HP Victus BIOS downgrade nasıl yapılır?

furkanddemir

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
HP Victus 16 E1011NT modele sahibim. HP Support uygulaması kendi kendine BIOS sürümünü F20'den F21'e yükseltti ve bu da bilgisayarımda aşırı ısınma sorununa yol açtı. F20 sürümde işlemcim oyunlarda 70-75 derece iken aynı ayarlarda F21 sürümünde işlemci 90 hatta 100'leri zorluyor. BIOS downgrade yapmak istiyorum bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı?
F20 BIOS - Omen Gaming Hub default mod - standlı.

1719583441878.png

F21 BIOS - Omen Gaming Hub default mod - standlı.

1719583474879.png

Bence BIOS ile pek alakası yok 30 watt çekiyor birisinde 90 derece birisinde 72 bence temizlemeyi deneyin.

Hocam cihaz 6 aylık daha.
Açılışta F1 e basıp BIOS'a girip bakar mısın BIOS rollback policy var mı? Varsa orada yazanları uygula.

Yoksa eski BIOS'u indirip kurmadan önce her şeye burnunu sokan güncellemeleri kapat, o da BIOS'taydı aynı yerde galiba. Sonra onu kurmak için HP'nin yönergelerini izle.

Açılışta F1 e basıp BIOS'a girip bakar mısın BIOS rollback policy var mı? Varsa orada yazanları uygula.

Yoksa eski BIOS'u indirip kurmadan önce her şeye burnunu sokan güncellemeleri kapat, o da BIOS'taydı aynı yerde galiba. Sonra onu kurmak için HP'nin yönergelerini izle.
Bios'a F1'le değil F10'la giriliyor. Sizin bahsettiğiniz yer farklı bir yer mi ?

Bios'a F1'le değil F10'la giriliyor. Sizin bahsettiğiniz yer farklı bir yer mi ?
Evet F10 olacaktı. F10'la girdiğinde HP'nin beyaz setup kısmı değil de mavi standart bios geliyorsa... HP'nin sitesinden bir önceki versiyonu indirip onu kurmasını istemen gerek o kadar.

Evet F10 olacaktı. F10'la girdiğinde HP'nin beyaz setup kısmı değil de mavi standart bios geliyorsa... HP'nin sitesinden bir önceki versiyonu indirip onu kurmasını istemen gerek o kadar.
HP'nin sitesinde indirdiğimde kurmama izin vermiyor. Böyle bir hata veriyor. USB sürücüsüne yazdırıp bios kurmaya çalıştım yine hata veriyor.

1719588580418.png
1719588619726.png

HP'nin sitesinde indirdiğimde kurmama izin vermiyor. Böyle bir hata veriyor. USB sürücüsüne yazdırıp bios kurmaya çalıştım yine hata veriyor.

Eki Görüntüle 2235463Eki Görüntüle 2235465
Bazı BIOS güncellemeleri anakart ve CPU için güvenlik önemleri içeriyor, onlara geri dönüşe izin vermiyorlar normalde ama senin versiyonda neler değişmiş ona bir bak - gözden kaçan bir bilgi var mı.

20 yıl önce en son HP kullanmıştım, iyi ki de kullanmıyormuşum dedirtti şu an bu işime karışması.

Bazı BIOS güncellemeleri anakart ve CPU için güvenlik önemleri içeriyor, onlara geri dönüşe izin vermiyorlar normalde ama senin versiyonda neler değişmiş ona bir bak - gözden kaçan bir bilgi var mı?

20 yıl önce en son HP kullanmıştım, iyi ki de kullanmıyormuşum dedirtti şu an bu işime karışması.

HP hâlâ rezalet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı