Takılma sorunu falan hallolacak şeyler. Mavi ekran sorunlarını da okutmanız lazım bana. Kronik sorun değildir muhtemelen ben çözerim.
Hangi marka/model?
Anakartın dandik olmasından iyidir yalnız.
@Lejax hocam yıllardır herhangi bir PC'ye sahip olmadım o yüzden konuştuğunuz şu throttle ve Boost, BIOS tarzı konulara aşırı cahilim.
Anladığım kadarıyla throttle kötü evet ama throttle olduğunu nereden anlayacağız?
Testini nereden yapacağız, ek bir uygulamaya falan ihtiyaç var mı?
Var ise nasıl çözülür?
Onlar dışında dediğiniz Turbo Boost falan onları da bilmiyorum hangi ayarlara girmek lazım bunları açıp kapatmak için falan çok soru var.
Bir rehber ya da video falan atarsanız çok iyi olur sanırım TUF A15 senin attığın modelde karar kıldım da.
Bulunmaktadır 16 serisinin 4000 ekran kartlarının hepsinde MUX bulunmaktadır.
Vede bilgisayar çok güzelmiş güzel seçmişsiniz tereddüt etmeyin ekran kartına MUX vardır.
Ne dememi istiyorsunuz ben onu çok anlamadım.Eki Görüntüle 1913167
sağdaki 4080,13700HX--16-WF0011nt
soldaki 3070 R7 5800H--15-en1101nt
Eki Görüntüle 1913177Eki Görüntüle 1913176
bide MSI kasa 3060 var ama onun kasasının üst kısmı bildiğiniz el yakıyor. İlk aldığım günde test ettim fena ısınıyor.
1) Throttle testleri yapacaksın. ThrottleStop ile Limits sekmesinde CPU'nun vereceği Throttle sinyallerine bakacaksın. Stres testi aç ve sistemi yüke sok. Throttle sinyallerini gözlemle.@Lejax hocam yıllardır herhangi bir PC'ye sahip olmadım o yüzden konuştuğunuz şu throttle ve Boost, BIOS tarzı konulara aşırı cahilim.
Anladığım kadarıyla throttle kötü evet ama throttle olduğunu nereden anlayacağız?
Var ise nasıl çözülür?
Onlar dışında dediğiniz Turbo Boost falan onları da bilmiyorum hangi ayarlara girmek lazım bunları açıp kapatmak için falan çok soru var.
Bir rehber ya da video falan atarsanız çok iyi olur sanırım TUF A15 senin attığın modelde karar kıldım da.
Çok kafaya takma açmazsan şu MSI Afterburner'i hiçbir şeyi fark etmiyorsunaçtığın anda kafaya takmaya başlıyorsun.
Ne dememi istiyorsunuz ben onu çok anlamadım.
1) throttle testleri yapacaksın. ThrottleStop ile limits sekmesinde CPU'nun vereceği throttle sinyallerine bakacaksın. Stres testi aç ve sistemi yüke sok. Throttle sinyallerini gözlemle.
2) bilgili birine düzelttirebilirsin düzeltilebilir ise.
3) Turbo Boost otomatik açıktır ayar yapmazsanız.
Ben bu cihazda throttle yaşamadım. Throttle ne dersek işlemcinin veya herhangi bir bileşenin yüksek sıcaklıklarda kendini limitleyerek az performans vermesi. Ben bu durumu yaşamadım. Arada çok kaynadı gitti. Biri size ayar çekince 20-30 FPS düşüyor demiş. Arkadaş bilmediği için sallamış. Hayır öyle bir şey olmuyor. Nasıl anlarsınız olduğunu; oyun oynarken işlemci ısınıp aniden FPS düşüyorsa vardır demektir. En kaba tabirle bu.@Lejax hocam yıllardır herhangi bir PC'ye sahip olmadım o yüzden konuştuğunuz şu throttle ve Boost, BIOS tarzı konulara aşırı cahilim.
Var ise nasıl çözülür?
Hocam ben emin olmak için ThrottleStop denedim lakin uyumsuz işlemci hatası veriyor.1) Throttle testleri yapacaksın. ile Limits sekmesinde CPU'nun vereceği Throttle sinyallerine bakacaksın. Stres testi aç ve sistemi yüke sok. Throttle sinyallerini gözlemle.
Ayarlanabiliyor hocam Armory Create üzerinden. Yukarıdaki ekte mevcut.3) Turbo Boost otomatik açıktır ayar yapmazsanız.
Hocam MSI Afterburner bir program. Bu program sayesinde cihazınızın sıcaklığını, FPS değerini ve birçok bilgiyi öğrenebiliyorsunuz. Cihazın MSI olmasına gerek yok.Alacağım model MSI değil ki.
Hocam cidden öyle, açınca paranoyak oluyor insanÇok kafaya takma açmazsan şu msi afterburner'i hiçbir şeyi farketmiyorsunaçtığın anda kafaya takmaya başlıyorsun.
@646148 sen hayatına devam et.
Ben bu cihazda throttle yaşamadım. Throttle ne dersek işlemcinin veya herhangi bir bileşenin yüksek sıcaklıklarda kendini limitleyerek az performans vermesi. Ben bu durumu yaşamadım. Arada çok kaynadı gitti. Biri size ayar çekince 20-30 FPS düşüyor demiş. Arkadaş bilmediği için sallamış. Hayır öyle bir şey olmuyor. Nasıl anlarsınız olduğunu; oyun oynarken işlemci ısınıp aniden FPS düşüyorsa vardır demektir. En kaba tabirle bu.
Ben yaşamadım, ama yine de size attığım rehber yardımcı olacaktır.
Cihaza Armoury Crate kuruyorsunuz ayarlar için. Armoury Crate üzerinden ayarlanabiliyor. Cihazı alırsanız daha iyi tarif etme şansım olur. En kötü Discord falan kullanıyorsanız oradan ayarlarız.
Hocam ben emin olmak için ThrottleStop denedim lakin uyumsuz işlemci hatası veriyor.
Ayarlanabiliyor hocam Armoury Crate üzerinden. Yukarıdaki ekte mevcut.
Hocam MSI Afterburner bir program. Bu program sayesinde cihazınızın sıcaklığını, FPS değerini ve birçok bilgiyi öğrenebiliyorsunuz. Cihazın MSI olmasına gerek yok.
Hocam cidden öyle, açınca paranoyak oluyor insan
Hocam MUX nedir?Bulunmaktadır 16 serisinin 4000 ekran kartlarının hepsinde MUX bulunmaktadır.
Vede bilgisayar çok güzelmiş güzel seçmişsiniz tereddüt etmeyin ekran kartına MUX vardır.