Ben de zaten evde 100 Mbps paket kullanıyorum. İleride Gigafiber gelme ihtimali ile 1000 Mbps e yükseltme imkanım olacak. 6 GHz çok da gerekli değil gibi geldi ki ben zaten evdeyken ve oyun oynarken ethernet kablosu ile bağlantı sağlıyorum. Ethernet kablosu ile İstanbul sunucusu olan oyunlarda 4-5 ping alıyorum wifi ile bağlandığımda ise ne kadar ping aldığımı gözlemlemedim henüz test yapmadım laptoptan. Fakat telefonumda 6-12 arası ping alıyorum wifi ile.Aralarındaki fark evet wifi kartı 7921 Wi-Fi 6 kullanırken diğeri 7922 Wi-Fi 6E kullanıyor. 6E genişletilmiş bant kullanıyor 6GHz kadar destekliyor. Diğeri ise 5GHz destekliyor. Türkiyede hala internet hızları patates olduğu için hepimiz neredeyse 2.4Ghz kullanıyoruz. O yüzden çok önemli değil.
Aralarında o kadar ping farkı olacağını düşünmüyorum ya. Eve geçince bir speed test yapacağım bakalım wifi ile kaç ping alıyorum laptopta. Normalde ethernet kablosu ile 4-5 ping alıyorum.Oyun indirmek istiyorsan ve pingsiz oynayacaksan iyi Wi-Fi kartı her zaman iyidir.
3 ünüzede teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. İçim rahatladı valla.. 500 lira farkı buna vereceğime, ben zaten peşin fiyatına 6 taksit ile satın aldım ayda 80 küsür tl onu 100 liraya yuvarla 600 lira ile oyun alırım daha mantıklı bir yatırım olurBirisi Wi-Fi 6 diğeri Wi-Fi 6E destekliyor ama aralarında uçurum yok.
Ben de zaten evde 100 Mbps paket kullanıyorum. İleride Gigafiber gelme ihtimali ile 1000 Mbps e yükseltme imkanım olacak. 6 GHz çok da gerekli değil gibi geldi ki ben zaten evdeyken ve oyun oynarken ethernet kablosu ile bağlantı sağlıyorum. Ethernet kablosu ile İstanbul sunucusu olan oyunlarda 4-5 ping alıyorum wifi ile bağlandığımda ise ne kadar ping aldığımı gözlemlemedim henüz test yapmadım laptoptan. Fakat telefonumda 6-12 arası ping alıyorum wifi ile.
Aralarında o kadar ping farkı olacağını düşünmüyorum ya. Eve geçince bir speed test yapacağım bakalım wifi ile kaç ping alıyorum laptopta. Normalde ethernet kablosu ile 4-5 ping alıyorum.
3 ünüzede teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. İçim rahatladı valla.. 500 lira farkı buna vereceğime, ben zaten peşin fiyatına 6 taksit ile satın aldım ayda 80 küsür tl onu 100 liraya yuvarla 600 lira ile oyun alırım daha mantıklı bir yatırım olur
Ekstra olarak bir soru sormak istiyorum;
İleride böyle bir şey isteyeceğimden veya yapacağımdan değil sadece merak ettim o yüzden soruyorum. Ben mesela Mediatek WİFİ 6E 7922 kartı internetten satın aldım. Laptopuma takmaya kalkışsam uyum sorunu olur mu? Yani laptopun anakartı farklı mı acaba? Çünkü internette wifi kartının driverına bakarken Mediatek WİFİ 6 7921/WİFİ 6E 7922 şeklinde driverları bulunuyor. Yani driverları aynı yanılmıyorsam. Aynı olduğu için aklıma böyle bir şey geldi. Uyum sorunu yaşanır mı? Dediğim gibi böyle bir şey yapacağımdan değil sadece merak ediyorum..
@Artoria Pendragon sizi de her laptop konusuna etiketliyorum ama artık sizden görüş ve bilgi almak, bilgisayarda herhangi bir sorun oluşunca Recep Baltaştan destek almak, bilgi almak gibi hissettiriyor
Oh tamamdır çok teşekkür ederim ilginiz için. İçimde ki tüm rahatsızlıklar kayboldu. Nasıl sıkıntılar yasamistiniz acaba? Ben 1 günlük deneyimimde bir sıkıntı yaşamadım şuan için.Hayır olmaz. Kullandıkları slotlar aynı. Kartı değiştirebilirsiniz. Önceki ROG Strix laptobum 7921 kullanıyordu. Biraz sıkıntılı bir kart daha sonra intel ile değiştirdim.
Oh tamamdır çok teşekkür ederim ilginiz için. İçimde ki tüm rahatsızlıklar kayboldu. Nasıl sıkıntılar yasamistiniz acaba? Ben 1 günlük deneyimimde bir sıkıntı yaşamadım şuan için.
Aralarında o kadar ping farkı olacağını düşünmüyorum ya. Eve geçince bir Speedtest yapacağım bakalım Wi-Fi ile kaç ping alıyorum laptopta. Normalde Ethernet kablosu ile 4-5 ping alıyorum.
Evet Ethernet daha hızlı zaten evde ethernet kullanıyorum sadece merakımdan dolayı wifi ile speedtest yapacağım dedimEthernet daha hızlı değil mi sonuçta kablosuz yerine direk kablo ile?