HP Victus'un hangi modelleri daha F/P?

4-5 yıl kisa bir süre değil, almışken iyisini almak mantıklı olan. Alternatif olarak buna da bakabilirsiniz.

Nasıl iyi oluyor? 16 GB RAM 512 GB SSD. İşlemcileri arasında %30 fark var. Sadece ekranı iyi ve soğutucusu biraz daha iyi. Ama bence bu kadar farka rağmen almak hiç mantıklı değil.

Dostlar bu sene üniversiteye geçiyorum ve artık bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Bu konuda ailemin bütçesini çok zorlamadan F/P bir laptop arıyordum ve en sonunda HP Victus'ta karar kıldım. Zaten 4-5 yıl sonra ömrünü tamamladığında kendime yenisini alırım ama şimdi ilk olarak bunu almaya karar verdim. Ancak iki model arasında kaldım. Açıkçası. Birinin i5-14500HX ve RTX 4060'a sahipken diğerinde i7-14700HX ve RTX4070 var. Niye karasız kaldığımı soracak olursanız ikincisi 10.000 ₺ daha pahalı. Bu farka değer mi? Yoksa performans farkı zaten çok fark etmez ve ucuz olan 4 5 sene sonra yenisini alana kadar sıkıntısız götürür mü? Sizin tavsiyeleriniz düşünceleriniz nelerdir? Bana yardımcı olabilir misiniz? Linklerini de bırakıyorum aşağıya.

Bence 14700HX almak mantıklı. İçinde zaten throttle(sınırlama) var, 13-14. nesil işlemcilerdeki sorunları ana sebebi zaten yüksek voltaj ve sıcaklık var. Çözmek için Intel her bilgisayar için sınırlamaları öneriyor. O konuda bence endişeniz olmasın. Ekranın renk doğruluğu önemli mi sizin için? Ekranı %62, 5 sRGB. Ben de aynı model bilgisayarı almayı düşünüyorum.

Ama F/P konusunda 1.si daha iyi. 4-5 kullanacaksanız yüksek performanslı olması daha önemli, ben daha az F/P olmasına rağmen 2.sini tercih ederdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl iyi oluyor? 16 GB RAM 512 GB SSD. İşlemcileri arasında %30 fark var. Sadece ekranı iyi ve soğutucusu biraz daha iyi. Ama bence bu kadar farka rağmen almak hiç mantıklı değil.

Bence 14700HX almak mantıklı. İçinde zaten throttle(sınırlama) var, 13-14. nesil işlemcilerdeki sorunları ana sebebi zaten yüksek voltaj ve sıcaklık var. Çözmek için Intel her bilgisayar için sınırlamaları öneriyor. O konuda bence endişeniz olmasın. Ekranın renk doğruluğu önemli mi sizin için? Ekranı %62, 5 sRGB. Ben de aynı model bilgisayarı almayı düşünüyorum.

Ama F/P konusunda 1.si daha iyi. 4-5 kullanacaksanız yüksek performanslı olması daha önemli, ben daha az F/P olmasına rağmen 2.sini tercih ederdim.

Yukarıda da konuşulduğu gibi, masaüstünde olan olay mobilde yok. Intel bir şey önermiyor. Üretici kendi soğutmasına göre güç limiti koyar. Sonuç olarak zayıf soğutmaya sahip olan Victus'ta daha fazla limitle karşılaşırsın. Nitro soğutma, panel ve kalite olarak çok daha iyi, atarken oraya da "alternatif" diye yazmışım zaten. Düz performans istenilirse işlemci farkından dolayı Victus bakılır, kalite istenilirse Nitro.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı