Merhaba. Kısa bir süre önce aşağıdaki linkini koyduğum HP Victus 16 dizüstü bilgisayarını satın aldım.
Windows 11'i kurdum ve sürücülerinin büyük çoğunluğunu da kurdum fakat ben ne donanımdan çok anlarım ne de sürücü kurmada iyiyimdir. Her zaman en doğru sürücüyü kurduğumdan şüphe ederim. Dört sorum olacak.
1) Benim durumumda, bir görüntü aygıtının sürücüsünün doğruluğundan emin değilim. Fotoğrafta görüldüğü üzere, NVIDIA sürücüsünü HP'nin sitesinde verilen setup ile kurabildim fakat kurulum işlemi bittikten sonra NVIDIA'nın yanında ekstradan "Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı" isimli bir aygıt vardı. Ona hangi sürücüyü kurmam gerektiğini bulamadım ve o sürücüyü "sürücüyü güncelleştir" yaparak Windows'a buldurttum. Fotoğraftan parçanın ismi ile attığım linkteki parçanın uyuşup uyuşmadığı kontrol eder ve bana bilgi verirseniz sevinirim.
2) HP sitesinde sürücü listesinde hem NVIDIA hem AMD'yi eklemişti. Ben arkadaşımın verdiği bilgi üzerine ikisini de kurdum fakat sanırım kurulan sürücüyü bilgisayar görmüyordu çünkü ilk sorudaki gibi hala "Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı" olarak kalmıştı. Sonrasında Windows'a kurdurttum sürücüyü işte. Sorum şu ki, sağ tık yapıp AMD Adrenalin Edition'a tıklayınca 2. fotoğraftaki hatayı alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?
3) Aynı fotoğraftan görüldüğü üzere, işlemci kısmında aynı parça tamı tamına 12 kez gösteriliyor. Bu bir sorun mudur veya normal midir, ayrıca nedeni nedir bana açıklayabilir misiniz?
4) Ek olarak, bu bilgisayara hangi ekstra yazılımları kurmalıyım? Sağ olsun, NVIDIA sürücüsünü kurarken NVIDIA Denetim Masası, GeForce Experience ve PhysX programlarını da kurmuş. Fakat internette Omen adlı bir programı, onun yanı sıra AMD Adrenalin adlı uygulamayı da kurmam gerektiğini okudum ama emin değilim. Bunları ayrı olarak kurmalı mıyım?
Bu konularda biraz cahil olduğumu dikkate alarak cevaplarsanız minnettar olurum.