Çözüldü HP Victus 16-R0053NT modelin ekranı sarı tonlarda

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozican01

Femtopat
Daha fazla  
Soldaki yeni. Bilgisayarı alalı 2 gün oldu. Resimdeki gibi bir sorunla karşı karşıyayım. Sağdaki eski bilgisayarım. Aradaki fark çok bariz. Internette yazan çoğu şeyi denedim. Renk kalibresi, Intel grafik ayarlarından renk tonlarını falan değiştirme vb. şeyler. Net bir sonuç alamadım. Bilen yardımcı olsun Allah rızası için. Servisle falan uğraşmak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20231013_233149.jpg
    96,7 KB · Görüntüleme: 419
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kendi ayarı bunlar. Birkaç degisiklik yaptim ama pek bir duzelme olmadi.

Yaptım. Güncelleştirmeler Full şu an.

Açık temaya alınca pek bir sorun gözükmüyor. Koyu temada belirgin oluyor sarılık.

Hocam iyi akşamlar bende Victus kullanıcısıyım D1042 NT modeli eğer hala sarı ekran sorunu yaşıyorsanız bir çözüm önerim var. Windows 11 için ama galiba Windows 10 için de geçerli. Arama kısmına Intel grafik kontrol merkezi yazın sol tarafta ekran ardından renk sekmesine gelin özel profil açıp parlaklık iyileştirmesi ve karşıtlık geliştirme seçeneklerini "tüm renkler"den "RGB" ye çekin ve yeşil rengi düşürün. Ben parlaklık iyileştirmesini 38'den 22'ye; karşıtlık geliştirmeyi de 17'den 15'e çektim, tabii ki ikisi de sadece yeşil için.

Bir arkadaş böyle çözmüş, dener misiniz?
BIOS güncellemesi yaptınız mı? Sorun kronik değil düzeltiliyor. Aynı şekilde Omen Gaming Hub'dan renk modunu deneyin.

Renk modunu nereden ayarlayacağım? Omen Hub yüklü.

Renk modunu nereden ayarlayacağım? Omen Hub yüklü.

Hocam mobildeyim şu an ama belki bu kaynak işine yarar.

Bunu denedim hocam. Değişik bir renk oluyor bu sefer. Çözüm olmuyor maalesef. Bende az çok oynadım neredeyse hepsini. Tam bir sonuç vermiyor.

Bunu denedim hocam. Değişik bir renk oluyor bu sefer. Çözüm olmuyor maalesef. Bende az çok oynadım neredeyse hepsini. Tam bir sonuç vermiyor.

İki cihaz yanyanayken ayarları kurcalayarak beyaza en yakın şekilde ayarlayın derim. Hala olmazsa servisle görüşme sağlamanızdan yanayım.

bunuda denemiştim hocam. bir nebze işe yaradı ama yine tam değil malesef.

BIOS SETUP ekranı böyle mesela. Ekran siyah okunca daha belirgin oluyor sarılık. Beyaz daha iyi sanki.

Dosya Ekleri

• IMG_20231014_003752.jpg
    93,8 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleme:
Bunu da denemiştim hocam. Bir nebze işe yaradı ama yine tam değil maalesef.

BIOS SETUP ekranı böyle mesela. Ekran siyah okunca daha belirgin oluyor sarılık. Beyaz daha iyi sanki.

Bir nebze dediğiniz muhtemelen olabilecek en iyi hali. Victus'ların paneli %45 NTSC'ye sahip olduğu için anca bu kadar oluyor. Ya en uygun hale getirip kullanın ya da monitör veya başka laptoplara yönelin.

Arkadaşlar en iyi çözümü Intel grafik ayarlarından bulabildim. Renk kısmındaki parlaklık iyileştirmesi seçeneğinin altındaki kırmızı ve yeşil rengin değerini kendi değeri olan 38'den 30a düşürdüm. Şu an eskisine göre çok daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…