HP Victus 9J227EA alınır mı?

Almadım henüz, ya bunu ya da 2. el Nitro 16 buldum onu alacağım.

Hatırlıyorsanız Amazon'dan Victus almıştım ölü piksel nedeniyle iade ettim. Sonra Hepsiburada'dan bir satıcıdan AMD'li Victus aldım onda da kasa ile ekran arası açıklık çıktı zor iade ettim ama bir daha Amazon'dan şaşmam. Dün gece Amazon'dan yine 39.999 olan i7 14700HX Victus'u sipariş ettim. Sanırım en iyi seçenek bu. O Acer'ler falan Teknosa'da inceledim 16 inç ekran kare gibi 16:10 benim hoşuma gitmedi. Bu Victus'a RAM yükseltmesi yapacagım kasım gibi başka hiçbir sorunum yok özellikleri ile zaten ölü piksel çıkmaz yine inşallah. Fiyat artabilir bu fiyat burada durmaz diye düşünüyorum Amazon.com.tr

Güce ihtiyacım vardı, 7735HS TUF yerine bunu aldım.
Zaten ikisi kıyas alacak işlemciler değiller, örnek sayılamaz.
Standart oyuncunun bu kadar kasmasına gerek de yok.
Buradaki olay kasmak değil, bütçendeki en iyi neyse onu alırsın. O mantıkla şu anda R5 5600 al geç, kasmaya gerek yok.
Degradasyon meselesini bilemiyorum artık.
Hani işte diyorsun ya 95W'a çıkıyor diye, senin işlemcin o 65W sınırını geçtiği her saniye ömrünü katlaya katlaya tüketiyor, yanlış voltaj yönetiminden dolayı kendi kendisini mahvediyor. Birçok 13. Nesil HX işlemcide sorun yaşanmaya başladı bile, çökmeler, sıcaklık artışları, saat hızı dengesizlikleri gibi bir ton sorun var, üstüne de fiziksel olarak oksidasyon sorunu var.

Zaten ikisi kıyas alacak işlemciler değiller, örnek sayılamaz.

Buradaki olay kasmak değil, bütçendeki en iyi neyse onu alırsın. O mantıkla şu anda R5 5600 al geç, kasmaya gerek yok.

Hani işte diyorsun ya 95W'a çıkıyor diye, senin işlemcin o 65W sınırını geçtiği her saniye ömrünü katlaya katlaya tüketiyor, yanlış voltaj yönetiminden dolayı kendi kendisini mahvediyor. Birçok 13. nesil HX işlemcide sorun yaşanmaya başladı bile, çökmeler, sıcaklık artışları, saat hızı dengesizlikleri gibi bir ton sorun var, üstüne de fiziksel olarak oksidasyon sorunu var.

Hocam tam karar veriyorum, laptopu alacağım bir cevap veriyorsunuz yine cekingen kalıyorum. Ne yapacagimi sasirdim vallahi. :D

Hocam tam karar veriyorum, laptopu alacağım bir cevap veriyorsunuz yine cekingen kalıyorum. Ne yapacagimi sasirdim vallahi. :D
Şu an 45-50 civarı olan bütçe noktasında en mantıklı seçim 8840H-4070 olan Victus. 8945HS-4070 TUF da var ama R9 olmasına aldanma, %97 ikizler R7 ile, ek olarak Victus'un 32 RAM olması var ve TUF ekranı çok kötü. O yüzden Victus al geç derdim ben, bütçen yetiyorsa 4070, yetmiyorsa 4060'ını. Stokta bulursan 7840HS-4070 olan da F/P bir seçim olabilir ama işlemcisi daha zayıf kalacaktır.

Aşırı kararsız kalmadan göm geç valla kararsızlık sadece kendine zarar :D

Şu an 45-50 civarı olan bütçe noktasında en mantıklı seçim 8840H-4070 olan Victus. 8945HS-4070 TUF da var ama R9 olmasına aldanma, %97 ikizler R7 ile, ek olarak Victus'un 32 RAM olması var ve TUF ekranı çok kötü. O yüzden Victus al geç derdim ben, bütçen yetiyorsa 4070, yetmiyorsa 4060'ını. Stokta bulursan 7840HS-4070 olan da F/P bir seçim olabilir ama işlemcisi daha zayıf kalacaktır.

Aşırı kararsız kalmadan göm geç vallahi kararsızlık sadece kendine zarar :D

Hocam genellikle Unity ve Unreal programlarini kullanacağım. Bundan dolayi Intel islemci daha cazip geliyor ama sizin argumanlar da insani korkutuyor.
Hala karar veremiyorum. :D

Hocam genellikle Unity ve Unreal programlarini kullanacağım. Bundan dolayi Intel islemci daha cazip geliyor ama sizin argumanlar da insani korkutuyor.
Hala karar veremiyorum. :D
Valla hocam bu durum uzun süre geçerli olacak çünkü Intel laptop CPU'larında bu meselenin varlığını inkar ediyor şirketlerarası bir krizin içine düşmemeye çalıştığından dolayı, Intel olanı da alabilirsin ama 65W üstündeki her saniye ömründen yiyecek. 13. Nesil kullanıcılarında gırla şikayetler başladı bile, 14. Nesil kullanıcılarında da başlaması çok uzun sürmeyecektir. Zaten uzun süreli kullanımda performans farkı da kalkıyor ortadan termalden dolayı.

Vallahi hocam bu durum uzun süre geçerli olacak çünkü Intel laptop CPU'larında bu meselenin varlığını inkar ediyor şirketlerarası bir krizin içine düşmemeye çalıştığından dolayı, Intel olanı da alabilirsin ama 65W üstündeki her saniye ömründen yiyecek. 13. nesil kullanıcılarında gırla şikayetler başladı bile, 14. nesil kullanıcılarında da başlaması çok uzun sürmeyecektir. Zaten uzun süreli kullanımda performans farkı da kalkıyor ortadan termalden dolayı.

Anladim hocam sağ olun, Teşekkür ederim.
Intel olan surumu alacagim aksam inşallah problem cikarmaz.

Hatırlıyorsanız Amazon'dan Victus almıştım ölü piksel nedeniyle iade ettim. Sonra Hepsiburada'dan bir satıcıdan AMD'li Victus aldım onda da kasa ile ekran arası açıklık çıktı zor iade ettim ama bir daha Amazon'dan şaşmam. Dün gece Amazon'dan yine 39.999 olan i7 14700HX Victus'u sipariş ettim. Sanırım en iyi seçenek bu. O Acer'ler falan Teknosa'da inceledim 16 inç ekran kare gibi 16:10 benim hoşuma gitmedi. Bu Victus'a RAM yükseltmesi yapacagım kasım gibi başka hiçbir sorunum yok özellikleri ile zaten ölü piksel çıkmaz yine inşallah. Fiyat artabilir bu fiyat burada durmaz diye düşünüyorum Amazon.com.tr
Hatırladım hocam. Acer ekranları evet öyleymiş ama oyunlarda vb. sıkıntı çıkartmıyorsa bir şey olmaz zaten Filmleri falan televizyondan/diğer bilgisayadan izlerim. Victus'lar açıkçası tasarım olarak bana göre Acer'dan katbekat güzel ancak almışken 4070 var diye onu alacağım. 43k ya ikinci el R9 7940HS + 4070'li Acer Nitro 16 buldum, satılmazsa testlerini yapıp almayı düşünüyorum. Aslında 4060 bile fazlasıyla işimi görüyor zaten mezun senem olduğu için en fazla hikâyeli oyun girerim günde 1-2 saat ancak ileriye dönük olması için 4070 almayı düşünüyorum. @The Man From E.A.R.T.H. Bahsettiğim bilgisayar alınır mı? Sırf 4070 olduğu için 2. el riskine girmeyi de istemiyorum ama tüm testlerden başarıyla geçen bir cihazda sorun olmaz diye düşünüyorum.

Hatırladım hocam. Acer ekranları evet öyleymiş ama oyunlarda vb. sıkıntı çıkartmıyorsa bir şey olmaz zaten Filmleri falan televizyondan/diğer bilgisayadan izlerim. Victus'lar açıkçası tasarım olarak bana göre Acer'dan katbekat güzel ancak almışken 4070 var diye onu alacağım. 43k ya ikinci el R9 7940HS + 4070'li Acer Nitro 16 buldum, satılmazsa testlerini yapıp almayı düşünüyorum. Aslında 4060 bile fazlasıyla işimi görüyor zaten mezun senem olduğu için en fazla hikâyeli oyun girerim günde 1-2 saat ancak ileriye dönük olması için 4070 almayı düşünüyorum. @The Man From E.A.R.T.H. Bahsettiğim bilgisayar alınır mı? Sırf 4070 olduğu için 2. el riskine girmeyi de istemiyorum ama tüm testlerden başarıyla geçen bir cihazda sorun olmaz diye düşünüyorum.
Victus geldi ölü piksel yok sıfır bir ürün geldi bu sefer iade etmiyorum kurdum kullanacağım ama fark ettim ki bu ekran kasa açıklığı çok minik de olsa bütün victuslarda var sanırım bu aldığımda da çok ufak flaşla falan bakmak lazım var bu sefer sol köşede ama gözükmüyor bile o yüzden hepsinde olduğunu düşünüyorum

Victus geldi ölü piksel yok sıfır bir ürün geldi bu sefer iade etmiyorum kurdum kullanacağım ama fark ettim ki bu ekran kasa açıklığı çok minik de olsa bütün Victus'larda var sanırım bu aldığımda da çok ufak flaşla falan bakmak lazım var bu sefer sol köşede ama gözükmüyor bile o yüzden hepsinde olduğunu düşünüyorum

Belki bazılarında böyledir ve size denk gelmiştir hocam bilemiyorum. Cevap veremedim, neymiş 3. kez dizüstü bilgisayar kategorisinde konu açmışım bu yüzden ban yiyorum :D Cihazda bir termal kısıtlama vb. var mı oyun performansını etkileyecek düzeyde? 2. elden çok çekiniyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı