olduğunu okudum. Kabloyu nasıl sökerim? Arka kapağı açınca nerede sensör? İşlemi yapan biri ya da daha mantıklı çözümü olan varsa yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yaptınız hocam benim cihazımın da garantisi bitti eğer dediğiniz ücrettr ise bende kabloyu sökmeyi düşünüyorum.

HP Victus 16 kullanicisi olarak hem sana cevap hem de deneyimlerimi anlatayim. Gecen hafta 2 yillik kullanimin ardindan tam garantisi bittikten 1 ay sonra Hall efect sorunu basima geldi. Normalde oyunlarda vs 45 50W cekiyordu sicaklik degerleride 80 civarlarinda oluyordu hep. Ilk basta Turbo Boost'u kapatip islemci GHz'sini 3.78 ve Max 30watta sabitledim. Boyle olunca sicaklik 70'i cok nadir geciyor. Fakat 3 gun boyle kullandiktan sonra yine ekran kapanmaya basladi. Sensoru sokmek performans dusuruyor yazilarini okumustum ama mecbur soktum ve şu an Max 45watta cikiyor oyunlarda. Yani aman aman bir performans kaybim olmadi iyi ki sokmusum ama sanki sicaklik olarak bir tik artti gibi. Sokmesi konusuna gelirsek fotografta atabilirim mavi bir kablo cok basit sokmesi ufak bir zorlatmayla hemen cikiyor.

Isinma konusunda ayri bir oneri de bulunayim bir de Honeywell PTM 7950 termal pedlerden aldim yurt disindan. Inanilmaz iyi bir şey. Şu an sadece Opera ve Word acik arkada prize takili olmasina ragmen 34 derece de calismakta laptop

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı