HP Victus 16 şarj olmuyor

Changing Star

Hectopat
Daha fazla  
HP Victus 16 bilgisayarımın bugün içini açıp fanlarını temizleyip kapattım. Geri açtığımda ise şarj almadığını fark ettim.

Şarj ışığı yanmıyor, PC şarj aleti hiç takılı değilmiş gibi davranıyor.

Batarya soketini çıkarıp şarj aletini takarak açınca PC direkt şarj aletinden güç alarak açılabiliyor, bataryadan güç alarak da açılıyor ama PC nedense şarj olmuyor işte.

Henüz başka bir şarj aleti ile denemedim ama başka prizlerde de şarj olmuyor.
20250703_223250.jpg

20250703_223229.jpg

HP Victus 16 bilgisayarımın bugün içini açıp fanlarını temizleyip kapattım. Geri açtığımda ise şarj almadığını fark ettim.

Batarya soketini çıkarıp şarj aletini takarak açınca PC direkt şarj aletinden güç alarak açılabiliyor, bataryadan güç alarak da açılıyor ama PC nedense şarj olmuyor işte.

Soketi tam oturtamamışsın aç bir daha sık içeri doğru oturt.

Laptoplarda emin olmamakla birlikte bataryayı sökersen şarj aletini takmadan açılmaz statik elektriğe karşı önlem bir kaç kere adaptörü tak çıkar yap açmaya çalış.

Soketi çıkartıp ufleyebilir misiniz ayrıca HP statik elektirik konusunda hassas adaptörü sök tak yapın hocanın dediği gibi.

Bende macun değiştirdim şarja takmadan açılmıyor ancak bende takıncada açılmadı sonra kendiliğinden geldi ama gelene kadar baya bi betim benzim attı.

@R3HAA @Sxinar PC açılıyor normal olarak sadece şarj almıyor batarya.

Yine de söküp takmayı falan filan deneyeceğim yarın, şimdilik uğraşmayı bıraktım sinirimi bozdu.

Üfledim de bu arada.
Hocam şarj ışığı yanmıyorsa iki ihtimal var ya yüksek voltaj yedi yada akım korumaya aldı.
Soket çıkmıştır çok yüksek ihtimalle ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı