HP Victus 16 laptopta oyunlarda "DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

mertpulan

Kilopat
Merhaba, HP Victus 16-E00000 bilgisayarına sahibim özelliklerim şu şekilde:
Ryzen 5 5600H.
16 GB RAM.
RTX 3060 laptop GPU.

Uzun süredir oyunlarımda DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED hatası ile karşı karşıyayım, yaklaşık 100-150 tane başlık okudum bununla ilgili ve tüm çözüm önerilerini yapmama rağmen halen aynı hatayı almaya devam ediyorum. Artık gerçekten bunalmış durumdayım ve hiçbir şekilde bir oyunu oynayamıyorum 10-15 dakika sonrasında. Bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiye kadar yaptıklarım:
1: Kayıt defteri üzerinden TDR level =dword: 0 şeklinde bir seçenek ekledim sonuç olarak aldığım: Ekrana verdiği hatayı yok etti fakat direk oyunu crash attırdı.
2: DDU kullanarak driverlarımı sildim ve en baştan NVIDIA üzerinden tekrardan kurdum fakat sonuç aynı.
3: MSI Afterburner kullanarak ekran kartı voltajını düşürdüm.
4: Sorun RAM kaynaklı mı diye tespit etmek için, laptopumu RAM testine soktum ve herhangi bir problem çıkarmadı.
5: DirectX ve C++ ları en baştan kurdum fakat sorun yine devam etti.

Hocam problem büyük ihtimalle indirdiğiniz ve daha sonra farkına bile varmadığınız "OMEN Gaming Hub" isimli yazılım sebebiyle oluşuyor. Bir kere kurduktan sonra yazılımı kaldırsanız da format atsanız da atmasanız da fark etmiyor. Birkaç defa format atmama rağmen düzelmedi. Ancak çözümünü saatlerce uğraşarak bir şekilde buldum. Onu da technopat sosyalde aynı sorunları yaşayan başka bir arkadaş bu sorunun fan control uygulamasını yükledikten sonra oluştuğunu düşünüyorum demesinden akıl yürüterek buldum. %100 problemi çözmüş müyüm bilmiyorum ancak şuana kadar aldığım hataların hiçbirini almadım. Denemenizi tavsiye ediyorum.

Çözümü şu şekilde:
Microsoft Store üzerinden veya tarayıcıdan OMEN Gaming Hub'ı indirin. Yazılımı açtıktan sonra yazılım güncellemesi yapacak. Daha sonra güncelleme sonrası bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecek, yeniden başlatın. Yazılımı tekrar açın. Ardından yazılımdaki Graphics Switcher sekmesinden cihazı Discrete mod'a alın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başladıktan sonra yazılımı tekrar açın ve Graphics Switcher sekmesinden bu kez ilk baştaki Hybrid mod'a alın. Yeniden başlatın. Sorununuz çözüleceğini umuyorum. Ben bu şekilde problemi çözdüm. Problemi çözdüyseniz eğer son olarak yazılımı da silin. Umarım yardımcı olur. Dönüşlerinizi bekliyorum.😇

1727973543926.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı