HP Victus'un hangi modelleri daha F/P?

ahmet tglk

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar bu sene üniversiteye geçiyorum ve artık bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Bu konuda ailemin bütçesini çok zorlamadan F/P bir laptop arıyordum ve en sonunda HP Victus'ta karar kıldım. Zaten 4-5 yıl sonra ömrünü tamamladığında kendime yenisini alırım ama şimdi ilk olarak bunu almaya karar verdim. Ancak iki model arasında kaldım. Açıkçası. Birinin i5-14500HX ve RTX 4060'a sahipken diğerinde i7-14700HX ve RTX4070 var. Niye karasız kaldığımı soracak olursanız ikincisi 10.000 ₺ daha pahalı. Bu farka değer mi? Yoksa performans farkı zaten çok fark etmez ve ucuz olan 4 5 sene sonra yenisini alana kadar sıkıntısız götürür mü? Sizin tavsiyeleriniz düşünceleriniz nelerdir? Bana yardımcı olabilir misiniz? Linklerini de bırakıyorum aşağıya.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam öneri için teşekkürler. Bu Intel'in işlemci krizinden haberdarsınızdır. Benim endişem bir yanda aslında i7 14700HX de sorun yaşatır mı? Hani yeni alıp da kullandıktan kısa süre sonra özellikle k serisinin yaşadıklarını yaşamak istemiyorum. Overclock yapmadan sakin sakin kullanıldığında sorun çıkarmaz değil mi?

Intel'in dediğine göre mobil CPU'larda problem yok, sıkıntı çıkmaz.

Sorunları farklı ve yaygın olan durumlardan rastlanıyor denmiş, garanti verdiğini de göremedim. Laptop tarafında öyle bir problem pek yok gibi başta dediğim şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…