HP victus laptop hakkındaki sorularım

Bütçe
27

FallenDemon

Hectopat
Merhaba;

Aşağıda belirttiğim linkteki HP marka bilgisayarı Amazon Türkiye üzerinden satın almayı düşünüyorum fakat bazı sorularım var. Kullanan arkadaşlar varsa bu seri hakkında ve bu bilgisayar hakkında yardımcı olabilirlerse çok güzel olur. Şimdiden teşekkürler. Sorularım linkten sonraki kısımda yer almaktadır.

Victus by HP dizüstü bilgisayar, 16, 1" FHD IPS 144 Hz, Intel Core i7-12700h, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 3060, 512 GB SSD, FreeDOS, performans mavisi, 6G0D3EA Victus by HP Dizüstü Bilgisayar, 16,1'' FHD IPS 144 Hz, Intel Core i7-12700H, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 3060, 512 GB SSD, FreeDOS, Performans mavisi, 6G0D3EA : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Sormak istediğim sorular;
1- Isınma sorunu çok ciddi seviyelere çıkar mı? HP markanın ciddi manada ısındığını okuyorum bazı yerlerde bu doğru mu?
2- İleriye dönük yani birkaç sene sonra RAM takviyesi ya da SSD takviyesi yaptığım da beni kaç sene idare edebilir?
3-AutoCAD tarzı programlar kullanıyorum çizim bazlı başka programlar da kullanacağım yeterli olur mu bu donanım?
4- Oyun oynamak içinde arada kullanacağım fakat oynadığım şu an tek bir oyun var. The Division 2 oynamaktayim fakat zaman zaman başka oyunlarda oynamayı düşünüyorum. FH5 vb gibi yarış veya diğer farklı türde oyunlar. Bu tip oyun veya oyunlarda iyi performans verebilir mi?
5- Her şeyden önce bu fiyatı hak ediyor mu yoksa pahalı mı? Bu fiyata daha iyi donanımlar alınabilir mi? Çünkü maksimum bütçem 27 şu an daha fazla çıkamam. Amazon, MediaMarkt, Vatan Bilgisayar, Teknosa gibi yerlerden önerileriniz olursa paylaşmanızı rica ederim başka herhangi bir bilmediğim siteden almayı düşünmüyorum çünkü.
6-Konudan bağımsız olarak sormak istediğim ise daha önce Amazon'dan bilgisayar alan arkadaşlar oldu mu sıkıntısız bir şekilde Amazon üzerinden güvenle sağlam şekilde bilgisayar alınabilir mi?
7- Ve Amazon Prime Day yani yaz indirimlerinde bu ürün indirime girer mi sizce yoksa yakın bir zaman da alınır mı?

Yorumlarınızı bekliyorum. Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. İyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hp omen 15 kullanıyorum kasa aynı olmasa da benzer yapıdalar. İkisi de ince yapıya sahip bu sebeple ısındıklarını düşünüyorum ama dışarı kullanımlarda monster kadar iri ve çirkin durmuyor. 100 dereceleri görüyordum stock terma macunla, macun yenilemesi yaptıktan sonra 95-97 derecelerde takılıyor warzone da RDR2, cyperpunk 2077 de 90 dereceyi geçmiyor oyunla alakalı sanırım. Linkteki ürün uzun süre yetecek donanıma sahip gözüküyor fakat bu fiyat fazla gibi victus kasası için omen kasalarının alt segmenti oluyor sanırım. Farklı markalar da 3070li modellere bakılabilir. Hp ile ilgili sorun olursa sorabilirsin.

1- Isınma sorununu kullanan varsa açıklasın buna yorum yapmayım ben ancak hp omen 17 kullanıyorum ve hayatımda gördüğüm en serin bilgisayar. Bu da sonuçta eski bir model değil ısındığını sanmıyorum.
2- Sizin yapacağınız işlerle alakalı bir durum. Mesela piyasadaki en son çıkan en iyi oyunu yüksek grafik oynayayım derseniz 2 sene sonra bile yetersiz gelecektir.
3- AutoCAD düşük seviye bilgisayarlarda bile kullandım hiç sorun yaşamadım. Bu bilgisayar güzel bir bilgisayar olduğuna göre sorun yaşamazsınız.
4- Evet iyi performans verir. 12.nesil i7 ve rtx3060 FHD'de özellikle hiç sorun çıkarmayacaktır.
5- Fiyatının pahalı olduğunu düşünüyorum benzer fiyatlara 3070li cihazlar satılıyor 11.nesil i7 işlemcili (11800H)
6- Amazondan 4 tane bilgisayar satın aldım en ufak bir sorun yaşamadım.
7- Amazon fiyatları aşırı değişken oluyor, piyasaya göre çok ucuza aldım dediğiniz ürün ertesi gün daha da indirime girebiliyor. Tam bir kumar işin bu kısmı :D

Hocam yanılmıyorsam 100W TDP'ye sahip, cihaz genel olarak güzel ama bence o kadar para vermişken Max-P bir cihaz alın derim Acer Nitro 5 12.Nesil Core i7 İşlemcili Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Acer Nitro 5 12.Nesil Core i7 İşlemcili Notebook en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bütçe yetmezse 12500hli versiyonunuda düşünebilirsiniz bu cihazin.

Acer'in o cihazdan eksisi DDR4 RAM'e sahip olmasi, öndeligi ekran kartı çok daha güçlü ve muxa sahip
DDR4 olması peki sonraki yıllarda herhangi bir eksi yaratır mı hocam malum fiyatlar bilgisayar alabilmek çok ciddi fiyatlara ulaştı sürekli değiştirilemeyeceği için. En fazla dediğim gibi ram,ssd takviyesi vs yapılabilir. 😀 Bir de sanrım diğer önerdiğiniz işlemci 12500H lı olanında 3050 var sanırsam. Minimum 3060 düşünüyorum hocam. İşlemci olarakta direkt İ7 yada İ7 Karşılığında bir AMD serisi işlemci.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı