HP Victus 16-S0023NT alınır mı?

Bütçe
36000
Olmaz hocam, direkt olmaz. Ryzen daha mantıklı, Ryzen işlemciler 35 watt çalışıyor ve 2. Bir Ekran Kartı var diyebiliriz, apu olarak çok güçlüler güç verimliği ve daha iyi işlemciler olması sebebiyle en azından bu fiyattan kesinlikle demin gösterdiğiniz daha iyi bir seçenekti.

4050 var kesinlikle 4060 daha iyi bir ekran kartı en basitinden 8 gb Vram olsun fakat çok fazla oyun oynamıyorsunuz aralarında benim için kayda çok değer bir fark yok ama başka kullanıcılar reçine oldukça fazla olabilir şahsen ben bu kadar fazla takmıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben şahsen intel İ5 14500HX'i seçerdim.
Bunun ilk sebebi işlemci performansı benim için oldukça önemli.
İkinci sebeb:
Eskisi kadar oyun oynamıyorum, 4050 bana fazlasıyla yetecek, video yu izlerseniz aralarında %30'luk farkla bile görebilirsiniz şahsen bu farklar benim için önemli değil.

İşlemci sizin için önemliyse İntel'i alın.
Ekran kartı daha önemli ise 8645hs favorim
Arkadaşın önerisi

Arkadaşlar arkadaşı lütfen batırmayalım.

uzun uzun cevaplamışsınız hocam çok teşekkür ederim,
Son durumda ilk attığım laptop(https://www.hepsiburada.com/hp-vict...lgisayar-p-HBCV00004J64U4?magaza=GpnTeknoloji)
ve (https://www.laptop.com.tr/urun/4372...hd-freedos-gaming-laptop/?ref=akakce&v=1.91.6) arasında kaldım lakin zaten taksitle alacağım için ikinciside nerdeyse 38 bin civarı olucak.
Sence ikisi arasından son karar olarak hangisini almayalım veya daha güzel tabirle hangisi hangi konuda daha baskındır?
(laptop.com.tr inşallah güvenilirdir öyle gözüküyor)

İkisi çok benzer işlemciler, oldukça benzer taksitle hangisi daha uygun gelecekse onu seçin. 15 olması kötü fakat soğutma anlamında hiç sorun yaşamayacaksınızdır, genel olarak 15'ler çok başırılılardı, 16'larda rgb v.b şeyler var onlarda oldukça başarılı, kafaya takacağımı bir şey yok.

Olmaz hocam, direkt olmaz. Ryzen daha mantıklı, Ryzen işlemciler 35 watt çalışıyor ve 2. Bir Ekran Kartı var diyebiliriz, apu olarak çok güçlüler, güç verimliği ve daha iyi işlemciler olması sebebiyle en azından bu fiyatta 8645hs veya 7640hs daha iyi.

4050 var kesinlikle 4060'dan iyi bir ekran kartı değil, en basitinden 8 gb Vrami olsun; fakat çok fazla oyun oynamıyorsanız aralarında benim için kayda çok değer bir fark yok ama başka kullanıcılar için oldukça fazla olabilir, şahsen ben bu kadar fazla takmıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben şahsen intel İ5 14500HX'i seçerdim.
Bunun ilk sebebi işlemci performansı benim için oldukça önemli.
İkinci sebeb:
Eskisi kadar oyun oynamıyorum, 4050 bana fazlasıyla yetecek, video yu izlerseniz aralarında %30'luk fark bile görebilirsiniz şahsen bu farklar benim için önemli değil.
(Ciddi farklar)

İşlemci sizin için önemliyse İntel'i alın.
Ekran kartı daha önemli ise 8645hs favorim
Arkadaşın önerisi:

Arkadaşlar arkadaşı lütfen batırmayalım.

Hocam arkadaşı batırdığımız falan yok laptop önerisi istemiş bende verdim. 8645hs daha verimli bir işlemci olabilir ama l3 cachenin 24mb olması sebebiyle 12650h online odaklı oyunlarda daha çok fps verecektir. Ben aynı nitro 5 i kullanıyorum valoda düşük ayarlarda 350-400 fps alıyorum r5 8645hs hayatta bu fpsleri veremez. Üstüne nitro 5 te 165hz 3ms %100srgb ekran var victuslarda olduğu gibi 25ms ghosting problemli ekran yok yağ gibi akıyor ekran. Burada tercih arkadaşa kalmış sizin attığın 14500hx li victus ta alınabilir işlemci odaklı oyunlarda ikisine tokatlar ama bu seferde ekrandan ve gpudan feragat ediyor arkadaş kullanım alanlarına karar versin listesinde cihazların artı ve eksilerini karşılaştırsın karar versin ama victus 15 kasadan uzak dursun sıkıntı çekmesin sonra

Haklılık payınız var fakat fazla ciddiye almayın, öylesine söylüyorum.
Online oyunlar elbet daha iyi performans sunacaktır. Fakat bilgisayar sonuöta sadece online oyunda daha fazla fps aldığı için bu i7 alınmaz, size göre alınabilir daha online odaklısanız Fakat bütün olarak değerlendirildi kesinlikle ryzen tarafını seçerdim.
Acer Nitro 5'in ekranı çok kaliteli ve size katılıyorum Fakat benim arkadaşımın aldığı Acer Nitro 5 ile çok kötü deneyimlerimiz oldu, hoparlörü felaketti, driverler v.s kurmamız rağmen aldığımız ses performansı hiç beğenmedik, Windows kurarken ssd görmedi eski nesil tipli bios ekranında ayar açmakla uğraştık. Batarya performansını hiç beğenmedik, Soğutma Performansı harikaydı, rgb olması oldukça hoştu, fakat işin sonunda bir hayal kırıklığı oldu arkadaş için. Bu durumlar öznel olabiliyor.
Bence şahsen ryzen daha mantıklı hem daha güçlü, hem daha bellek için mhz destekliyor, verimliliği çok yüksek, Apu açısından oldukça güçlü ve yeri geldiğinde bu çok ciddi bir avantaj. Ben bu yüzden 8645hs tercih ederdim.
(Daha güçlü olduğunu belirtmiştim fakat çunuda belirtmek isterim kesinlikle arada ciddi bir fark yok bu konuda, daha güçlü diyerek yanlış betimlemişim)

Oturdum şuan ikinizin ürün kıyasini sıkıca takip ettim ve an itibariyle Acer nitro 5 i7 rtx 4060 1 t sdd 16 GB ram olan ürününü 39899 TL'ye sipariş ettim. 15 saniye önce aldım umarım mutlu olurum

Oturdum şuan ikinizin ürün kıyasini sıkıca takip ettim ve an itibariyle Acer nitro 5 i7 rtx 4060 1 t sdd 16 GB ram olan ürününü 39899 TL'ye sipariş ettim. 15 saniye önce aldım umarım mutlu olurum
Hocam karışmak gibi olmasın ama 34.5 k ya aynı cihaz vardı keşke onu alsaydınız

Senin konu bana yaradı sağolasın kardeşim. 140 watt olayını burada okurken fark ettim. Fiyatı da randımanlı geldi emsallerine göre sen konuyu açtın ben şansa aradığımı buldum sağolasın 😊

39K'ya Nitro 5 almazdım asla hocam.

Hele ki bu varken başka laptoplara bakılmaz bile o parada.

39K'ya Nitro 5 almazdım asla hocam.

Hele ki bu varken başka laptoplara bakılmaz bile o parada.
Dell g15 ve g16 larda kronik gpu watt sınırlaması var. Gpu yu kullanmaya başladığında ekran kartı kendini 30watta kitliyor ve bir daha yükselmiyor yeniden başlatmak gerekiyor. Net çözümüde yok ne dell ne kullanıcılar bir çözüm bulamamış. Kesinlikle g15 ve g16 serilerinden uzak durun başınız ağrır durur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı