HP Victus 16 RTX 3060 dengesiz GPU gücü

Yusuf Atlı

Zeptopat
Daha fazla  
2 hafta önce aldığım bu laptopta i5 12500H, RTX 3060, 8x2 RAM bulunuyor. Deneyimlediğim 3-4 oyun (FIFA 23, BF1, CS:GO) arasında, belirli aralıklarla (ağır oyunlarda 15 dakikada, hafif oyunlarda daha nadiren) FPS düşmesi yaşamaktayım ve 1 dakikalığına FPS 15-20'lere düşmektedir. Bu esnada GeForce Experience'tan kontrol ettiğimde GPU gücü 85 Watt'lardan 15-20'lere düşmüş, GPU kullanımı %100'de sabit ancak diğer değerler de aynı şekilde düşmektedir. PC'de çoğu ayar yapılı, oyun modu performans ayarı, NVIDIA Denetim Masası ayarları vs. hepsini internette gördüğüm şekilde yaptım ancak fayda etmedi. HP müşteri hizmetlerine yazdığımda GPU driver'ının son sürümü yerine bana daha kararlı olduğu için önceki sürümlerden birini gönderdiler. Sildim ve onu yükledim ancak yine olmadı. Son çare olarak da PC'yi sıfırlamamı önerdiler. Sizce bu duruma ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun dilemek istiyorum.

Sorunu oynadığınız tüm oyunlarda yaşadığınızdan bilgisayar ile ilgili bir durum olabilir. Dolayısıyla bilgisayarı sıfırlamak sorunu çözmeyebilir. (Yine de son çare olarak deneyebilirsiniz)

Bilgisayarınız pile bağlıyken mi oyun oynamaktasınız? Şarja takılıyken oynuyorsanız belki adaptörün bağlantısı ara ara kopuyor olabilir. Ayrıca oyun oynarken ram kullanımınızı da kontrol edebilir misiniz? Genellikle Victus laptoplarda DDR4 ramler kulanılıyor, sebebi bu da olabilir.

Bahsetmediğiniz için soruyorum, işlemcinin de driver'ı güncel midir? Ben Victus laptopımı ilk aldığımda intel'in driverının kurulu olmadığını görmüştüm. Belki o da sebep olmuş olabilir.

GPU'nuzun güç tüketimini nasıl kontrol ediyorsunuz? Bazı programlar GPU'nun güç tüketimini hatalı gösterebiliyorlar. Kullandığınız program doğru veri göstermiyorsa sorunun kaynağı farklı olabilir.

Umarım çözüm bulursunuz.

Öncelikle geçmiş olsun dilemek istiyorum.

Sorunu oynadığınız tüm oyunlarda yaşadığınızdan bilgisayar ile ilgili bir durum olabilir. Dolayısıyla bilgisayarı sıfırlamak sorunu çözmeyebilir. (Yine de son çare olarak deneyebilirsiniz)

Bilgisayarınız pile bağlıyken mi oyun oynamaktasınız? Şarja takılıyken oynuyorsanız belki adaptörün bağlantısı ara ara kopuyor olabilir. Ayrıca oyun oynarken ram kullanımınızı da kontrol edebilir misiniz? Genellikle Victus laptoplarda DDR4 ramler kulanılıyor, sebebi bu da olabilir.

Bahsetmediğiniz için soruyorum, işlemcinin de driver'ı güncel midir? Ben Victus laptopımı ilk aldığımda intel'in driverının kurulu olmadığını görmüştüm. Belki o da sebep olmuş olabilir.

GPU'nuzun güç tüketimini nasıl kontrol ediyorsunuz? Bazı programlar GPU'nun güç tüketimini hatalı gösterebiliyorlar. Kullandığınız program doğru veri göstermiyorsa sorunun kaynağı farklı olabilir.

Umarım çözüm bulursunuz.
Teşekkürler öncelikle.

Evet pile bağlı olarak oynuyorum şimdi denerken özellikle baktım bağlantıda sıkıntı yok.

İşlemci driverını da tekrar kontrol ettim. Hatta Intel'in programı varmış şimdi onu indirdim onda da sıkıntı yok

Diğer bahsettikleriniz için de 2 tane ss bırakıyorum birisi problem yokken diğeri bahsettiğim drop anı
bozuk.png
düzgün.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı