Hocam arıza sonucu yetkili HP servisine göndermiştim. Bugün elime ulaştı. Herhangi bir sınırlama koymuşlar mı diye test ediyordum. Hall sensörü arızası olduğunu düşünüyorum ben. Kendileri siyah ekran hatası anakartı onarıldı yazıp geri göndermişler. Bazı insanlarda sensörü söktükleri için test ediyorum.Undervolt edilmiş olabilir ama kimse ellemediyse nasıl olcak ki fabrika çıkışlı undervolt olmadığını düşünüyorum.
hwinfo üzerinden voltaj göremedim ama afterburner ile baktığımda 60w üzerine hiç çıkmadı. Cinebench r23 testinde 45 ile sınırlı kaldı. Çekirdek hızı olarak da 2993 üzerine çıkmadı. Yapay zekaya sorduğumda sınırlandırılmış olduğunu söylüyor. En azından 3500-4000Mhz değerlerini görmesi gerekiyormuş. Bench skoru ise en az 16000 olmalı diyor.
Resmini atmamı istediğiniz başka bir şey varsa atabilirim.Hocam arıza sonucu yetkili HP servisine göndermiştim. Bugün elime ulaştı. Herhangi bir sınırlama koymuşlar mı diye test ediyordum. Hall sensörü arızası olduğunu düşünüyorum ben. Kendileri siyah ekran hatası anakartı onarıldı yazıp geri göndermişler. Bazı insanlarda sensörü söktükleri için test ediyorum.