HP Victus vs ASUS ROG

7640HS olüsüyle besliyor hocam, abartmayın lütfen. Evet biliyorum konuştum kendisiyle.
2.3 GHz de çalışıyordu sistem. Bütçe çok düşükse alın iyi donanımlı ama belki MSI'ın aynı fiyata farklı sistemi daha iyi performans verecek. Bilemezsiniz. Bunu en iyi MSI Pulse modeli alan arkadaşımda gördüm. Sistem çatır çatır güzel performans veriyor.
Benim 68P42EA TurboBoost kapatmazsam, FPS limitlemezsem 101 ile 102 derece oluyor ama hiç perfonmans düşüklüğü yaşamadım.
O sıcaklıkta yaşadığının bile farkına varmamışsın. 🥰
Peki büyük üstadım. Throttle neden olur? İşlemci 70C derecede throttle yapar mı?
BIOS ayarlarına bağlı. BD PROCHOT etkinleştirir sıcaklığını çoğu sistemde olduğu gibi 70 ayarlarsam yapar. Akım limitini Anakarttan dolayı düşük ayarlarsam 35 derecede bile Throttle yapar. Bence bu cümleden sonra Throttle konusuna siz eğilmeyin. Ki bende MSI Raider var. 115 bine aldım. DRAM RAPL yapıyor 45 derecede Ring'de. Elbette düzeltmeyi bildiğimden düzelttim sorunu.

BIOS ayarlarına bağlı. BD PROCHOT etkinleştirir sıcaklığını çoğu sistemde olduğu gibi 70 ayarlarsam yapar. Akım limitini Anakarttan dolayı düşük ayarlarsam 35 derecede bile Throttle yapar. Bence bu cümleden sonra Throttle konusuna siz eğilmeyin. Ki bende MSI Raider var. 115 bine aldım. DRAM RAPL yapıyor 45 derecede Ring'de. Elbette düzeltmeyi bildiğimden düzelttim sorunu.
Gerçekten turnusol gibi soru sormuşum. Fabrika ayarlarındaki bir cihazın throttle sebeplerine bak.

Ancak konu dağıldığından uğraşmayacağım.

2.3 GHz de çalışıyordu sistem. Bütçe çok düşükse alın iyi donanımlı ama belki MSI'ın aynı fiyata farklı sistemi daha iyi performans verecek. Bilemezsiniz. Bunu en iyi MSI Pulse modeli alan arkadaşımda gördüm. Sistem çatır çatır güzel performans veriyor.

Katana veya Thin gibi çöp modeller veremez hocam. Artık o fiyata Katana bile kalmadı zaten Thin sayın siz, tek fanlı boş cihaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı