Findowry

Decapat
RAM
32 gb
SSD veya HDD modeli
1 tb
Ekran kartı
rtx 4070 mobile
İşlemci
intel core i7 13. nesil
Herkese selamlar. 1,5 yıldır HP Victus 16 R0001NT modelini kullanıyorum. En başta uzun süre doğal olarak bilgisayarın driverlarının desteklediği Windows 11 Pro kullandım ama çok fazla problem olunca bir Linux dağıtımı olan Zorin OS'e geçtim ve şu an da bu bilgisayardan, Zorin'le yazıyorum. Ama sıkıntı şu ki, Linux'ta pek fazla program desteklenmiyor ve NVIDIA sürücüleri hariç cihazın sürücülerini desteklenmiyor. Bu yüzden dualboot şekilde Linux-Windows kurmaya karar verdim, ve geçenlerde açtığım konuda bir kişi bana Windows 11 LTSC önerdi ben de sonra sanal makineye kurdum baktım falan filan ama diyorum ki zaten Windows kullanıcılarının %70'i zaten hala Windows 10 kullanıyor (desteği bu sene bitmesine rağmen) ben de diyorum ki Windows 10 2021 LTSC mi kullansam çünkü zaten desteği 2032'ye kadar sürüyor ancak benim sıkıntım şurada, cihazın driverları Windows 10'u destekler mi ve Windows 10'u uzun süre kullanabilir miyim? Programlar güncel kalır mı? Evet %70 halen 10 kullansa da yine de güncellik konusunda endişeleniyorum. Ve ayrıca cihazın özelliklerini yönettiğim ve Microsoft Store'da olan Omen Gaming Hub programı (cihazda ayarlama yapmaya yarıyor, klavyenin rengini değiştirmek gibi) cihazım normalde Windows 11 için olduğu için 10'da çalışır mı?
Ama en önemlisi KMS taktikleri kullanmadan nasıl etkinleştirebilirim? Yani kısaca sorularım bunlar:
  1. Driverlar çalışır mı, sıkıntı olur mı?
  2. Omen Gaming Hub işletim sistemine rağmen destekler mi bu bilgisayarı?
  3. Windows 10 eskidi mi?
  4. Dualbootda sıkıntı çıkmaz sanırım ama yine de çıkar mı?
  5. Windows Update'e driver güncellemeleri gelir mi?
  6. Windows 10 LTSC, 2021'den kalmasına rağmen iyi çalışır mı?
  7. KMS taktikleri kullanmadan nasıl etkinleştirebilirim?

Key alabilirsiniz sağlam lisans gibi sitelerden.

2021 LTSC Windows 10 21h2 sürümünü kullanıyor. Çok yüksek ihtimal destekler.

Sıkıntı çıkmaz da boot manager da yani GRUB ekranında gözükmeme problemi yaşadım chat gpt yardımıyla çözdüm.

Windows 10 LTSC normal Windows 10 dan daha iyi çalışır bence.

Bence de LTSC daha iyi çalışır ama anahtarı nereden alabilirim? Çünkü bildiğim kadarıyla LTSC sadece kurumsal şirketlere veriliyor

Bence de LTSC daha iyi çalışır ama anahtarı nereden alabilirim? Çünkü bildiğim kadarıyla LTSC sadece kurumsal şirketlere veriliyor
Satan yerler var siteler yani. Güvenli siteleri araştırın bence.

Şu yöntemi de deneyebilirsiniz KMS alakası yoktur diyor ama bilmiyorum.

HWID ile ben de lisans yaptım. Laptopumda kullanıyorum. Hyper-V desteği de var. Memnunum yani. Yeni sistemlerde 2021, eskilerde 2016 2019 iyidir.

Bu link windows 11 ile alakalı?

HWID ile ben de lisans yaptım. Laptopumda kullanıyorum. Hyper-V desteği de var. Memnunum yani. Yeni sistemlerde 2021, eskilerde 2016 2019 iyidir.
Nasıl yani?

Windows 11 Home kullanıyorum uzun zamandır. Nasıl bir problem yaşıyorsunuz? Forumda da görüyorum sürekli sorun yaşayanları ben ve hiçbir arkadaşım şu ana kadar öyle sistem kırıcı bir sorun yaşamadık.

Bende de victus 16 var windows 10 kurduğumda ses yoktu (driver yok gibi bir şeydi) yani windows 11 için uyumlu ama 10 da pek uyumlu değil.

Öncelikle kullandığım zamanda windows gezgini çok kasıyordu(ki sistemim yeni), çok yavaş işlem yapıyordu, ana Linux'a geçiş sebebim bu oldu ama onun dışında da bilgisayara 2 3 kere format atmışlığım var bir ara başlat menüm bozulmuştu

Bende de victus 16 var windows 10 kurduğumda ses yoktu (driver yok gibi bir şeydi) yani windows 11 için uyumlu ama 10 da pek uyumlu değil.
Yani bilemiyorum şu an linux kullanıyorum ve ses var, aslında windows 11 ltsc kullanmayı düşünüyordum ama bazı şeyler kuruluşunuz tarafından yönetiliyor diyince 10a kaydım biraz

Seste sorun yok fakat bluetooth iphone da bağlantı kurduramadım. Evet her iki cihaz da kendini tanıdı eşleşti fakat dosya göndermemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…