Çözüldü HP Victus S0047NT ara sıra ekran anlık beyaz oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Salih Gürbüz

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
2.672
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopum HP Victus S0047NT modeli. Ekran kartı sürücüsü güncel, format attım, Windows'u güncelledim, aygıt yöneticisinde hiçbir sürücü de ünlem işareti olmadığını kontrol ettim ama çözüm bulamadım. Müşteri hizmetlerini aradım HP'nin donanımları test eden programı ile test yaptırdılar hiçbir sorun çıkmadı. Bilgisayar daha 3 günlük iade etmek kesinlikle istemiyorum çok memnunum ama bu sorun da canımı sıkıyor. Açıkçası yazılımsal bir problem olsa ve çözsem çok iyi olur çünkü hiç garantiye göndermek vs istemiyorum. Yine de çözülmezse göndermeli miyim sizce yoksa ileride yeni sürücüler ile vs çözülür mü? Ve acaba ürün yeni alındığım için direkt sıfır bir ürün talep etsem gönderirler mi?
@kino
@Yener K.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Üründe donanımsal sorun varmış. Teknik servis ile görüştüm. Format atmamı HP'nin donanımları test eden uygulamasıyla test yapmamı ve tümleşik ekran kartının sürücüsünü güncellememi söylediler. Hepsini yaptım ama bende işe yaramadı. Ardından HP DOA formu verdi bende epostayla gelen faturamın ve DOA formunun fotokopisini çekip bilgisayarı adaptörüyle beraber orijinal kutusunda ürünü satın aldığım MT bilişime gönderdim. 2.gğn sonra kargo ulaştı ve MT bilişim aynı üründen gün içinde kargoladıklarını söylediler. Şuan kargoyu bekliyorum muhtemelen pazartesi elime sorunsuz bir şekilde ulaşacak. Herhangi bir sorun olursa tekrar güncelleme yaparım.
Gayet iyi hocam. Sanki masaüstü bilgisayar gibi. Sıcaklık değerleri 150+ FPS ile Ultra grafiklerde Spider-Man Miles Morales oynarken 70-80 derece oluyor.

Anladım, bende Shadow of the Tomb Raider Full grafik, RTX açık, DLSS kapalı olarak denedim. FPS göstergesi açmadım ama Omen hub da gördüğüm kadarıyla CPU 55 C, GPU 53 C, fan 2800 RPM gördüm. Monster'dan sonra bana ilaç gibi geldi hocam.
 
Anladım, bende Shadow of the Tomb Raider Full grafik, RTX açık, DLSS kapalı olarak denedim. FPS göstergesi açmadım ama Omen hub da gördüğüm kadarıyla CPU 55 C, GPU 53 C, fan 2800 RPM gördüm. Monster'dan sonra bana ilaç gibi geldi hocam.
Hocam HP Victus Monter'dan katbe kat daha kaliteli bir marka. Monsterdan sonra ilaç gelmesi normal :) ama genel ortalamanın da üstünde bir performans sergiliyor. Normalde laptoplada 90 dereceler normal görülür ama bizim Victus'da genelde 80 bile olmuyor. Şuan hava sıcaklıkları bulunduğum konumda 40 derece buna rağmen çok iyi değerler.

Buarada siz galiba eco modda kullanıyorsunuz. 2800 Rpm de pek ses çıkmıyor ama ekran kartının gücünden de kısıyor biraz. Ben zaten Ekran kartının gücü kısılmış haliyle de yeterli olduğu için öyle kullanmayı daha mantıklı buluyorum ama eğer en üst performansı görmek isterseniz Omen Gaming Hub'dan Performance modunu seçebilirsiniz. Bu şekilde fan sesi çıkıyor ama kulaklık kullanıyorsanız pek problem olmaz.
 
Hocam HP Victus Monter'dan katbe kat daha kaliteli bir marka. Monster'dan sonra ilaç gelmesi normal :) ama genel ortalamanın da üstünde bir performans sergiliyor. Normalde laptoplada 90 dereceler normal görülür ama bizim Victus'da genelde 80 bile olmuyor. Şu an hava sıcaklıkları bulunduğum konumda 40 derece buna rağmen çok iyi değerler.

Bu arada siz galiba eco modda kullanıyorsunuz. 2800 RPM de pek ses çıkmıyor ama ekran kartının gücünden de kısıyor biraz. Ben zaten ekran kartının gücü kısılmış haliyle de yeterli olduğu için öyle kullanmayı daha mantıklı buluyorum ama eğer en üst performansı görmek isterseniz Omen Gaming Hub'dan performance modunu seçebilirsiniz. Bu şekilde fan sesi çıkıyor ama kulaklık kullanıyorsanız pek problem olmaz.

Balanced modda kullanıyorum hocam. 144 Hz. Laptopun altını yüksekte tutmaya gayret edin, çok fark olacak. Zaten yapıyor olabilirsiniz tabii.
 
Balanced modda kullanıyorum hocam. 144 Hz. Laptopun altını yüksekte tutmaya gayret edin, çok fark olacak. Zaten yapıyor olabilirsiniz tabii.
Zaten sıcaklık değerleri iyi ama yakında ergonomik olması açısından bir stand alacağım. Aynı zamanda sıcaklıkların dah da düşmesine yardımcı olacaktır. :)

Buarada şuan tam kesin değil ama galiba beyaz ekran olayını da çözdüm. Masaüstündeyken bilgisayar İşlemcinin ekran kartını (780M) kullanıyor ve ben bunun sürücüsünü güncellememiştim. Şuan güncelledim ve bir süredir sorun olmadı. İnşallah tekrar sorun olmaz olursa yazarım. Yazmamışsam sorun çözüldü demektir.
 
Zaten sıcaklık değerleri iyi ama yakında ergonomik olması açısından bir stant alacağım. Aynı zamanda sıcaklıkların dah da düşmesine yardımcı olacaktır. :)

Bu arada şu an tam kesin değil ama galiba beyaz ekran olayını da çözdüm. Masaüstündeyken bilgisayar işlemcinin ekran kartını (780M) kullanıyor ve ben bunun sürücüsünü güncellememiştim. Şu an güncelledim ve bir süredir sorun olmadı. İnşallah tekrar sorun olmaz olursa yazarım. Yazmamışsam sorun çözüldü demektir.

Stant önemli hocam hem de dik kullanırsınız.
 

Geri
Yukarı