HP Victus fan temizliği nasıl yapılır?

Çok basit bir işlem. Arka kapağı direkt aç, ilk baştan hiçbir şeye ellemeden bataryanın soketini çıkar, sonrasında yüzeysel tozları fırça vb. bir şey ile süpür. Victus 15 modelinde soğutucu bloğu sökmeden çok rahat bir şekilde fanları çıkartabiliyorsun. 1 tanesi anakartta, 2 tanesi bloğun üzerinde olmak üzere 3 tane civatayı sökerek fanı eline alabilirsin. Fanları çıkarınca blok ile birleşik olan sıcak hava tahliye kanallarını önce temizle zaten oradaki tozlar yumak halinde oluyor elinle alırsın. Fanların da iki tarafı boşluk olduğu için hiç parçalamadan fırça yardımı ile tozları dışarı çıkartabilirsin. Durduk yere 750TL vermeye lüzum yok.
Termal macun değişimi biraz daha zor oluyor, üzerinde belirtildiği sıra ile söküp, bloğu kaldırman lazım fakat yine üstesinden gelebilirsin.

Elimde 16 modeli var boruyu sökmeden fanları çıkartmanın bir yolu var mı hocam 68s17EA modeli.

Elimde 16 modeli var boruyu sökmeden fanları çıkartmanın bir yolu var mı hocam 68s17EA modeli.
Evet hocam aynı şekilde o modeli de geçen incelemiştim dükkanda. Sol taraftaki fanın iki hava tahliye ızgarası olduğu için hafif ve dengeli bir kuvvet uygulamanız lazım cıvataları sökünce dikkatli olun. Diğer fan çok daha kolay çıkıyor, civatalar gidince direkt elinize düşecektir. Sol fan için 3, sağ fan için 2 adet civata sökeceksiniz hatırladığım kadarıyla.

Evet hocam aynı şekilde o modeli de geçen incelemiştim dükkanda. Sol taraftaki fanın iki hava tahliye ızgarası olduğu için hafif ve dengeli bir kuvvet uygulamanız lazım cıvataları sökünce dikkatli olun. Diğer fan çok daha kolay çıkıyor, civatalar gidince direkt elinize düşecektir. Sol fan için 3, sağ fan için 2 adet cıvata sökeceksiniz hatırladığım kadarıyla.

Elimde macun yok ve fabrika çıkışı özel uygulanan macunları olduğunu düşünüyorum VRAM olan bölgelerde onun için bir sorun yaşamamak için kurcalamak istemedim HP 16 modelleri için güncel nasıl temizlenir fanlar nasıl çıkarılır diye bir konu açarsanız detaylı görselli olarak çoğu kullanıcıya çok yardımınızın dokunacağına inanıyorum ben de içerisinde hocam 🙏

Elimde macun yok ve fabrika çıkışı özel uygulanan macunları olduğunu düşünüyorum VRAM olan bölgelerde onun için bir sorun yaşamamak için kurcalamak istemedim HP 16 modelleri için güncel nasıl temizlenir fanlar nasıl çıkarılır diye bir konu açarsanız detaylı görselli olarak çoğu kullanıcıya çok yardımınızın dokunacağına inanıyorum ben de içerisinde hocam 🙏
Elimde çok fazla laptop oluyor bunların tek tek temizliği ve macun değişimi için güzel bir rehber hazırlayabilirim öneriniz için teşekkürler. Önceden düşünmüştüm fakat üşenmiştim:D TUF A15 ve VİCTUS 16 için temizlik rehberi hazırlamayı düşünüyorum boş bir zamanımda detaylı olarak.

Elimde çok fazla laptop oluyor bunların tek tek temizliği ve macun değişimi için güzel bir rehber hazırlayabilirim öneriniz için teşekkürler. Önceden düşünmüştüm fakat üşenmiştim:D TUF A15 ve VİCTUS 16 için temizlik rehberi hazırlamayı düşünüyorum boş bir zamanımda detaylı olarak.
Temizlik rehberi ve ayriyetten Youtube videosu yapabilirsiniz. Örneğin Youtube'da Hp Victus temizliği için Türk kanallarının profesyonelce anlatım yapılan videolarını bulamadım yaparsanız izlenebilir videolar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı