HP Victus 16 laptop alınır mı?

Bütçe
44000
Ben derim hocam ben Tulpar T7 V20.6.2 almıştım Valoyu açar açmaz 90 dereceyi buluyordu iade ettim direkt.
Tulpar ile Victus kıyaslanmaz, Tulparlar zaten ısınan cihazlar bunları örnek almanız sacma. Gene de saygı duyuyorum, soba değiller ama serinde değiller bana kalırsa.

Alınabilir, butce artarsa 4070 Victus daha iyi olur.

Tulpar ile Victus kıyaslanmaz, Tulparlar zaten ısınan cihazlar bunları örnek almanız sacma. Gene de saygı duyuyorum, soba değiller ama serinde değiller bana kalırsa.

Ben kendim şuan laptop arayışında olduğum için kıyaslıyorum 40-45k arası laptop alacağım.

4070e çıkma gibi bir niyetim yok aşırı yüklü işlerde kullanmayacağım. 4060 benim için hayli hayli yeterli olacaktır.

İnternetten aldıgın bilgisayarı 14 gün içinde iade edebilmen gerekli diye biliyorum.
Ben de öyle biliyorum ki eğer böyleyse dediğim gibi zaten 4060 benim için yeterli, cihazı alırım bir kaç oyun testinden geçirir çok ısındığını ve uzun vadede bilgisayarın kısa ömürlü olucağını düşünürsem iade ederim. Ancak benim zaten victusa yönelme sebebim kullanıcıların %90ına yakının olumlu dönüş yapmış olması. O yüzden eğer sizin bildiğiniz bir sorunu yoksa ve almamamı söylemiyorsanız benim gereksinimlerimi hayli hayli karşılayan bir laptop hocam.

Özetle benim için en önemlisi cihazın ömrü olucak çünkü malum öğrenciyim ve ekonomik durumlar belli

Son düzenleme:
4070e çıkma gibi bir niyetim yok aşırı yüklü işlerde kullanmayacağım. 4060 benim için hayli hayli yeterli olacaktır.

Ben de öyle biliyorum ki eğer böyleyse dediğim gibi zaten 4060 benim için yeterli, cihazı alırım bir kaç oyun testinden geçirir çok ısındığını ve uzun vadede bilgisayarın kısa ömürlü olucağını düşünürsem iade ederim. Ancak benim zaten victusa yönelme sebebim kullanıcıların %90ına yakının olumlu dönüş yapmış olması. O yüzden eğer sizin bildiğiniz bir sorunu yoksa ve almamamı söylemiyorsanız benim gereksinimlerimi hayli hayli karşılayan bir laptop hocam.

Özetle benim için en önemlisi cihazın ömrü olucak çünkü malum öğrenciyim ve ekonomik durumlar belli
Attıgınız cihazi alabilirsiniz, sorun cıkarmaz muhtemelen. Cıkarsa iade edersiniz.

Yardım ettiğiniz ve vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Herkese iyi geceler, yarın siparişi vereceğim.

