HP Victus 16 vs Dell G15 2022

ekinyuksel12

Picopat
Daha fazla  
Yeni bir laptop almak istiyorum. Oyun oynamayı severim ama öyle saatlerce oyun oynayan birisi değilim. Bilgisayar mühendisliği okuyor olduğum için derslere götürüp getireceğim için pil önemli sayılır benim için. Şu anki bilgisayarım yaklaşık 3-4 saat pil ömrü sunuyor bu civarları bana yeterli geliyor. Şu anki bilgisayarım bir Dell olduğu ve teknik servis ve malzeme kalitesinden mutlu olduğum için Dell düşünüyorum ama onu da çoğu kişi tavsiye etmiyor. Kararsız kaldım.

Iki bilgisayar için de 16 GB RAM ve RTX3060 seçeneğini seçeceğim. Eğer Dell seçersem Ryzen 7 6800H HP seçersem ya i7 12700H'ya Ryzen 7 5800H seçeceğim o konuda da kararsızım işlemci konusunda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi sosyaller diliyorum herkese.

Dell G15 5xxx modelleri yazılımsal sorunlu. Kendim okulda kullanmak için batarya performansından dolayı Victus aldım. Bütçeniz nedir tam olarak?

Bütçem henüz tam kesin değil. Elimdeki bilgisayarımı ikinci el satıp üstüne ekleyerek almayı düşünüyorum henüz fiyatı belli değil. Ama 25-31k arası bir bütçem olacaktır.

Victus sahibi kullanıcılardan rica etsem pil ömrünüz nasıl?

Bir de victus intel mi almalıyım yoksa AMD mi? AMD pil konusunda daha iyi olduğunu duydum.

Son olarak victus'un kanayan yarası diyebileceğimiz ekran sallanması (wobble) ne kadar kötü? Normal kullanımda ne kadar rahatsız ediyor?

Bir de HP teknik servisi nasıl? Dell'in çok iyiydi Adana'dan 2 kere Niğde'ye gelmişlerdi parça değiştirmeye hiç ücret talep dahi etmeden. O kadar beklemiyorum ama bir sorun yaşarsam yanımda olsunlar yeter.

Bu modele bakabilirsiniz hocam, pil ömrü olarak epey bir süre sunar. İşlemci tarafında 5800H ile 12700H arasında 12700H tercih edin pil ömrü ne kadar önemli olsa da.

Bütçem o seviyeye gelirse düşünebilirim bu modeli de teşekkür ederim. Ama o kadar çıkma ihtimalim biraz düşük o yüzden victus'a sıcak bakıyorum şu anda.

Dell G15 kullanıcısı olarak tavsiye ederim forumda kullanıp/kullanmayıp önermeyenlerin aksine fakat batarya işin içine girerse kesinlikle AMD alın. Batarya ömrü olarak fark atıyor Intel sistemlere.

Victus 15 FA0007NT kullanıyorum ben 12500H mevcut. Daha yeni olarak bana 4. bir mod geldi eco mod adı altında ve 6 saati geçiriyor ekran süresinde. Ekran sallanması bir sorun değil, takmayın o konuyu, abartılıyor.

HP teknik servisini bu zamana kadar hiç kullanmadım (2016'dan beri HP kullanıyorum) yani bu iyi bir şey gibi ama lazım olunca nasıl olur tecrübe etmedim. Yerinde hizmet sunmuyor galiba Dell gibi. HP servisinden şikayet edilmiş bir konu görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…