Çözüldü HP Victus Gaming Laptop 16-S0018NT sistemde kernel hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oncel Halil

Hectopat
Daha fazla  
Bir aylık bir bilgisayar kullanıyorum. Tam iki kez format attım, birinde driverlardan dolayı mavi ekran yiyordum. Diğerinde disk problemi yaşadım. Şimdi de kernel. Artık ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.
HP Victus Gaming Laptop 16-S0018NT AMD Ryzen 5 7640HS 16 GB 1 TB SSD RTX 4060 FreeDOS 16.1" FHD 144 Hz Taşınabilir bilgisayar 7Z4M8EA
Kullandığım bilgisayar bizzat bu. Oyundayken ya da yük altındayken falan atmıyor, normal bir şekilde masaüstünde gezerken vesaire bunu yaşıyorum.
Bilgisayarın sıfır ayarından farklı yaptıklarım;
İşlemci Boost'u kapattım.
Windows Fast-startup kapattım.
Bazıları fişle vesaire alakalı olduğunu söylüyordu. Üçlü prizden çekip farklı bir yere taktım.
HP'nin kendi Startup ekranından donanımsal testleri yaptım. Tüm her şey yerli yerinde, OCCT ile yük altında çalıştırdım GPU-CPU vesaire onlarda da sıkıntı yok.
Bilgisayar tarayıcıdayken falan donuyor, ben Power tuşuyla sıfırlamadan restart da atmıyor. Öylece kalıyor yani. Yardımcı olabilen olursa gerçekten duacısı olurum.
+System

-Provider
[ Name]Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid]{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}

EventID41

Version10

Level1

Task63

Opcode0

Keywords0x8000400000000002

-TimeCreated
[ SystemTime]2025-10-18T09:40:18.1982425Z

EventRecordID6070

Correlation

-Execution
[ ProcessID]4
[ ThreadID]8

ChannelSystem

ComputerDESKTOP-TQ0376F

-Security
[ UserID]S-1-5-18

-EventData

BugcheckCode0

BugcheckParameter10x0

BugcheckParameter20x0

BugcheckParameter30x0

BugcheckParameter40x0

SleepInProgress0

PowerButtonTimestamp0

BootAppStatus0

Checkpoint0

ConnectedStandbyInProgressfalse

SystemSleepTransitionsToOn0

CsEntryScenarioInstanceId6

BugcheckInfoFromEFIfalse

CheckpointStatus0

CsEntryScenarioInstanceIdV26

LongPowerButtonPressDetectedfalse

LidReliabilityfalse

InputSuppressionState0

PowerButtonSuppressionState0

LidState1

WHEABootErrorCount0

Çözüm
Sorunu uyku modulünü kapatarak çözdüm. Tek diyebileceğim HP Victus falan almayın, gerçekten kafamı duvarlara vurduracak.
Minidump dosyası oluşmuyor mu?
Yeni Nvidia sürücülerinde sıkıntılar olabiliyor. 580.88 sürümüne dönmeyi deneyin.

Sorunu uyku modulünü kapatarak çözdüm. Tek diyebileceğim HP Victus falan almayın, gerçekten kafamı duvarlara vurduracak.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…