@WxArTT cihaz nasıl acaba yorumunuzu alabilir miyim bende almayı düşünüyorum
Merhabalar kusura bakmayın geç cevap veriyorum çünkü alıp 1-2 gün içinde hemen yorum yapmak istemedim. Onun yerine bir süre kullanıp yazmak istedim. Öncelikle cihazda boşta ısınma gibi bir sorun yok normal şartlarda sadece brave tarayıcı açıkken 40-45 derecelerde ancak ben altında laptop fanı ile kullanıyorum o yüzden boşta 36-38 derecelerde takılıyor (hatta fanı maksimuma aldığımda en düşük sıcaklık olarak 29 dereceyi gördüm). Son ayarlarda oyun oynadığınızda veya maksimum yüke soktuğunuzda herhangi bir dizüstünün de çıkacağı üzere 80-84 dereceleri gördü ancak dediğim gibi "maksimum yükte" oldu bu. Bir de sanırım fan sesi mevzusu vardı, evet fan sesi yük altında gayet yüksek fakat açıkçası hem kulaklıkla kullanıyorum hem de ben fan sesinden rahatsız olan biri değilim aksine bilgisayarın soğutulduğunu bilmek benim şahsen içimi rahatlatıyor. Ve fan maksimumda 6000rpm dönüyor yani aslında asıl sebep fanın sesli olması değil hızından kaynaklı ses ki bu ses yine ağır yüklerde boşta fan sesi yok. Zaten bunu OMEN Gaming Hub üzerinden fan kontrolü ile kısabiliyorsunuz ama tavsiye etmem ısınma gibi sorunlarla karşılaşmamak adına. Ayrıca throttle mevzusu için konuşmam gerekirse yine maksimum yükte hissettiğimi söyleyebilirim ama en baştan dediğim gibi çok da taktığım bir konu değil. Onun haricinde daha yazılımsal bir sorun (Win11'den kaynaklı sorunları dahil etmiyorum çünkü kendisi aşırı sorunlu bir yazılım bana göre ki yine de Windows kaynaklı takılı kalmalar hariç -o da bi kere oldu- hata da almadım) yaşamadım. Ben 43.200 liraya Ryzen 7 8845hs / RTX4060 / 32gb (2x16) RAM / 1TB versiyonun aldım ve şuanlık memnunum herhangi bir sorunla karşılaşmadım eğer sorun yaşarsam da ileride buraya eklerim. Şimdiden alacaklara hayırlı olsun.

Şuanda da cihaz üzerinden yazıyorum bu arada :)
Ek Birkaç bilgi eklemem gerekirse;
-Sıcaklık değerlerini, sistem özellikleri ile birlikte boştayken (brave tarayıcı ve 1080p video açık) ekliyorum.
-Omen Gaming Hub üzerinden MUX Switch özelliğini açabiliyorsunuz.
-Yine Omen Gaming Hub'dan cihazı "Performance" moduna aldıktan sonra Dynamic Boost ile 15W'a kadar fazladan watt değerini arttırabiliyorsunuz sistemin ve daha fazla watt çekmesi gerektiği durumlarda bataryadan belli bir yüzdeye kadar ek güç tüketmesini sağlayabiliyorsunuz. (siz izin verirseniz tabii)
-Klavye Tek Bölge Statik RGB (Geçiş yok ama sabit olacak şekilde istediğiniz rengi seçebiliyorsunuz.)
-İlginç olarak gördüğüm bir şeyse Omen Gaming Hub'dan Network Booster kısmından "Dual Force" ayarını açtığınızda hem Ethernet kablosu üzerinden hem de Wi-Fi üzerinden aynı anda internet erişimi alarak bağlantınızı güçlendirmenizi sağlayan bir özellik.

Şimdilik ekleyeceklerim bu kadar aklınıza takılan, merak ettiğiniz bir şeyler olursa sorabilirsiniz. Benim de aklıma bir şeyler gelirse eklemeye devam edeceğim...

Servis ile ilgili de birkaç bilgi eklemek için tekrar geldim:

Bugün itibari ile cihaz 45 gündür elimde ve yarın değişime vereceğim. Son açtığım konuda da vardı zaten müthiş bir problem yok sadece ürünün vida kısmının hafif gıcırtı yaparak kenarından oynadığını fark ettim. 40 bin lira verdiğim bir cihazda da defo istemeyeceğimden servise gittim. Birkaç saat içinde "servis ürün sonuç form"unu aldım. Eve gelince de çevrim içi sohbet üzerinden HP yetkililerinden servis belgem ile DOA(değişim/iade) raporu talep ettim. Email ile gönderdiler. Bu rapor ile de Hepsiburada'dan işlemleri başlattım. Servis ve destek konusunda da (gördüğü kadarıyla) sıkıntılı olmadığını söyleyeceğim. Yarın adresimden alınıp elimdeki ürün satıcıya gidecek ve yeni ürün tekrar adresime gelecek.

Görseller:

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    299,1 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    88,9 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    14,3 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_4.png