Çözüldü HP Victus FreeDOS'a çevirince boot device not found hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ir10

Hectopat
Makaleler
1
Hepsiburada'dan bir satıcıdan HP Victus aldım, dün geldi ama üründe ekran kasa açıklığı ve sağ taraftaki açıklıkta bant gibi bir şey var kusur var yani. Hafta sonu olduğu için iade oluşturmadım, satıcıya soru sordum henüz cevap alamadım zaten ne diyecek sıkıntı çıkaracak mı onu da bilmiyorum. Yalnız bilgisayar FreeDOS olduğu ve ben de Windows 11 kurduğum için geri yollarken sistemi sileyim sıkıntı çıkmasın diyorum, format USB'sini takıyorum ve normal kurulum gibi disk bölümüne gelip diski biçimlendirip çıkış yapıyorum ancak bilgisayar açıldığında resimdeki sorun ortaya çıkıyor. Bu durumda ne yapmalıyım?

IMG_6384.jpeg

Bilen birisi var mı?

Son düzenleme:
Çözüm
Diski biçimlendirmişsiniz. Diskte herhangi bir EFI dosyası bulunmuyor. Sistem boot edebileceği bir EFI dosyası bulamadığı için bu hatayı veriyor. Diski görmeme gibi bir durum yok yani. Diskte EFI dosyası bulunmadığıı için böyle oluyor.

"O zaman neden ilk alındığında işletim sistemi olmamasına rağmen böyle hata vermiyor?" diyebilirsiniz ancak FreeDOS bilinenin aksine bir işletim sistemidir. Siz diski biçimlendirerek sistemi FreeDOS yapmadınız. İşletim sistemi olmayan bir hâle getirdiniz. Bu şekilde iade edebilirsiniz, herhangi bir sorun bulunmuyor.
Diski biçimlendirmişsiniz. Diskte herhangi bir EFI dosyası bulunmuyor. Sistem boot edebileceği bir EFI dosyası bulamadığı için bu hatayı veriyor. Diski görmeme gibi bir durum yok yani. Diskte EFI dosyası bulunmadığıı için böyle oluyor.

"O zaman neden ilk alındığında işletim sistemi olmamasına rağmen böyle hata vermiyor?" diyebilirsiniz ancak FreeDOS bilinenin aksine bir işletim sistemidir. Siz diski biçimlendirerek sistemi FreeDOS yapmadınız. İşletim sistemi olmayan bir hâle getirdiniz. Bu şekilde iade edebilirsiniz, herhangi bir sorun bulunmuyor.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı