Çözüldü HP Victus 16'yı eco modda kullanmak zarar verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shikinot

Picopat
İşlemciye undervolt atılmadığı için ben bayağı uzun süredir laptopu eco modda kullanıyorum, hele bir şey indirirken falan. Bazı ağır oyunları da — CS, Cyberpunk — bunları da eco modda oynayabiliyorum; FPS çok kötü hissettirmediği için böyle oynuyorum. Bunun sebebi fan sesinin beni rahatsız etmesi ve derecelerin daha iyi olması. Bakım konularında dikkatliyim; daha dün fanları temizledim, 3-5 ayda da macunu yenilerim. Böyle kullanmanın ileride bir zararı var mı? i5 13500H RTX 4060.

Çözüm
Hayır, hiçbir zararı yok. Aksine eğer performansından memnunsanız cihazı daha uzun ömürlü bile kullanabilirsiniz. Arabayı düşük viteste kullanmak, zorlamamak gibi düşünün.
Hayır, hiçbir zararı yok. Aksine eğer performansından memnunsanız cihazı daha uzun ömürlü bile kullanabilirsiniz. Arabayı düşük viteste kullanmak, zorlamamak gibi düşünün.
8–9 aydır eco modda kullanıyorum. Bugün normal moda alıp bir şeyler indirip, birkaç bir şey yapayım derken gereksiz sıcaklıklar gördüm. Bu yüzden sormak istedim. Teşekkürler.

İşlemciye undervolt atılmadığı için ben bayağı uzun süredir laptopu eco modda kullanıyorum, hele bir şey indirirken falan. Bazı ağır oyunları da — CS, Cyberpunk — bunları da eco modda oynayabiliyorum; FPS çok kötü hissettirmediği için böyle oynuyorum. Bunun sebebi fan sesinin beni rahatsız etmesi ve derecelerin daha iyi olması. Bakım konularında dikkatliyim; daha dün fanları temizledim, 3-5 ayda da macunu yenilerim. Böyle kullanmanın ileride bir zararı var mı? i5 13500H RTX 4060.

Victus 15'te quiet mod olması lazım onda kullandım bir ara hem sessizdi hem de çektiği güce rağmen oldukça iyi performans da veriyordu sıcaklıklar da buna oranla güzel düşmüştü bunu da deneyebilirsin. Eco mod ile özellikle deneme fırsatım olmadı. Zararı da olmaz.

Hocam bende performans olan moddayım ama ısınıyor sanırım bir tık önerir misiniz? Zararı dokunur mu?

Quiet mod denemeni öneririm. Ekran kartında 10 derece fark etti. Performans olarak tabii düşüş oluyor ama özellikle FPS oyunlarında rahatsız etmiyor. İşlemci için net bir gözlem yapmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı