HP Victus almaya değer mi?

Kronik ekran sallanma sorunu var bizzat mağazada denedim sırf bu yüzden almaktan vazgeçtim ayrıca soğutma konusunda pek iyi olduğu söylenemez
Herkes farklı birşey diyor bazısı 85 dereceyi geçmiyor diyor bazısıda sallanma sorunu yalan diyor,mağazaya gidip denicem elbet

Dostum bende İ7 rtx3060 var bazen deli gibi yanıyor PC haberin olsun klavyeden hissedebiliyorsun ama o kadar kötü değil bir iki kere memnun etmedi beni ama oda çok nadir oluyor
Ne tür oyunlarda oluyor yada çokmu oluyor pek anlamadım yorumunu

Selam
Laptop günlük kullanımda oyun oynamıyorken ıslık sesi yapıyor mu? Benimki oda sessizken belli ediyor.
Bazı sorunlar olabilir kanka,güvenilir bir servise götürmek iyi olabilir

HP diğerlerinden neden ucuz diye insan bir düşünür. Bence çöp eve sokma HP markasını ama sen bilirsin fiyat performans dersen al. Şu ufak bilgiyide ekliyeyim genel olarak victus serisi 9ms ekran süresi ile gelir.
Oyun testleri ve teknik özellikler önümde,Mağazada klavyenin test ettiğimdede kötü birşey hissetmedim,çöplük neresinde anlatabilirmisin

HP diğerlerinden neden ucuz diye insan bir düşünür. Bence çöp eve sokma HP markasını ama sen bilirsin fiyat performans dersen al. Şu ufak bilgiyide ekliyeyim genel olarak victus serisi 9ms ekran süresi ile gelir.
Oyun testleri ve teknik özellikler önümde,Mağazada klavyenin test ettiğimdede kötü birşey hissetmedim,çöplük neresinde anlatabilirmisin
Eyvallah reis sağol aydınlandım bu konuda

Metro Exodusu Hıgh ayarlarda oynadık DLSS quality aldım işlemci bazen 100dereceyi buldu genellikle 83 93 bazen vuruyor genellikle 78 82 o değerlerde gitti geldi, csgoda 72-80 arası orta ayarlar,ikincisi o ekran sallanma olayı var evet ama o kadar büyütülecek bir şey değil bence kimsenin bahsetmedigi bir problemden bahsedeyim mikrofonu rezalet neredeyse kameranın dibine girmen gerekiyor ses kalitesi için yani yakınlaşman gerekiyor bu beni onlıne speaking sınavlarında çok zorladı, soğutma sistemi fena değil ama altını yukseltmen gerek eğerki yükselmez isen bilgisayar o kadar iyi sogutamıyor, aklımda 1-2 tane daha vardı ve hiçbir YouTube kanalının söylemediği bazı problemler var ama şuanda hatırlamıyorum aklıma gelirse yazarım

Son düzenleme:

Bir de şöyle bir şey var en azından benim oynadığım Victus'ta klavye hiç ısınmıyor yani ısıyı düzgün dagitabilmisler. Ama milyon tane HP Victus modeli var. Bir de sallanma sorunu var diyorlar benim aldığım modelldemi yok anlamadım yatakta bile video vs izleyebiliyorum ve hareket etsemde sallanmıyor. Victus 15 değil 16 için en azından.

Hocam 85 dereceyi gayet güzel geçiyor. CPU-Z nin stress testinde 99 derecelerde.

Hocam Lenovo LOQ serisini bekleyin derim ben bu ay içinde satışa çıkacak daha iyi olur. HP f/p diyor herkes ama rekabete aykırı fiyatlandırma malzeme kalitesi olsun, gpu watt değeri olsun kötü hatta şunu söyliyim denediğim 4050 li li modellerde ekranı TV ye yansıtamadık wifi kartı bile kötü mü olur makinanın. Ekran 250 nit 9ms yani ben almam 3-5 bin fazla veririm zaten para çıkıcak bir kere cepten Lenovo alırım.

Metro Exodus zaten çok güzel grafikli ve sistem isteyen bir oyun,o bence normal.Mikrofonla ben genelde konuşmam kulaklık var ama eksi olarak denilebilir,Altını yükseltmek şart evet.Hatırlayıp söylersen sevinirim.

Benim TV yansıtma olayım pek olmaz ancak monitöre bağlıyacağım,ve 9ms olayındada bence o milisaniyeleri profesyonel oyuncu değilsen farketmen zordur, bu beni hatta seni bile etkilemez,farkedilemez doğru düzgün. 250 nit olması beni biraz tereddüt ettirdi doğrusu.Lenovo çıkmamış modelini öneriyorsun ama her an herşeye zam gelebilir en azından çıkmış bir model önersen? Kafamda oturduğu gibi alacağımda ondan.

Son düzenleme:
Hocam 85 dereceyi gayet güzel geçiyor. CPU-Z'nin stress testinde 99 derecelerde.

Hocam islemciden bahsediyorsunuz ekran kartının 90 üzerine çıkması demek yanmasi demek. Tum laptoplarda işlemciler 99 dereceye çıkıyor hani soğutması çok iyi olsa da çıkacak çünkü soğutmaya göre performansını arttırıyor islemci.

Mikrofon kalitesi değişiyor galiba çünkü benim bilgisayarımda gayet güzel alıyor yine HP Victus.

Benim aldığım HP Victus'da Wi-Fi kartı ile ilgili bir sorun göremedim sizinle ilgili olabilir.

Yani savunmuyorumda yine de siz öyle sanmayın diye eğer bende iyiyse sizde bir sorun var demektir servise falan gönderirsiniz belki. Bu arada servise gönderirseniz HP'nin servisi bayağı uzun sürüyor hizmet iyi ancak en küçük parça bile yurt dışından geliyor. Ben servise verdim 2 ay sürdü önceki parçadan daha iyi bir tane taktılar ama 2 ay için değmezdi açıkçası.

Hocam her laptop çıkıyordu demen yanlış. Bak benim önceki monsterdı bilgisayarım. çok sıkıntılar yaşadım. Şuan kullandığım cihazda stres testiyle 85 i geçmiyor ve fanlar full olarak çalışmak yerine otomatikte. Şimdi ilk olarak victus'un kusura bakma ama malzeme kalitesi kötü. 2. olarak ise sistem soğutması çok iyi olmadığından dolayı performans düşüşü yaşatacaktır. 3. Olarak ekran kalitesininde farkları çok fazla lenovo ile. Saygılarımla

Şimdi dostum sana detaylı bir şekilde sadece eksilerini anlatıcam lütfen bilgisayarı kötülediğimi düşünme(sistem victus 16, 16gb ram ,rtx 3060,512gb)
Ekran:
Ekrandan bahsettim aslında sallanması var evet ama inan ki öyle çok abartılan bir problem değil masayı baya kuvvetli salladığımda çok az sallanıyor ama ekranı elinde itip sert bir şekilde geri çektiğinde sallandığını rahat bir şekilde görebiliyorsun bunun dışında mikrofonun kötü olduğundan bahsettim çift mikrofon var ve eğerki sağ mikrofona konuşursan ses sağ haparlörden geliyor, solu kullandığın vakit ise soldan geliyor ses kalitesi güzel ama neredeyse dibine girmen gerek, kamerası orta her laptopta aynı zaten, parlaklığı atladım ben fazla parlak kullanamayan biriyim güneşli günde oyun oynama zevkin biraz alır, parlaklığı fuller isen yansımalar o kadar belli olmaz

Kasa:
Kasasını gerçektende pek beğenmedim, yeni bir elektronik bir cihaz aldığımızda ona baya özen gösteririz genellikle ve bu bilgisiyarı taşırken ben 2x dikkat gösteriyorum çünkü kasa dayanıksız sana şöyle bir örnek vereyim güleceksin metro oynuyordum ve elime aldım laptopu altına soğutucu koyacaktım ve birden bire fanın sürtme sesini duydum galiba tek elle tutuyordum o sıra tam hatırlamıyorum bildiğin sağ fanı durdurdum ona şaşırmıştım sonra kontrol ettim bir şeyi var mı yok mu diye ama olmadı(laptop 2.4 kg bunu bir kenara yazmak gerek).

Klavye: Klavye bazen deli gibi yandığını dün söyledim sana, bir arkadaşta klavyeye düzgün dağıtmışlar sıcaklığı demiş şöyle bir ekleme yapayım w,a,s,d tuşlarının alt tuşları ve ust kenardaki tuşlarında nereydeyse sıcaklık hissetmiyorsun orada anlaşalım ama t,y,u,ı üst tuşlarında ve altına kadar olan tuşlarında ısıyı rahat hissediyorsun space tuşunda elin sıcaklığı algılıyorsun ama elin yanıyor klavyenin sol tarafındaki tuşlara basınca gayet güzel tok ses çıkıyor ama yine NUMPAD tuşlarının altı klaveynin soluna oranla boş galiba

Oyunlar:
Birde bir olayla karşılaştım sana anatayım( bu aynı modelin 2. bilgisiyarı daha öncekini HP değiştirdi ve yeni aynı model pc verdi)- bu olay CSGO'da yaşadım başka oyunlarda belki vardır ama ben çok fazla oyun oynıyamadım- CSGO da eğer ki grafik ayarlarından görüntüyü değiştirir isen-ben 1280x720 kullanıyorum- ve windows tuşuna basarsan oyuna geri dönmek istediğin zaman oyuna geri dönemiyrosun. Oyun ekranına dönüyorsun 1 sn belki duruyor ekran sonra tekrardan masaüstüne atıyor şaka değil gerçek bunu yenmenin yolu altta bir uygulamayı açık bırakıyorum(Omen Gaming Hub tuşu var o tuşa basıyorum sonra ctrl+alt+tab tuşuna basarak işlemimi halledip kapatıp yine aynı şekilde oyuna geri dönüyorum) sırf bu problemden ötürü oyuna giremedim ve MM'de ban yedim.

Şimdi dostum sana detaylı bir şekilde yazdım, hatırladıklarım bunlar genele gelecek olursak. Ben çocukluğumdan beri bilgisayar alma hayalim vardı ve sahip olduğum pc i3 m330 ve hd4650' li laptopa sahiptim ondan buna geçince insan bunlara aldırış etmiyor. Eğer elinde yeteri kadar fazla para var ise bu bilgisayarı değil bundan daha iyi olan pcleri alabilecek paran varsa onları al ama paran buna yetiyorsa alabilirisin. Türkiye'de ne yazık ki pc alınmaz durumda oldu, şuanda severek kullanıyorum. Bu bilgisayarı kötüleme yazısı değildir sadece karşılaştığım problemleri aktardım iyi günler.

Düzeltme işlemciden bahsettim ben Metroda HIgh ayarlarda ekran kartını en fazla 74 derecede gördüm(100Watt'a)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…