HP Victus ürünü aldıktan sonra RAM yükseltmesi yapılır mı?

ihsan D

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İki tane bilgisayar arasında kaldım. Birisinin fiyatı 20 bin TL, RTX 3060 ekran kartı ve 8 GB RAM'i var. Diğeriyse RTX 3050 Ti fakat 16 GB RAM'i var. Ben 8 GB RAM'i olanı alıp daha sonrasında kendim laptopla uyumlu bir RAM satın alarak HP servisine gönderip RAM'i taktırtabiliyor muyum? Garantiden çıkıyor mu? Evet RTX 3060 ile 3050 Ti arasında dağlar kadar fark var fakat düşük RAM ile ne kadar faydalanabilirim bilmiyorum.

Servisler takıyor ama kendi aldığınızı takıyorlar mı bilmiyorum.

O bilgisayarda 4×2 RAM var diye biliyorum. Yükseltme için 2 tane 8 GB RAM takmanız lazım. Kendiniz takarsanız garanti bozulmaz. Servise de gönderebilirsiniz.

3060 olan sürümde 2x4 şeklinde ve upgrade için 8x2 öneririm. Kendiniz de alıp takabilirsiniz hasar vermediğiniz sürece garantiden çıkmıyor.

O bilgisayarda 4×2 RAM var diye biliyorum. Yükseltme için 2 tane 8 GB RAM takmanız lazım. Kendiniz takarsanız garanti bozulmaz. Servise de gönderebilirsiniz.

Açıklamada desteklenen maksimum RAM 8 GB yazıyor ve kaç RAM slotu olduğu hakkında bilgi yok. Ama dediğiniz gibiyse 4 GB RAM'in yanına 8 GB RAM takmak sıkıntı çıkarır mı?

Açıklamadaki bilgi yanlış. 32 GB'a kadar destekliyor olması lazım. 8+4 yapmak sıkıntı çıkarmaz ama yerine 8+8 yapmak her türlü daha mantıklı olacaktır. 8+8 yaparak RAM'lerin çift kanal çalışmasını sağlarsınız ve çok daha fazla performans alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…