Çözüldü HP Victus 16 stres testi sırasında 95 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lexerotk

Hectopat
Makaleler
1
MediaMarkt'tan HP Victus r1xxx modelini satın aldım 2 gün önce. Ekran kartı 120W olduğu için ilgimi çekti ve YouTube bir videoda sıcaklık değerlerine baktım ve güzel görünüyordu gayet. O yüzden satın aldım. Fakat eve geldim AIDA64 ile kararlılık testi yaptım. Performans modu ile birlikte ilk dakikalarda 95 derecelere tırmanıyor hemen işlemci sıcaklığı. İdare edilir mi sizce böyle yoksa iade mi etmeliyim? Mediamarkta bu geçerli bir sebep sayılıyor mu iade için?
Baktığım video: (tamı tamına aynı model değil ama soğutma dizaynının aynı olduğunu düşünüyorum)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Undervolt ile uğraşmak yerine watt limiti de koyabilirsin, undervolt yapmak da tamamen zararsız bir işlem sonuçta hangisi işine gelirse. Baktın çok büyük bir performans kaybı yaşanıyor sıcaklıktan kısmak için, iade edip başka cihaz alabilirsin ama dediğim gibi ısınma bu cihaz için anormal değil beklenen bir durum, ben watt limiti koyar geçerdim.

Hem UV hem Watt limiti için ThrottleStop kullanabilirsin. Ayrıca yüksek sistem isteyen oyunlarda MSI Afterburner ile test et sistemi, stres testinde ısınması oyunlarda ısınacağı anlamına gelmez sonuçta. Baktın oyunlarda da ısınıyor, önce watt limiti sonra UV ile denersin durumu.
Stres testinde 95 dereceleri görmesi normal. Kaç Watt çekerken 95 dereceyi görüyor ve kısmaya rağmen kaç Watt koruyabiliyor o önemli. Oyunlarda 85-90 derece bandını aşmıyorsa gayet normal. 90-95 derecelerde de görmen anormal değil performanstan kısma yaşamadığı sürece. Hele HX işlemciler tamamen performans ve ısınma canavarıdır zaten. Laptop tabanını mutlaka bir stant veyahut arka tarafa koyacağın bir kitap ile yükselt ki laptop hava alsın.

Stres testinde 95 dereceleri görmesi normal. Kaç Watt çekerken 95 dereceyi görüyor ve kısmaya rağmen kaç Watt koruyabiliyor o önemli. Oyunlarda 85-90 derece bandını aşmıyorsa gayet normal.
Hocam fazla oyun testi yapmadım, Minecraft denedim sadece. Onunda işlemciye o kadar yük yapacağını sanmam. Önemli olan stres testinin ilk 1-2 dakikasında bu sıcaklığa ulaşması. Normalde bu testi 10dk falan çalıştırıyor insanlar.

Soğutma sistemi o kadarda kötü görünmüyor halbuki.

Dosya Ekleri

• 1757534823668.png
    1757534823668.png
    2,1 MB · Görüntüleme: 14
Hocam fazla oyun testi yapmadım, Minecraft denedim sadece. Onunda işlemciye o kadar yük yapacağını sanmam. Önemli olan stres testinin ilk 1-2 dakikasında bu sıcaklığa ulaşması. Normalde bu testi 10dk falan çalıştırıyor insanlar.
Sen de çalıştırabilirsin zaten 10 dakika, işlemci stres testinde en yüksek sıcaklığı ve gücü ilk 1 2 dakikada verir, sonra soğumak için kendi kendine gücünü kısar. Her laptopun ve her işlemcinin ısınma ve performans düzeyi de farklıdır zaten. Elindeki işlemciden serin çalışmasını bekleyemezsin dediğim gibi. HX serisi yüksek performans ve yüksek ısınma gösterir. Isınmayan birçok işlemci zaten senin işlemcinin alacağı puandan çok daha düşük puan alacaktır daha az güç ürettiği için.

Sizce Undervolt gereklimi hocam? Yada biraz saçm bir soru olacak ama şu X ibaresinin vaat ettiği hız aşırtması miktarında frekansı azaltsam (Yani işlemci X değilmiş gibi olucak) mantıklı olurmu. Bunun için bir bios ayarı varmıdır?

Undervolt ile uğraşmak yerine watt limiti de koyabilirsin, undervolt yapmak da tamamen zararsız bir işlem sonuçta hangisi işine gelirse. Baktın çok büyük bir performans kaybı yaşanıyor sıcaklıktan kısmak için, iade edip başka cihaz alabilirsin ama dediğim gibi ısınma bu cihaz için anormal değil beklenen bir durum, ben watt limiti koyar geçerdim.

Hem UV hem Watt limiti için ThrottleStop kullanabilirsin. Ayrıca yüksek sistem isteyen oyunlarda MSI Afterburner ile test et sistemi, stres testinde ısınması oyunlarda ısınacağı anlamına gelmez sonuçta. Baktın oyunlarda da ısınıyor, önce watt limiti sonra UV ile denersin durumu.

Çözüm

Watt sınırlama ve undervolt arasında ne kadar performans farkı var hocam? Hangisi daha mantıklı olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı