HP Victus 16 R-1052N boştayken 60 derece normal mi?

doa456

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı alalı daha 1 hafta olmadı, oyun oynayan bir insan değilim mühendislik okuduğum için aldım ancak programları daha indirmedim bile. İnternette gezinirken CPU değeri 57 oluyor ve az da olsa fan sesi çıkarıyor. Mesela kütüphaneye gitsem sesi insanları rahatsız edebilir. 0 fan sesi ile çalışmaması ve sıcaklığı normal mi? Değilse düzelmesi için ne yapabilirim? Bu konulardan pek fazla anlamadığım için tedirginim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı alalı daha 1 hafta olmadı, oyun oynayan bir insan değilim mühendislik okuduğum için aldım ancak programları daha indirmedim bile. İnternette gezinirken CPU değeri 57 oluyor ve az da olsa fan sesi çıkarıyor. Mesela kütüphaneye gitsem sesi insanları rahatsız edebilir. 0 fan sesi ile çalışmaması ve sıcaklığı normal mi? Değilse düzelmesi için ne yapabilirim? Bu konulardan pek fazla anlamadığım için tedirginim.
Değerler gayet normal hocam.

Bence webte gezerken 60 derece olması normal değil benim islemci oyunda 60 derece çalışıyor mesela.

Hocam Gaming'ler maalesef kütüphane gibi ortamlara uygun değil fan kapandığı anda sıcaklık hemen artıyor doğal olarak bu kez fan daha güçlü çalışması gerekiyor. Her türlü rahatsız eder.

Dosya Ekleri

• IMG-20241108-WA0001~2.jpg
    IMG-20241108-WA0001~2.jpg
    71,8 KB · Görüntüleme: 39
Bence webte gezerken 60 derece olması normal değil benim islemci oyunda 60 derece çalışıyor mesela.

Hocam Gaming'ler maalesef kütüphane gibi ortamlara uygun değil fan kapandığı anda sıcaklık hemen artıyor doğal olarak bu kez fan daha güçlü çalışması gerekiyor. Her türlü rahatsız edy

Hocam Gaming'ler maalesef kütüphane gibi ortamlara uygun değil fan kapandığı anda sıcaklık hemen artıyor doğal olarak bu kez fan daha güçlü çalışması gerekiyor. Her türlü rahatsız eder.
ya

Yani gaming laptopların 0 ses çalışması imkansız diyorsunuz değil mi ?

Yani Gaming laptopların 0 ses çalışması imkansız diyorsunuz değil mi?

Hayır değil. Boşta gayet sessiz çalışabiliyorlar. Ben Victus ile gidiyorum, sessiz moda alıyorum. Chrome falan kullanırken bir ses çıkartmıyor. Pilde kullanırken hele çoğu zaman fan açmıyor. Boşta 60 derece biraz yüksek ama ne kadar boşta? Hangi modda kullanıyorsunuz?

Yani Gaming laptopların 0 ses çalışması imkansız diyorsunuz değil mi?

Hocam, benim cihazda fan hiç durmuyor. Özel olarak elle durdurduğum zaman hemen 42 dereceye yükseliyor ve direkt olarak fanlar çalışmaya başlıyor. Evet, sessiz çalışıyor, webde gezerken falan rahatsız etmiyor, ancak pürdikkat çalışan birini illa rahatsız edebilir.

Benim uygun değil dememin sebebi, bundan rahatsız olabilecek birinin mutlaka çıkacak olmasıydı.

Bir de, biz bu cihazları zorluyoruz malum. Fanlar da yıpranıyor veya anakarttan cızırtı sesi gelebiliyor. Mesela, benim fanlardan ince, tiz bir uğultu sesi geliyor. Bir süre sonra beni rahatsız eden bir ses bu. Webde gezerken bile duyabiliyorum. Eğer beni rahatsız ediyorsa başkasını da rahatsız edebilir.

Bu arada, eğer performans modundaysa ekran kartına falan aşırtma yapıyor olabilir. Bu da boştayken sıcak çalışmasına neden olabilir? Onlara bir bak. Mesai saatleri bitmeden de HP teknik desteğini ara, bilgi al. Onlar seni yönlendirsin.

Hayır değil. Boşta gayet sessiz çalışabiliyorlar. Ben Victus ile gidiyorum, sessiz moda alıyorum. Chrome falan kullanırken bir ses çıkartmıyor. Pilde kullanırken hele çoğu zaman fan açmıyor. Boşta 60 derece biraz yüksek ama ne kadar boşta? Hangi modda kullanıyorsunuz?
Bu şekilde görünüyor. Hangi ayarı değiştirmeliyim ? Başka bir yerden mi sessiz moda alınıyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-22 160750.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-22 160750.png
    251,3 KB · Görüntüleme: 28
Bu şekilde görünüyor. Hangi ayarı değiştirmeliyim? Başka bir yerden mi sessiz moda alınıyor?

Şu an eco modda kendisini kısmış zaten. BIOS içinden de "always on fan" ayarını kapatın fan kendini kapatabilsin bu şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı