HP Victus laptop ekranı ve klavye ışıkları gidip geliyor

frezzytt

Centipat
Daha fazla  
Victus marka bir laptopum var (RTX 4060, 16 GB RAM, R7 7840HS) aktif olarak bir senedir kullanıyorum. Çeşitli oyunlar oynadım fakat son iki üç gündür girdiğim normal oyunlarda Metro 2033 veya hell lets gibi oyunlara girince kendi kendine ekran gidip geliyor ve aynı anda klavye ışıkları da yanıp dönüyor, sanki elektrik gidip geliyor gibi. Belli bir süre sonra ise tamamen gidiyor ve öyle kalıyor. Bilgisayarı kapayıp açana kadar ve sadece oyunlara girince oluyor, nasıl çözerim? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciye sahip 32gb ram rtx4050 ekran kartı hp bilgisayarım var aynı sorun bendede var çözüm bulamadım 3 gündür araştırıyorum çözüm bulabilirsen bilgilendirirmisin

Sorunu muhtemelen çözmüşsünüzdür ancak yine de benzer sorun yaşayanlar için bilgilenmeleri için buraya cevap yazmak isterim.
Sorununuz muhtemelen Victus'un kronik problemi Hall Sensör kaynaklı.

Teknik servise yolladığınızda ise sensör kablosunu çıkarıp geri yolluyorlar. Çözüm olarak sundukları şey bu. Ancak Sorunun bu kaynaklı olduğunu raporlarında belirtmiyorlar.

Sorunu muhtemelen çözmüşsünüzdür ancak yine de benzer sorun yaşayanlar için bilgilenmeleri için buraya cevap yazmak isterim.
Sorununuz muhtemelen Victus'un kronik problemi Hall sensör kaynaklı.

Teknik servise yolladığınızda ise sensör kablosunu çıkarıp geri yolluyorlar. Çözüm olarak sundukları şey bu. Ancak sorunun bu kaynaklı olduğunu raporlarında belirtmiyorlar.

Evet teknik servise gönderdim geldikten sonra düzelmişti raporlara hiç böyle bir şey yazmamışlardı BIOS güncellemesi yapıldı deyip gönderdiler.

Evet teknik servise gönderdim geldikten sonra düzelmişti raporlara hiç böyle bir şey yazmamışlardı BIOS güncellemesi yapıldı deyip gönderdiler.
Aynı süreçten ben de geçtim. Bios güncellemesi yapıldı olarak belirtmişler rapora. Ancak bilgisayar artık kapağını kapattığımda uyku moduna geçmiyor. Burdan emin oldum sensör sorunu olduğunu.
Sensörü çıkartınca işlemcinin watt değerini limitlediğine dair bazı kullanıcı deneyimleri de okudum. İşlemcinizin kendini limitlemediğinden de emin olun.

Aynı süreçten ben de geçtim. BIOS güncellemesi yapıldı olarak belirtmişler rapora. Ancak bilgisayar artık kapağını kapattığımda uyku moduna geçmiyor. Buradan emin oldum sensör sorunu olduğunu.
Sensörü çıkartınca işlemcinin watt değerini limitlediğine dair bazı kullanıcı deneyimleri de okudum. İşlemcinizin kendini limitlemediğinden de emin olun.

Bende de uykuya geçmiyor dediğiniz gibi birde işlemcinin kendini limitlemediğine nereden bakabilirim?

Bende de uykuya geçmiyor dediğiniz gibi birde işlemcinin kendini limitlemediğine nereden bakabilirim?
HP Hardware Diagnostics programından CPU Stres Testi yapabilirsiniz. Stres testi sırasında CPU hız değerinin, Temel hız değeri altına düşmemesi gerekir ve testte de hata olmaması gerekir. Hız değerlerine Görev Yöneticisi>Performans sekmesinden takip edebilirsiniz.
2. bir yol işlemciniz İntelse adını yanlış hatırlamıyorsam İntel Power Gadget isimli kendi programı vardı burada da watt değerleri görülebiliyor.

Konuyla ilgili ek bir bilgilendirme yapayım: HP tarafını bilgisayarımın artık uyku moduna geçmediğini ve servis raporunun müşteriyi aldatmaya yönelik olduğu yönünde olduğunu söyledim. Uzaktan erişimle bazı güncelleştirmeleri yapıp uyku probleminin giderilip giderilmediğine baktılar ama sorun elbette düzelmedi. Bilgisayarı servise alabileceklerini ve muhtemel bir anakart değişimi olabileceğini belirttiler.

CPU stres testini yaptım bir sorun yok hız değeri yüksek çıkıyor servise gönderip anakart değiştirmeyi düşünüyor musun?
Benim işlemcimde de bir problem görünmüyor. Uyku moduna girmemesinin tek dikkat edilmesi gereken kısmı laptop çantasına bilgisayarı çalışırken koymamak. Anakartı yakma ihtimali olabilir. Onun dışında benim için sorun teşkil etmiyor bu nedenle daha fazla bilgisayarıma dokunmalarını istemiyorum. Daha önce farklı bir konuda da yine HP servisiyle sorun yaşamıştım ve yasal yollara başvurup bilgisayarımı sıfırıyla değiştirmiştim çünkü kendileri değişim ya da tamir yapamayacaklarını söylemişti (Ölü piksel çıkmıştı ilk aldığım bilgisayarda). Şimdiki bilgisayarda ise böyle bir problem çıktı.
Lafın kısası HP ile bu bilgisayarı aldığımdan beri çok uğraştım ve bu küçük problem için gönderirsem yeni bir problemle yeniden bilgisayarı gönderme ihtimalleri de var. Güvenmiyorum.
1 sene daha kullanır sonra bu bilgisayarı satar bir daha da HP markasının yanına yanaşmam.

Benim işlemcimde de bir problem görünmüyor. Uyku moduna girmemesinin tek dikkat edilmesi gereken kısmı laptop çantasına bilgisayarı çalışırken koymamak. Anakartı yakma ihtimali olabilir. Onun dışında benim için sorun teşkil etmiyor bu nedenle daha fazla bilgisayarıma dokunmalarını istemiyorum. Daha önce farklı bir konuda da yine HP servisiyle sorun yaşamıştım ve yasal yollara başvurup bilgisayarımı sıfırıyla değiştirmiştim çünkü kendileri değişim ya da tamir yapamayacaklarını söylemişti (ölü piksel çıkmıştı ilk aldığım bilgisayarda). Şimdiki bilgisayarda ise böyle bir problem çıktı.
Lafın kısası HP ile bu bilgisayarı aldığımdan beri çok uğraştım ve bu küçük problem için gönderirsem yeni bir problemle yeniden bilgisayarı gönderme ihtimalleri de var. Güvenmiyorum.
1 sene daha kullanır sonra bu bilgisayarı satar bir daha da HP markasının yanına yanaşmam.

Gerçekten çok doğru fanımdan bazen ses duyuyorum sanki bir yere sürtüyor gibi ya da bir şey var da çarpıyor gibi açıp baksam muhtemelen sorunu kendim çözeceğim ama garantisi gidecek açamıyorum göndersem başka bir sorunla gelme ihtimali var.
İki kere açık unutup bilgisayarı çantaya koydum ve tekrar çıkardığımda çok sıcaktı anakartım yanmadığı için çok şanslıyım.
Umarım satabilirsin 2. el piyasası nasıl ilerliyor hiçbir fikrim yok.

Benim işlemcimde de bir problem görünmüyor. Uyku moduna girmemesinin tek dikkat edilmesi gereken kısmı laptop çantasına bilgisayarı çalışırken koymamak. Anakartı yakma ihtimali olabilir. Onun dışında benim için sorun teşkil etmiyor bu nedenle daha fazla bilgisayarıma dokunmalarını istemiyorum. Daha önce farklı bir konuda da yine HP servisiyle sorun yaşamıştım ve yasal yollara başvurup bilgisayarımı sıfırıyla değiştirmiştim çünkü kendileri değişim ya da tamir yapamayacaklarını söylemişti (ölü piksel çıkmıştı ilk aldığım bilgisayarda). Şimdiki bilgisayarda ise böyle bir problem çıktı.

Teşekkür ederim yardımların için forumda sürekli takip ediyorum benimle aynı sorunu yaşayan insanlara hiç zaman kaybetmeden servise gönderin ve olabildiğince ilk fırsatta HP'den kurtulmaya çalışın diyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı