HP Victus işlemcinin maksimum voltajı nasıl ölçülür?

Ynsemr

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı ekran ve klavyenin eş zamanlı olarak gitmesi sorunuyla yetkili servise gönderdim. Mâlum "Hall sensörü fişi çekme" mevzusu yaygın. İşlemcimin maksimum voltajını nasıl ölçerim? Geekbench ile test ettim. i7 13700H işlemcimin Single-Core score değeri 2374; multi-Core score değeri 11064 gözüküyor. Bu değerler normal mi? Servis işini düzgün yapmış mı nasıl anlayabilirim?

Ek: Servis çözüm açıklaması olarak "anakart onarıldı" yazmış.

Cpu z ile stress test yaparken hwinfo ile bakabilirsin.

CPUZ ile stres testi yaparken her şey otomatik olacak mı? Benim mi durdurmam gerek?

60wattlara çıktı. HP Victus 7P6B4EA r0013nt i7 13700h işlemciye sahip. Voltaj değerleri maksimum kaç olmalı bilginiz var mı?
Maksimum 115 wata çıkıyor işlemcinizi daha zorlıcak bir test yaparken hwinfodan bakın mesela cinabench r23.

Maksimum 115 wata çıkıyor işlemcinizi daha zorlıcak bir test yaparken hwinfodan bakın mesela cinabench r23.
Cinebench r23 CPU Multi core testi yaptım. 13651 puan aldı. Aynı anda hwinfoyu da açtım fakat herhangi bir voltaj değeri görmedim birazdan resimleri paylaşıcam sizinle. Hwinfo açık olmasına rağmen MSI Afterburner ile voltajı izlediğimde 45-50w üstüne çıkmadı işlemci. Ayrıca hwinfo ile CPU çekirdekleri Mhz değerini takip ettim. P0-P5 çekirdekler 2993 üstüne çıkmadı. E çekirdekler ise en fazla 2133 değerini gördü. Durum nedir ben çok anlayamadım.

Fişe takılı iken mi?

Fişe takılı iken mi?

İşlemcinin normal wattı 45 watt zaten ama 115'lere kadar çıkabilir 45 altı değilse ve tam performansını veriyorsa sorun yok tam performansını vermek için illa Max güç kullanmak zorunda değil.

İşlemcinin normal wattı 45 watt zaten ama 115'lere kadar çıkabilir 45 altı değilse ve tam performansını veriyorsa sorun yok tam performansını vermek için illa Max güç kullanmak zorunda değil.
hwinfo üzerinden voltaj göremedim ama afterburner ile baktığımda 60w üzerine hiç çıkmadı. Cinebench r23 testinde 45 ile sınırlı kaldı. Çekirdek hızı olarak da 2993 üzerine çıkmadı. Yapay zekaya sorduğumda sınırlandırılmış olduğunu söylüyor. En azından 3500-4000Mhz değerlerini görmesi gerekiyormuş. Bench skoru ise en az 16000 olmalı diyor.

Undervolt edilmiş olabilir ama kimse ellemediyse nasıl olcak ki fabrika çıkışlı undervolt olmadığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…