17kHerze
Hectopat
Daha fazla
Merhaba iyi Sosyaller. Bilgisayarımda bir sorun var fakat teşhis koyamıyorum ne olduğunu anlamakta da zorlanıyorum. ETS oynarken oyun devamlı çöküyor sonra mod filan kaldırarak düzelttim ancak devam etti. Sadece ETS değil, Spotify bile çökmeye başladı. Bilgisayarı bazen açtığımda masaüstü arka planı simsiyah oluyor gelmiyor, kendim tekrar koymak zorunda kalıyorum. Bazen ise masaüstündeki kısayollar dosyalar filan her şey gidiyor ve hiçbir şekil masaüstünü elleyemiyorum. Sağ tık işlemiyor, sol tık işlemiyor hiçbir şey işlemiyor. Geçenlerde ise FPS'im sebepsiz yere düşüktü, Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartını kaldırdım. Tekrar algılayınca düzeldi. Bu sorun 6 ay önce sürekli yapıyordu. Bir süre yapmadı tekrar başladı yapmaya. 3 ay önce de her oyunda DirectX sorunu aldım. Ekran kartına bağlı olacak çok fazla sorun yaşıyorum, çipmi arızalı bilemiyorum. Format atıldı PC'ye 2 defa ancak her seferinde bir süre sonra bozuldu. Performansı olması gerektiği gibi onun harici dediğim şekil sıklıklarla sorunlar meydana geliyor. DirectX'i sıfırdan kurarak düzelttim. FPS düşüklüğünü ve ekran kartı çoğu sorununu driver silerek sıfırdan kurulum veya aygıtı silerek düzelttim. Çökmelere bir şey yapamadım bilmiyorum aklımda tek oluşan soru çip mi arızalı. Ne yapmam gerek, sorunu nasıl tespit edebilirim cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Cihazım;
HP Victus 16.
GTX 1650.
Ryzen 5600.
8 GB RAM.
Cihazım;
HP Victus 16.
GTX 1650.
Ryzen 5600.
8 GB RAM.
Son düzenleyen: Moderatör: