HP Victus 16 laptopta internet kopukluğu

Voxcalibur

Hectopat
Selamlar,

Yaklaşık bir senedir kullandığım bir HP Victus 16 model dizüstü bilgisayarım var. Üniversite dolayısıyla masaüstünden geçiş yaptım ve sürekli olarak kablosuz bağlantılar kullandım. Fakat uzun zamandır yaşadığım bir sorun var. Birçok kablosuz bağlantıda kopukluk yaşıyorum. Bundan kastım şu:

• Bazen (bazı veya hiçbir) kablosuz sekmesinde bağlantı yerlerini göremiyorum,
  • Durduk yere bağlantı kopuyor (telefonlarda veya başka cihazlarda hala aynı noktadan internet var) ve uzun süre de bağlanmıyor,
  • Bazen internet aşırı yavaşlıyor ve diğer cihazlardan kontrol sağladığımda internet hızında bir sorun göremiyorum,

Sorunları çözmek için vaktinde BIOS ve bazı drvier güncellemeri denedim ancak hala yaşamaya devam ediyorum. kablolu bağlantı maalesef kullanamam. Garanti kapsamında bilgisayarı servise göndermeyi düşündüm ancak bu şu anki son çare olarak başvuracağım çözüm olacak. Sizlerden sorunun kaynağı ve çözümleri için fikirlerinizi rica ediyorum. Sistem hakkındaki bazı bilgileri aşağıya bırakıyorum, ek olarak gerekirse belirtmekten çekinmeyin.

Model --> HP Victus laptop 16-R0072NT
CPU --> Intel Core i7-13700H
RAM --> 16 GB
GPU --> NVIDIA GeForce RTX 4070 8 GB GDDR6
SSD --> 1TB
Windows --> 11, son sürüm (araştırdığımda version 24H2 (2024 Update) olduğunu buldum)
ISS --> şu anda kullandığım Millenicom, ancak TurkNet gibi farklı sağlayıcılarda da denedim, sorun aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var gittim modemi değiştirdim olmadı ISS değiştirdim olmadı yetmedi Wi-Fi kartını değiştirdim o da olmadı bir türlü düzeltemedim sorunu kabloyla bağlandığımda sıkıntı olmuyor ama Wi-Fi'de sürekli ping çıkıyor internet yavaşlıyor ve kopuyor. Galiba bunun bir çözümü yok kabloludan başka. HP'den önce Monster almıştım onda bağlanırken bir sorun yoktu ama HP de sorun var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı