HP Victus 16 sarı ekran problemi

Emre333333

Centipat
Katılım
28 Haziran 2022
Mesajlar
88
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3 gün önce HP Victus 16 S0047NT laptop aldım, ekranı bayağı sarı ve ayarlardan parlaklık değiştirmeme rağmen hiçbir şey oynamıyor. Çıldırmak üzereyim bunu düzeltmek için bir şey söyler misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driverlarını kurdunuz mu? Parlaklık değişmiyorsa kurmamışsınız gibi gözüküyor.
Sürücü-Grafik Kartları kısmından AMD'nin driverını yükleyebilirsin. Nvidia için Sürücü Güncellemeleri ve Optimum Oyun Ayarları.

Mux açarsan kontrol Nvidia kartında olduğu için böyle bir sorun olmayacaktır haberin olsun. Gaming Hub üzerinden açabilirsin.
Mux kapalıyken ekran sarı ise AMD'nin Adrenalin uygulamasından Ekran kısmında renk ayarları bulunuyor, ordan renk sıcaklığıını ayarlayabilirsin.
1695037672434.png

Bende Ryzen 3 5300u laptop var ve ekran cidden çok sarı, beni rahatsız ettiği için bu şekilde kullanıyorum kendin beğendin tonlara karar verirsin.
 
Dediklerinizi deneyeceğim hocam ama parlaklık ayarlayamamam normal mi?

Hocam büyük ihtimalle Driver'lar tam kurulmamış. Arkadaşın yeni aldığı bir laptopta da ilk Windows açtığında parlaklık arttırma azaltma tuşuna bastığımız halde hiç tepki vermiyordu. Driverlar tam yüklenince yeniden başlatıp açtık düzelmişti.
 
Hocam büyük ihtimalle Driver'lar tam kurulmamış. Arkadaşın yeni aldığı bir laptopta da ilk Windows açtığında parlaklık arttırma azaltma tuşuna bastığımız halde hiç tepki vermiyordu. Driverlar tam yüklenince yeniden başlatıp açtık düzelmişti.
Windows update den bakıyorum güncel diyor win 11 e geçsem düzelir mi ki
 
Windows Update'den bakıyorum güncel diyor Windows 11'e geçsem düzelir mi ki.

Bazen Windows hepsini bulamayabiliyor hocam. @Galactus616 dediği şekilde bence bir deneyin, olmazsa Windows 11'e geçin. Çünkü bende HP Victus incelemelerine baktığımda Windows 10 da mavi ekran ve driver hataları olabiliyor demişlerdi. Windows 11'e göre üretiliyor galiba yeni Victus'lar. Hatta bende Victus siparişi verdim Windows 11 kurmayı düşünüyorum.
 
Windows Update'den değil benim anlattığım şekilde yükleyin.

AMD Adrenalin Edition indirdim ekran bayağı düzeldi (yine de bir miktar sarı şu an ) ve şu an parlaklık ayarlayabiliyorum hocam ama servis ile görüştüğümde orada sarı ekran problemi ile ilgilenen kişi bana bunun geçici bir çözüm olduğunu ekran kartımiz RTX olduğu için ekran kartı devreye girince eski haline gelip sararak ağını söyledi. Bunu nasıl test edebilirim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı